Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Давно обіцяла чоловікові, приготувати ніжну та смачну курку в кефірі на обід, для цього сходила в магазин і купила стегенця, зараз почну чаклувати на кухні. Пропоную приєднатися до мене, запікатимемо разом. Блог курка2.ру, з нетерпінням чекає коли ми почнемо, помчали

інгредієнти

  • Стегенця – 8 шт.
  • Кефір – 700 мл.
  • Часник – 8 зубців (головка)
  • Паприка – 1 ст. л. (З гіркою)
  • Сіль – до смаку (зазвичай 1 ч. л. на кіло м'яса)
  • Олія – 2-3 ст. л.

Рецепт курки в кефірі покроково

Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Куряче м'ясо миємо, обсушуємо, зрізаємо непотрібний жир, складаємо в глибокий посуд і заливаємо кефіром

Кефірний маринад – це відмінний спосіб зробити курочку ніжною і соковитою.

Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Давимо пресом голівку часнику, куряче м'ясо його дуже любить.

Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Додаємо сіль та одну столову ложку, червоної солодкої паприки

За бажанням можете ще додати ваших улюблених спецій, перець, базилік, куркума…

Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Хорошенько перемішуємо ручками, кефірний маринад з стегенцями.

Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Накриваємо плівкою або фольгою і відправляємо настоюватися в холодильник на 4-5 годин

В ідеалі краще залишати на ніч, а наступного дня приступати до приготування

Розігріваємо попередньо духову шафу, температура 180 градусів, 5-7 хвилин.

Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Змащуємо лист рослинною олією і розкладаємо курячі стегенця

Ставимо запікатися в духовку на 1 годину

Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Решту продукту, я посмажу на розігрітій сковороді з маслом, за принципом курчати тютюну, під пресом

Курка в кефірі з хрусткою скоринкоюКурка в кефірі з хрусткою скоринкою

Зверху накриваємо тарілкою і ставимо вантаж, я зазвичай ставлю банку, наповнену водою, а мій дідусь завжди ставить свою гантель

Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Смажимо на вогні трохи вище середнього, по 10 хв. з кожного боку під пресом

Обов'язково перевіряємо на готовність: для цього потрібно проткнути м'ясо вилкою, ножем або зубочисткою, якщо піде прозорий сік, значить все гаразд, а якщо ні, то продукт слід потримати ще

Читайте також:  Яблучний оцет в домашніх умовах - Простий покроковий рецепт

Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Ось така апетитна, рум'яна та ніжна курка в кефірі в духовці у нас вийшла, все це завдяки кефірному маринаду, і часниковому аромату

Курка в кефірі з хрусткою скоринкою

Смачною стравою, можна пригостити гостей, або нагодувати сім'ю гарною вечерею, заходьте на сайт курка2.ру ще й готуйте разом з нами прості рецепти

DvaGusya