Солодкий плов з родзинками і курагою і чорносливом – покроковий рецепт з фото, приготування в мультиварці з яблуками

Солодкий плов з сухофруктами – улюблене вегетаріанське блюдо. Кашу варять з додаванням сушеного винограду, абрикоса, яблук чи слив. Готувати пісну смакоту можна кожен день. Таке блюдо підійде до ситного сніданку як для дорослого, так і для дитини.

Сладкий плов с изюмом и курагой и черносливом - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с яблоками

Якщо ж ви любитель більш поживної їжі, то можна стушкувати курячий плов з родзинками, курагою або чорносливом. Тоді солодка каша перетвориться в ситний гарнір до вечері. До інгредієнтів рекомендується додавати цибулю і моркву. Заправляти страву можна свіжою сметаною.

У цій статті опублікований рецепт з фото покрокового приготування з сухофруктами. Зробити його по силам навіть зовсім недосвідченою господині. Розсипчастий рис з маслом і кисло-солодкими фруктами стане фаворитом серед сніданків і перекусів. Легка і ситна каша готується дуже просто як на сковороді, так і в каструлі або в мультиварці.

Рецепт солодкого плову з родзинками, курагою і чорносливом

Інгредієнти

  • білий рис 250-300 г
  • родзинки 30 г
  • курага 30 г
  • чорнослив 35-40 г
  • вершкове масло 50 г
  • сіль, цукор, кориця, куркума за смаком

На порцію

Калорії: 286.1 ккал

Білки: 3.2 м

Жири: 13.6 г

Вуглеводи: 36 г

Кроки 25 хв. Відео-рецепт

  • Сладкий плов с изюмом и курагой и черносливом - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с яблоками

    За годину до початку процесу необхідно замочити сухофрукти в теплій очищеній воді. Після закінчення часу вилийте її. За бажанням курагу і чорнослив наріжте соломкою або довільними шматочками.

  • Сладкий плов с изюмом и курагой и черносливом - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с яблоками

    Пропарений або вимочений заздалегідь рис промийте під струменем проточної з допомогою сита. Насипте в казан, залийте джерельною водою таким чином, щоб рідина була вище крупи на 3 сантиметри. Увімкніть середній вогонь.

  • Сладкий плов с изюмом и курагой и черносливом - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с яблоками

    Коли рис набубнявіє, додайте вимочені сухофрукти. Гарненько перемішайте продукти. Залиште нудитися на маленькому вогні 3-5 хвилин.

  • Сладкий плов с изюмом и курагой и черносливом - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с яблоками

    Вершкове масло окремо розтопіть на сковороді, а потім акуратно влийте в рис з курагою, родзинками і чорносливом.

  • Сладкий плов с изюмом и курагой и черносливом - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с яблоками

    Всипте спецій. Ретельно перемішайте. Тушкуйте на маленькому вогні під кришкою ще 2 хвилини. Потушкуйте конфорку. Залиште на плиті ще на 10 хвилин.

  • Сладкий плов с изюмом и курагой и черносливом - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с яблоками

    Подавати солодке блюдо можна як самостійного, як варіант — кашу залити молоком. Смачно їсти її зі свіжим хлібом з маслом або пісним печивом.

Порада: для приготування солодкого плов з сухофруктами можна використовувати сушені яблука. Вони додадуть каші неповторною кислинки, і відмінно поєднуватимуться з ароматною корицею.

Особливість приготування в мультиварці

Смачний апетитний плов з родзинками і курагою виходить в диво-каструльці. Завдяки кухонному приладі можна уникнути таких неточностей, як сирий рис. Мультиварка має функцію термоса, тому, залишивши кашу в режимі “Підігрів” або просто з опущеною кришкою, у вас вийде готовий чудове страву.

Сладкий плов с изюмом и курагой и черносливом - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с яблоками

Як зварити солодкий плов з родзинками і курагою в мультиварці “Редмонд” дізнайтеся, подивившись наш відео-рецепт. Компоненти залишаються незмінними, однак, часу і сил ви витратите набагато менше, ніж при варінні каші на сковороді або в казані. Потрібно тільки трохи посмажити і стушкувати на соняшниковій олії сухофрукти, всипати рис і залити його необхідною кількістю води. Поставити в режим “Плов” і чекати сигналу готовності страви.

Плов з сухофруктами подається теплим. Крім того, такої солодкої кашею можна нафарширувати курку або качку. Вечеря буде незрівнянно смачним!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: