Курка на солі цілком проста і соковита страва

Курка на солі цілком проста і соковита страва

Приготуємо простий рецепт, з мінімальним списком продуктів, але з чудовою якістю м'яса на виході, мова піде про простий делікатес, як куряча тушка, на соляній підкладці. Ця страва, завжди добре виглядає, і може зайняти чільне місце, в середині святкового столу. Аромат часничка розбурхує апетит, а хрумка скоринка, притягує погляди гостей. Хрумка куряча скоринка, з соком, що сочиться з-під неї, розподіляється по тарілках гостей, і починається свято шлунка, і пристрастей

інгредієнти

  • Куряча тушка – 1,5-2 кг.
  • Часник – 3 зубці
  • Чорний перець – 0,5 год.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Сіль – 0,5-1 кг. (залежить від розміру пташки)

Приготування тушки цілком на солі

Курка на солі цілком проста і соковита страва

Курку миємо під водою, зрізаємо хвостик, прибираємо зайву вологу, паперовим рушником

Курка на солі цілком проста і соковита страва

Розтоплюємо в мікрохвильовій печі олію, давимо туди 3 зубчики часнику, додаємо перець, курячу приправу, перемішуємо.

Курка на солі цілком проста і соковита страва

Змащуємо пташку, ароматною сумішшю з усіх боків, як зовні, так і всередині

Курка на солі цілком проста і соковита страва

Наносити масло, можна як кулінарним пензлем, так і ручками, руками виходить надійніше)

Курка на солі цілком проста і соковита страва

Курячі ніжки слід зв'язати нитками, або відрізаним шматочком плівки, від пакету для запікання, я ж закріплю дерев'яною паличкою.

Курка на солі цілком проста і соковита страва

Беремо жароміцну форму, насипаємо туди звичайної солі приблизно товщиною в палець.

Курка на солі цілком проста і соковита страваКурка на солі цілком проста і соковита страва

Кладемо тушку у форму, приколюємо крильця зубочисткою

Курка на солі цілком проста і соковита страва

Ставимо блюдо у розігріту духовку – 180 градусів, на 1,5 години

Курка на солі цілком проста і соковита страва

Готувалася курочка рівно півтори години, цього часу їй вистачило, щоб цілком пропікатися

Курка на солі цілком проста і соковита страва

Курка на солі в духовці, завжди виходить ніжною, соковитою, а м'ясо в розрізі, вологим та апетитним. Завдяки вершковій олії, скоринка вийшла рум'яною і хрумкою, а часник надав смачний аромат

Читайте також:  Теплий салат з яловичиною — найкраще рішення для швидкого вечері
DvaGusya