Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

Привіт всім! Вже зовсім скоро настане масляна і таке частування на це свято вважається самим смачним звичаєм. У своїх статтях, вже було не мало розповідається про чудові млинці. Їх можна робити на воді, кефірі, молоці або з начинкою. Вообщем рецептів стільки, що якщо піч їх весь масляний тиждень, всі варіанти все одно не спробуєшь. А адже хочеться спробувати кожен спосіб. Тому таку страву добре підходить не тільки на масляну, а навіть просто на сніданок.

Не знаю як у вас, а от у нашій родині заведено кожні вихідні робити млинці. З ранку заводимо з дружиною тісто, починаємо піч і як запах піде витати по кімнатах, діти самі прокидаються і біжать до столу. Дуже вже їм подобається таке частування. Самі ось тільки уявіть з маслом, сметаною або варенням, це буде дуже смачно.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

Сьогодні хочеться приділити увагу цікавим рецептами, які теж вам сподобаються. Вийшла задоволена хороша підбірка заварних млинчиків з окропом. Сподіваюся випробувавши кожен, ви занесете вподобаний в свою кулінарну книгу і будете робити кожен день, щоб радувати своїх домочадців. Давайте вже швидше перейдемо до справи і почнемо піч найсмачніше в світі частування.

Заварні млинці на молоці і окропі:

Ось і зараз хотілося б почати з одного цікавого рецепта, який в нашій родині вже прижився багато років. Робити з такими, як кажуть сонечками можна все, що завгодно: загортати начинку або ж просто вмочати в варення або сметану.

До речі: а ви знаєте, що раніше на масляну намагалися робити товсті млинці з дріжджового тіста, це вважалося багатим частуванням. Зараз же все змінилося і чим корж виходить тонше, тим частування краще. А якщо вийшли з дірочками, то ціни їм взагалі немає.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

Нам буде потрібно:

  • Борошно – 2 склянки;
  • Молоко – 500 мл;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Цукор – 1 ст. ложка;
  • Сіль – пів чайної ложки;
  • Вершкове масло – 40 гр.;
  • Масло рослинне – 1 ст. л.;
  • Окріп – 250 мл

1. У миску вбиваємо яйця, туди ж відправляємо сіль, цукор. Суміш збиваємо міксером

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

2. Далі просіваємо борошно, робити це потрібно обов’язково.

Запам’ятайте: в одному гранчастій склянці, який 250 мл, 150 – 160 гр. борошна, тому в двох склянках виходить 300 – 320 гр. Це та кількість, яка як раз нам необхідно для замісу.

3. Висипаємо суміш просіяного до наших інгредієнтів. І поступово наливаючи трохи підігріте молоко (тільки не гаряче) робимо заміс, щоб маса вийшла однорідною.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

4. Тепер беремо самий крутий окріп і швидко замішуємо. Відповідно робити це можна міксером або віночком, на ваш розсуд.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

Запам’ятайте: головне не потрібно боятися, що вийшло рідке тісто, адже чим воно рідший, тим млинці вийдуть тонший, а дірочок на них більше.

5. Накриваємо наш замішаний продукт плівкою і прибираємо в сторону на 30 – 40 хвилин настоятися. А поки можна розтопити вершкове масло.

6. Тісто настоялося, вливаємо в нього вершкове і рослинне масло, збиваємо до тих пір, поки воно все не розійдеться і не буде олійних кіл.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочкамиhttps://youtu.be/ZFIPe2sbgMA

7. Беремо сковорідку з антипригарним покриттям або ж спеціальну млинцеву, вони не зажадають багато часу на підготовку і можна буде випікати одразу. Звичайну ж сковорідку потрібно пропалити з сіллю і жиром, перш ніж починати пекти.

8. Далі жарочную посуд змащуємо маслом або салом і наливаємо підлогу ополоника рідкого тіста. Круговим рухом руки, нахиляючи вгору, вниз даємо йому розтектися по всьому дну.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

9. Як тільки сире тісто зникне, по колу ножичком підрізаємо весь блін (для легкості перевертання). Краї підрум’янилися, це ознака того, що потрібно перевернути на іншу сторону. Печемо стільки ж часу, що й першу.

До речі: якщо раптом дірочки не з’являються, то можна додати в тісто кип’яченої води кімнатної температури. Але не забувайте, ще справа може бути в сковороді.

Таким чином готуємо всі млинці і за бажанням змащуємо їх вершковим маслом.

Рецепт тонких млинців на кефірі. Виходять тонкі з дірочками:

Ось ще цікавий варіант заварних млинців, за яким вони теж виходять дуже ніжними та смачними. Вдалі сонечка в дірочку підійдуть навіть для начинки. Пробуючи всі сьогоднішні способи сподіваюся виберіть для себе найкращий. Хоча всі вони вам сподобаються.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Сода – 0,5 ч. л.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Кефір – 1 склянка;
  • Окріп – 1 стакан;
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

1. Як зазвичай робимо завжди, просіваємо борошно через сито, в посуд для замішування. У неї додаємо соду, цукор. Все перемішуємо.

2. В окрему миску вбиваємо яйця і додаємо сіль. Збиваємо їх, при цьому потихеньку вливаємо окріп і кефір.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочкамиhttps://youtu.be/s3I2XRJoJPM

3. Насипаємо борошняну суміш і продовжуємо заважати поки не розійдуться всі грудочки.

4. Далі, додаємо в тісто олію і ще раз збиваємо поки масло не розійдеться по всій консистенції.

5. Даємо нашій суміші настоятися 15-20 хвилин і починаємо випікати млинці з обох сторін на розпеченій сковороді.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

Далі подаємо до столу зі сметаною або з варенням, це вже на ваш розсуд.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

Як бачите ніякої складності, а зараз переходимо до наступного способу.

Бабусин рецепт заварних млинчиків на окропі:

Пропоную ще один з простих способів заварних млинців за бабусиним рецептом. Вийдуть такі ласощі у всіх, навіть у початківців. Головне дотримати основні правила. Молоко повинно бути розігріта, але не гарячим. Сковорідка добре розігріта до серпанок. А найголовніше, дайте тісту постояти кілька хвилин, хоча б 15.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

Нам знадобиться:

  • Борошно – 1,5 склянки;
  • Сода– 0,5 ч. л.;
  • Масло рослинне – 1 ст. л.;
  • Молоко – 200 мл;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Цукор – 2 ст . л.;
  • Окріп – 200 мл

1. У посуд розбиваємо яйця і збиваємо вінчиком або міксером.

2. Далі заливаємо сирі яйця окропом, щоб вони, так би мовити запарились. Перемішуємо з нею. Туди ж відправляємо тепле молоко і знову робимо заміс.

Запарювання в окропі дає м’якість млинців. Вони після такої процедури не будуть гумовими. Такі сонечка просто тануть у роті.

3. До нашої рідкої суміші насипаємо цукор.

До речі, для тих, хто не знає, він дає не тільки солодкість млинців, але і робить їх рум’яними, а не горелыми.

4. Додаємо трошки солі і знову вимішуємо.

5. Всипаємо борошно і добре розмішуємо, поки всі грудки не розчинятися. Тісто повинно вийти по консистенції, як рідка сметана. Тобто на свій розсуд можна додати ще молока.

6. Соду теж запарюємо в невеликій кількості гарячої води і теж відправляємо до нашої готової суміші.

7. В самому кінці додамо масло і перемішуємо поки воно не з’єднається з тестом і не розійдеться.

8. Ну ось і готово. Даємо йому трохи постояти і починаємо пекти млинці.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

Виходять дуже смачні тоненькі млинці. Ви тільки спробуйте і переконайтеся самі. Пригощайте своїх родичів та близьких.

Тонкі ажурні млинці на кислому молоці:

Якщо раптом у вас скисло молоко і вийшла кисляк, не поспішайте його викидати. Воно вам придасться для чудового рецепту дуже смачних млинців. Які виходять з першого разу і відмінно підійдуть до полуденка або сніданку. Готувати за такого способу будете в задоволення. Саме головне запастися терпінням і на масляну у вас буде багато млинців.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

Нам буде потрібно:

  • Кисле молоко – 300 мл;
  • Окріп – 300 мл;
  • Борошно – 200 гр.;
  • Олія – 4 ст. л.;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сіль – 0,5 ст. л.;
  • Сода – 0,5 ст. л.;
  • Ванілін – 0,5 ч. л.

1. У посуд для розмішування вбиваємо яйця і збиваємо з цукром і ваніліном, вони повинні добре розчинитися в суміші.

2. Далі вливаємо кисле молоко, тільки підігрійте його, щоб воно було теплим і теж розмішуємо до однорідності.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

3. У борошно додаємо сіль і соду, замість останнього можна використовувати розпушувач. Всю суху суміш просіваємо через сито і додаємо в тісто.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

4. Розмішуємо в однорідну масу. Вона повинна вийти густоватой. Ось тут нам і знадобиться окріп. До речі, закип’ятіть його краще заздалегідь. Далі швидко вливаємо і також швидко робимо заміс. Виходить рідке тісто.

Не забуваємо про те, що чим рідше воно – тим тонше і більше дірочок.

5. Останнім етапом вливаємо олію, замішуємо і починаємо випікати.

6. Беремо сковороду, а краще дві, розігріваємо їх, змащуємо маслом і починаємо випікати. З кожної сторони приблизно за 20 секунд.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

7. Готові млинчики змащуємо вершковим маслом, загортаємо і подаємо до столу.

Як приготувати тонкі млинці на ряжанка?

Що можна сказати про цей варіант? А те, що такої смакоти багато не буває. Скільки не їж, все мало. Вообщем давайте разом приготуємо і вам все стане зрозуміло.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочками

Нам знадобиться:

  • Ряжанка – 500 мл;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Цукор – 4 ст. л.;
  • Масло рослинне – 4 ст. л.;
  • Окріп – 1 стакан.

1. У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль.

Цукру кладемо в залежності від того, які млинці ви більше любите солодкі чи ні.

2. Як тільки яєчно–цукрову суміш збили, наливаємо ряжанку і знову робимо заміс.

3. Просіваємо борошно і у нас вже виходить тісто. За допомогою віночка або міксера позбавляємося від грудочок.

4. Беремо окріп, розчиняємо в ньому соду і поступово вливаємо в нашу консистенцію, але швидко мішаючи. Залишаємо настоятися 15 хвилин.

5. Останньою дією додаємо масло в тісто. Відповідно робимо так, щоб воно розчинилося в ньому.

6. Нагріваємо сковорідку, змащуємо її один раз шматочком сала і печемо млинці з обох сторін.

Млинці на кефірі та молоці з окропом — рецепти тонких заварних млинців з дірочкамиhttps://youtu.be/T3KsTbafljw

Змащуємо маслом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Відео рецепт заварних млинці на кефірі

Пропоную подивитися відео, яке було знайдено в інтернеті. Автор готує обалденние, пористі і ажурні млинці з дірочками. Виходять дуже гарні. Так, що про це говорити, подивіться самі і стане ясно й зрозуміло.

Ну ось і все на сьогодні. Сподіваюся всі варіанти, які були приготовані, вам сподобалися і ви з задоволенням спечете таку смакоту на будь-який день масляної. Та й просто десерт до чаю на сніданок, буде що треба. Залишайте коментарі або просто пишіть нам. А я з вами прощаюся, до зустрічі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: