Ця випічка улюблена багатьма. Основою для них завжди було і є молоко, хоча і є інший варіант приготування тесту на кефірі. Завести його не складно і на виході млинці виходять просто чудові. Відрізняються тим, що за своїм смаком вони мають приємну кислинку і по консистенції виходять трохи пишніше, ніж з тіста на молоці.
Насправді ж я перепробував безліч різних рецептів цієї страви, мені подобаються як на молоці, сироватці, так і на кефірі, все по своєму дуже смачні. З них можна приготувати відмінний млинцевий торт з фруктами, ягодами і навіть солодким кремом.
Сьогодні я вам розповім як правильно і смачно приготувати млинці на кефірі з дірочками, адже вони виходять надзвичайно ніжні і смачні,плюс до всього всі мереживні, тоненькі. Як зазначила дружина, що через них можна вермішель процідити. Так само від рецепти сирників з сиру вона була в захваті.
- Рецепт приготування заварних млинці на кефірі з окропом
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Млинці на кефірі та молоці з покроковими фото
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Тонкі млинці з дірочками на кефірі без яєць
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Млинці з дірочками на дріжджах
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Тонкі млинці на кефірі без додавання соди
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт тонких заварних млинці на кефірі з дірочками (відео)
Рецепт приготування заварних млинці на кефірі з окропом
Інгредієнти:
- Кефір — 0,5 літра
- яйця — 2 шт
- окріп — 200 мл
- сода 1/2 ч. л
- цукор — 1-2 столові ложки
- борошно — 2 склянки
- рослинна олія — 3 ст. л
- сіль — 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
Готуємо глибоку миску, вливаємо в неї пів літра кефіру, вбиваємо два яйця і додаємо сіль і цукор. З допомогою міксера доводимо до однорідності.
Чим вище жирність кефіру, тим пишніше виходять млинці.
Отриману суміш перелити в каструлю, ставимо на вогонь і підігріваємо до температури приблизно 50-60 градусів.
Далі беремо борошно просіваємо її і засипаємо в перелитую назад в миску теплу яєчно-молочну суміш і гарненько перемішуємо.
Наливаємо в склянку гарячу, кип’ячену воду, кладемо пів чайної ложки соди і як тільки пройде реакція, перелити її в тісто, при цьому постійно його помішуючи.
Останнім етапом нам потрібно додати 3-4 столові ложки рослинної олії.
Ставимо сковороду на плиту, змащуємо маслом, нагріваємо її і з допомогою ополоники акуратно вливаємо тісто.
Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Ступінь рум’яності кожен вибирає для себе сам, кому як більше подобається.
Млинці на кефірі та молоці з покроковими фото
Інгредієнти:
- Кефір — 0,5 літра
- молоко — 1 стакан
- борошно пшеничне — 1.5 склянки
- цукор — 1 столова ложка
- яйця курячі — 1 шт
- сода — 1 чайна л
- масло рослинне — 2 ст. л
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
Заливаємо кефір в каструлю, ставимо на вогонь, трохи підігріваємо, але ні в якому разі не доводимо до кип’ятіння. Вбиваємо туди ж яйце, додаємо сіль, цукор і соду. Хорошенечко всю масу збиваємо з допомогою віночка.
Вводимо потроху борошно і одночасно перемішуємо до отримання однорідної маси, та так, щоб не було грудочок.
Тісто має вийти як густа сметана.
Тепер у чисту каструлю наливаємо молоко, ставимо на плиту, доводимо до кипіння і тонкою цівкою вливаємо його в наше тісто.
Ретельно перемішуємо і дивимося, якщо маса вийшла рідкуватий, то можна додати ще борошна, але не обов’язково. Залишилося тільки влити вказану кількість рослинного масла.
Далі на змащену маслом сковороду вливаємо з допомогою черпака, приготоване нами тісто і смажимо млинці з кожного боку до приємного рум’яна.
Після чого знімаємо їх, викладаємо на тарілочку і змащуємо, хто чим хоче. Можна як з варенням, так і зі згущеним молоком.
Їжте на здоров’я!
Тонкі млинці з дірочками на кефірі без яєць
Інгредієнти:
- Кефір — 400 мл
- окріп — 200 мл
- борошно — 250 гр
- цукор — 1,5 столові ложки
- сода — 1 чайна л
- олія соняшникова — 2 ст. л
- сіль — 0,5 ч. л.
Спосіб приготування:
У глибоку миску вливаємо кефір, додаємо соду, цукор і сіль і за допомогою віночка доводимо до розчинення інгредієнтів.
Далі додаємо невеликими порціями просіяне борошно і одночасно перемішуємо, щоб не було грудочок.
Вливаємо двісті мілілітрів окропу і доводимо всю масу до однорідності.
Після чого додаємо олію і тепер тісто готове.
Тепер змащуємо маслом сковороду,ставимо на плиту і даємо їй добряче нагрітися, наливаємо тісто ополоником і запікаємо спочатку з одного боку до золотистого кольору.
Перевертаємо і проробляємо теж саме з іншого боку.
Млинці складаємо до купи, попередньо змастивши їх маслом або варенням.
Млинці з дірочками на дріжджах
Інгредієнти:
- Кефір — 450 гр
- яйця — 3 шт
- цукор — 1-2 ст. л
- борошно — 1,5 склянки
- сода — 1 ч. л
- дріжджі сухі — 1 пакетик
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
Беремо глибоку миску, вливаємо в неї кефір. Туди ж додаємо просіяне борошно, з’єднану з сухими дріжджами і гарненько перемішуємо.
Далі збиваємо яйця, сіль і цукор, а після доводимо до однорідності.
За своєю консистенцією тісто має вийти схожа на рідку сметану.
Ставимо тісто в тепле місце на 30-40 хвилин, щоб воно підійшло і після вже починаємо випікати.
Ставимо змащену маслом сковороду на вогонь і після того, як вона досить напруженою починаємо в неї вливати тісто.
Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.
Подаємо до столу зі сметанкою або з розтопленим вершковим маслом.
Тонкі млинці на кефірі без додавання соди
Інгредієнти:
- Кефір -1 склянка
- яйця курячі — 2 шт
- борошно — 1/2 склянки
- цукор — 1-2 столові ложки
- олія оливкова — 2 ст. л
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
У миску вбиваємо яйця і вливаємо туди ж кефір.
Далі в цю ж суміш додаємо сіль, цукор і просіяне борошно. Ретельно перемішуємо, поки не розчиняться всі грудочки.
Залишилося тільки додати дві столові ложки оливкової олії для того, щоб воно додало млинців додаткову м’якість.
І збиваємо за допомогою міксера до того моменту, поки не з’являться бульбашки.
У розігріту сковороду вливаємо нами приготоване тісто і обсмажуємо з кожного боку за 2-3 хвилини до появи рум’яності. При цьому зменшуємо вогонь до слабкого, інакше млинці будуть підгоряти.
Блюдо готове, можна подавати до чаю.
Рецепт тонких заварних млинці на кефірі з дірочками (відео)
Сподіваюся, що вам сподобається дане блюдо. З великим задоволенням ділюся цим рецептом, і впевнений, що він підкаже, як правильно приготувати ажурні млинці на кефірі. Адже на виході вони виходять ніжними, поживними і дуже смачними. Є у них ще один великий плюс: це їх еластичність, так що можете без будь яких проблем покласти всередину начинку, або їсти вмочуючи їх у розтоплене вершкове масло або варення.
Приємного апетиту!