Млинці на кефірі з дірочками – 5 рецептів тонких млинчиків

Пам’ятаю в минулому, я довго не міг навчитися правильно спекти млинці. Чомусь вони в мене виходили товстими і в них було складно як слід загорнути начинку. І все це відбувалося до тих пір, поки я не натрапив на кращі рецепти даної випічки на кефірі – тонкі, а ще й з дірочками, просто дивовижні.

А найцікавіше те, що з ним вони виходять у всіх, дотримуючи всі рекомендації (коли я їх розрекламував серед своїх знайомих, то почув тільки хороші відгуки), навіть у початківців кулінарів, які тільки починали готувати вперше, немає ні перше грудок, тісто не прилипає до сковороді і великий плюс в тому, що тоненькі порівняно з товстими дуже добре фарширувати.

У сьогоднішньому випуску мова піде про рецепти тонких млинців з дірочками на кефірі. При необхідності візьміть в руки ручку і блокнот, а потім запишіть найбільше сподобався рецепт, який в майбутньому Ви будете готувати для себе і своїх домочадців.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Тонкі млинці на кефірі з окропом

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Інгредієнти:

  • Кефір — 500 мл
  • борошно — 2 склянки (250 мл)
  • яйця курячі великі — 2 шт
  • окріп — 250 мл
  • цукор — 2 ст. л
  • масло рослинне — 4-5 ст. л
  • сода — 1/2 ч. л
  • сіль — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

У глибоку мисочку вбиваємо яйця, додаємо сіль з цукром, вливаємо кефір і злегка збиваємо з допомогою віночка.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Потім поступово всипаємо просіяне борошно і доводимо всю масу до однорідного стану.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Далі в склянці окропу гасимо соду до повного розчинення, після чого виливаємо її тоненькою цівкою в тісто, при цьому постійно помішуємо.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Слідом додаємо рослинне масло, добре перемішуємо і ставимо в тепле місце на одну годину.

Бездріжджове тісто має півгодинки постояти для набухання клейковини. Смак млинців після цієї процедури абсолютно іншою, ніж приготованих зразу ж після з’єднання всіх компонентів.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

По закінченню часу ще раз все розмішуємо, ставимо сковороду на сильний вогонь, як слід її накаляем і змащуємо маслом кулінарної пензликом. З допомогою ополоника виливаємо на сковороду тісто, круговими рухами, розподіляємо його по всьому дну і обсмажуємо спочатку з одного боку до золотистої скоринки.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Перевертаємо і проробляємо теж саме з іншого боку.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Млинці виходять тоненькі і в круглу дірочку.

Покроковий рецепт млинчиків заварних

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Інгредієнти:

  • Кефір — 300 мл
  • яйця курячі — 2 шт
  • борошно пшеничне — 1,5 склянки
  • сода — 1/2 ч. л
  • цукор — 1 ст. л
  • рослинна олія — 4 ст. л
  • сіль — 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

У глибокій ємності змішуємо яйця, цукор, сіль і збиваємо міксером або віночком до появи піни.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Сюди ж додаємо кефір, просіяне борошно і ретельно збиваємо до зникнення останнього грудочки.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Гасимо з допомогою крутого окропу соду, потім одночасно помішуючи, тонкою цівкою вливаємо в тісто.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Додаємо рослинне масло, добре перемішуємо і ставимо на 15 хвилин настоятися.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Злегка змащуємо маслом розпечену сковороду виливаємо в неї ополоник тесту і круговими рухами розподіляємо по всьому дну.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Тепер обсмажуємо з кожного боку до золотистого кольору.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Потім викладаємо готові млинці на тарілку стопкою один на одного, при цьому змащуємо кожен вершковим маслом.

Млинці без додавання яєць

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Інгредієнти:

  • Кефір — 500 мл
  • молоко — 250 мл
  • борошно пшеничне — 300 гр
  • цукор — 2 ст. л
  • сода — 1/2 ч. л
  • масло рослинне — 2 ст. л
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

У невеликий кухлик наливаємо молоко, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Тим часом вже в іншу каструльку наливаємо кефір, ставимо на слабкий вогонь і нагріваємо, але ні в якому разі не кип’ятимо.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Потім у нагрітий кефір додаємо соду, перемішуємо і таким чином гасимо її. Туди ж додаємо цукор, сіль, розмішуємо і знімаємо з плити.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Далі, в цю ж кефірну масу поступово вводимо просіяне борошно і одночасно збиваємо вінчиком або міксером до отримання однорідної маси без грудочок.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Тепер тоненькою цівкою вливаємо ще гаряче молоко і одночасно помішуючи доводимо до однорідності тісто, якщо ж воно вийшло рідкуватим, додайте трохи борошна.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Залишилося додати рослинне масло і як слід перемішати.

Готове тісто має бути як рідка сметана або жирні вершки, але ні в якому разі як вода.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Смажимо млинці на розпеченій сковороді до рум’яного кольору з обох сторін. При цьому, коли перевертаєте їх, будьте акуратніше ( не порвіть) використовуйте спеціальну лопатку або ніж.

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Викладаємо на плоску тарілку і подаємо до столу.

Смачні млинці без соди

Блины на кефире с дырочками - 5 рецептов тонких блинчиков

Інгредієнти:

  • Борошно — 1 склянка
  • яйця — 1 шт
  • кефір — 450 мл
  • цукор — 2 ст. л
  • соняшникова олія — 4 ст. л
  • сіль — 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

1. В підходящу миску виливаємо кефір (краще всього використовувати кефір однорідний, з маленьким відсотком жирності), сюди ж вбиваємо яйце, всипаємо цукор і сіль. Перемішуємо всі інгредієнти в однорідну масу з допомогою кулінарного віночка, міксера або звичайної виделки.

2. Додаємо рослинне масло і вмішуємо його в тісто. Особисто я так роблю практично завжди при смаженні млинців або панкеек, тому що в цьому випадку не потрібно додатково змащувати маслом сковороду, на якій вони будуть смажитися.

3. За трохи додаємо просіяне борошно і добре перемішуємо.

4. Смажимо без соди на розігрітій (бажано) товстої сковороді з двох сторін до золотистої скоринки.

5. Готову страву промазуємо кулінарної пензликом, розтопленим вершковим маслом в мікрохвильовці.

Подаємо до чаю з улюбленим варенням, медом, згущеним молоком або сметаною, так само можна загорнути в них начинку, але і самі по собі вони виходять дуже смачні!

Рецепт млинців на кефірі і молоці (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: