Курячі котлети січені: найсмачніші рецепти котлет з курячої грудки

Здрастуйте, дорогі друзі! Нарешті я добралася до своєї улюбленої теми — страви з курки. Сьогодні поговоримо про те, як приготувати найсмачніші січені котлети з філе грудки.

Всі свої найулюбленіші варіанти я зібрала в цій добірці і обов’язково поділюся своїми знаннями з вами. Ці м’ясні вироби просто безпрограшний варіант. Готуються дуже просто і досить швидко. Швидше, ніж з фаршу котлетки. І, на мій погляд, ще і апетитніше. Хоча тут питання спірне.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

В основному їх смажать на сковороді, але у мене є рецепт і для духовки. Вообщем, дивіться, вивчайте і зберігайте в закладки. А також, нагадую, не забудьте і поділиться зі своїми друзями в соц.мережах (кнопки в кінці статті) 😊👍.

Курячі котлети січені з майонезом (виходять соковиті і ніжні всередині)

Давайте познайомимося з першим рецептом. Прості і доступні продукти, тим не менш, надають нашим котлеткам соковитості і апетитності. Почніть готувати з нього, але і не забувайте про інших варіантах, нітрохи не гірше цього.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 2 шт
  • Майонез — 3 столові ложки
  • Яйця — 2 шт
  • Цибуля — 3 шт
  • Борошно — 3 столові ложки
  • Сіль, мелений перець — за смаком
  • Рослинне масло — для смаження

Іноді, для різноманітності, я майонез заміняю сметаною або натуральним густим йогуртом, під настрій.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

Приготування:

1. Куряче філе як слід вимийте і просушіть паперовим рушником. Наріжте його спочатку на тонкі смужки, а потім кожну смужку наріжте дуже дрібними кубиками.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

3. Очистіть цибулини і наріжте їх дрібними шматочками ножем. Іноді мені зовсім лінь морочитися і я для цього їх просто пропускаю через блендер. Додайте цибулю до м’яса, посоліть і поперчіть.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

4. Потім розбийте туди яйця, додайте борошно і майонез. Як слід перемішайте до однорідної маси. Потім накрийте харчової плівкою блюдо або звичайною кришкою і залиште маринуватися при кімнатній температурі не менш, ніж на пів години.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

3. Через 30-40 хвилин розігрійте сковороду з рослинним маслом і ложечкою викладіть на неї порції. Обсмажте з обох боків до рум’яного золотистого кольору на середньому вогні.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

4. Подавати їх можна відразу ж після смаження, Вони виходять дуже ніжними і соковитими. Випаровуються з страви моментально, тому що дуже смачні.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

Найсмачніший рецепт рубаних курячих котлет в духовці

Звичайно, нам звичніше готувати котлети на сковороді. Але в духовці вони виходять більш дієтичними. Тут нам не потрібно вливати олію для смаження, а це вже великий плюс. А з плавленим сиром вони запікаються і стають просто приголомшливим на смак.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 2 шт
  • М’який плавлений сир — 150-2 гр
  • Яйця — 2 шт
  • Борошно — 3 столові ложки
  • Кріп — невеликий пучок
  • Сіль, мелений перець — до смаку

Приготування:

1. Наріжте філе дрібними кубиками. Покладіть в глибоке блюдо, розбийте туди яйця і додайте м’який плавлений сир. Посоліть, додайте дрібно нашатковану зелень і улюблені спеції за бажанням. Все рівномірно перемішайте. Потім додайте борошно і ще раз перемішайте.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

2. Покрити деко пергаментним папером. Викладіть на неї приготовану масу ложкою коржами. Поставте деко в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

3. Через 15 хвилин перевірте, як присмажився нижня сторона. Якщо вона погано підрум’янюється, то переверніть коржі і поставте ще на 10 хвилин. Якщо ж і так добре прожарюється, то залиште як є і відправте назад в духовку на 10-15 хвилин. Потім викладіть на тарілку і пригощайтеся шалено смачним котлетками.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

Ніжні курячі котлети з філе філе з сиром

Сир — це такий продукт, який ніколи і ніде не буде зайвим. Він надає страві особливого смаку і ніжність. А в добавок зі спеціями, ще й відчувається деяка пікантність. Дуже рекомендую цей варіант.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 600 гр
  • Сир твердий — 200 гр
  • Яйце — 1 шт
  • Крохмаль картопляний — 3 столові ложки
  • Петрушка, зелена цибуля — невеликий пучок
  • Прованські і кавказькі трави — за смаком
  • Сіль, мелений перець — за смаком
  • Рослинне масло — для смаження

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

Приготування:

1. Грудинку наріжте дрібними шматочками. Зелень дрібно порубаєте ножем. Твердий сир натріть на крупній тертці. Складіть всі нарізані інгредієнти в миску.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

2. Додайте до цих продуктів куряче яйце, спеції і посоліть за смаком. Тепер слід все рівномірно перемішати, а потім додати крохмаль. Ще раз перемішайте і дайте постояти готової суміші 15-20 хвилин.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

3. Розігрійте сковороду з рослинним маслом. Зменшіть вогонь до середнього, щоб нічого не підгоріло. Ложкою розкладіть частина суміші у формі оладок і обсмажуйте з кожної сторони до тих пір, поки вони не придбають золотистий колір.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

4. Виконайте ці маніпуляції з залишилася м’ясною сумішшю. Готові котлети перекладіть на тарілку і сідайте пробувати ці соковиті і ніжні м’ясні вироби. Таку страву можна їсти з будь-яким гарніром або ставити як самостійне (щоправда без гарніру, по-моєму, буде занадто жирно 😊).

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

Смачні січені котлети з курячої грудки з кабачком

Я люблю готувати за цим рецептом, коли у мене є ще зовсім молоді кабачки. Вони мені здаються соковитіше, ніжніше і смачніше переросли. Тому я найчастіше користуюся ним влітку. Виходить просто неймовірно смачно.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 1 кг
  • Кабачок — 2 шт (дрібні) або 1 шт великого
  • Яйця — 2 шт
  • Борошно — 4 шт
  • Сіль і перець — за смаком

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

Приготування:

1. Так само, як і в рецептах вище, поріжте філе дрібними кубиками. Кабачок очистіть, позбавтеся від насіння, якщо вони великі і натріть його на крупній тертці. Складіть в миску.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

2. Розбийте туди яйця, посипте сіль і перець. Перемішайте, а потім додайте борошно. Ще раз як слід ретельно перемішайте.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

3. Тепер розігрійте сковороду і влийте в неї рослинне масло. Покладіть масу ложечкою у вигляді коржів і обсмажте з обох боків до рум’яного кольору.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

4. Ось так швидко і просто виконайте все теж саме з іншою масою. Викладіть готові котлети на блюдо. Пригощайтеся самі і пригощайте членів вашої родини смачними і ніжними рубленими курячими виробами.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

Покроковий рецепт рубаних котлет з крохмалем і майонезом

У цьому варіанті у нас вводяться нові інгредієнти і дещо-що прибирається. Думаю, треба спробувати всі способи. Кожен їх них трохи відрізняється від інших і це надає йому свою родзинку і трішки інший смак.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 500 гр
  • Кріп — невеликий пучок
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Яйце — 1 шт
  • Майонез — 100 гр
  • Крохмаль — 3 чайні ложки
  • Сіль — 1 чайна ложка (або за смаком)
  • Мелений перець — за смаком

Приготування:

1. Філе порізати дрібними кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і теж наріжте дрібними шматочками. Кріп наріжте ножем. Складіть все у глибоку миску.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

2. Потім розбийте туди яйце, засипте крохмаль і викладіть майонез. Додайте одну чайну ложку солі (або за смаком) і мелений перець. Усе ретельно рівномірно перемішайте і залиште на 15 хвилин.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

3. Поставте сковороду на середній вогонь, влийте олію і дочекайтеся, поки вона не розігріється. Після чого покладіть в сковороду сформовані котлети. Я зазвичай прямо ложкою викладаю у вигляді коржів.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

4. Обсмажуйте їх з кожного боку за 2-3 хвилини, щоб вони стали рум’яного золотистого кольору. Потім викладіть їх на тарілку. Виконайте це з усією м’ясною сумішшю і кличте близьких куштувати цю смакоту з улюбленим гарніром.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

Відео про те, як приготувати січені котлети з курячого філе з грибами

Ось ще один чудовий варіант приготування рубаних котлеток з додаванням грибів. Для наочності, я підібрала відповідний докладний відео рецепт, де весь процес описується чітко і ясно.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 550 гр
  • Печериці — 350 гр
  • Сметана — 3 столові ложки
  • Яйця — 2 шт
  • Цибуля — 1 шт
  • Крохмаль — 3 столові ложки
  • Сіль, мелений перець — за смаком
  • Рослинне масло — для смаження

Хочу ще додати, що замість печериць можна використовувати і інші гриби. Наприклад, лісові (свіжі, заморожені або сушені). Або можна взяти солоні, що додасть досить цікавий смак. Вообщем, пробуйте на здоров’я. Котлети в будь-якому випадку повинні вийде відмінні.

Простий рецепт рубаних курячих котлет з манкою

Ну і, на завершення, хочу представити вам ще один простенький рецептик. Замініть борошно або крохмаль манною крупою. Такі котлети виходять ще ніжніше, а сама манка в них не відчувається. Спробуйте і цей спосіб теж.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 1 кг
  • Яйця — 2 шт
  • Цибуля — 2 шт
  • Манна крупа — 3 столові ложки
  • Сіль, мелений перець — за смаком
  • Рослинне масло — для смаження

Приготування:

1. Грудинку наріжте дрібними кубиками. Додайте яйця і дрібно порізану цибулю. Також додайте сіль, перець або інші спеції за вашим смаком. Потім всипте манну крупу і ретельно перемішайте. Готову суміш прикрийте плівкою або кришкою і залиште мінімум на пів години, щоб манка набухла.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

2. Далі, влийте в сковороду олію без запаху і розігрійте її. Ложкою викладайте порції нашої суміші і обсмажте до золотистої скоринки з обох сторін, приблизно по 2-3 хвилини на кожну сторону.

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

3. Потім перекладіть в тарілочки і додайте гарнір. Вечеря вийде дуже ситний. А головне, котлетки будуть ніжними і соковитими, мову можна проковтнути. Пригощайтеся!

Рубленные куриные котлеты: самые вкусные рецепты котлет из куриной грудки

Ось і все на сьогодні. Але попереду ще дуже багато цікавих рецептів. Так що, не губіться 😊 та діліться своїми улюбленими варіантами з друзями в соц.мережах, щоб і вони теж захотіли їх спробувати.

Приємного вам апетиту! Поки!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: