Азу по-татарськи з солоними огірками – Топ 5 рецептів

Азу – улюблене багатьма страва татарської кухні. Рецепт приготування зустрічається з різними варіаціями і фото в безлічі куховарських книг і кулінарних сайтів. Неодмінно пропонують його ресторани національної татарської кухні в різних країнах.

На стародавньому перській мові під цим стравою передбачали невеликі шматочки обсмаженого м’яса з підливою, і лише пізніше почали змішувати з овочами. У XVIII столітті почали додавати в блюдо і картопля, хоча в класичних рецептах він відсутній. Сьогодні кожна господиня може приготувати його в домашніх умовах, так само як і печеня з м’ясом і картоплею в духовці, для цього не потрібно якихось особливих продуктів і кулінарних прийомів, проте з деякими секретами вам все-таки доведеться познайомитися.

Сьогодні розберемо з вами п’ять простих способів приготування Азу по-татарськи з солоними огірками в домашніх умовах.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

Азу по-татарськи з солоними огірками з картоплею і яловичиною — Рецепт з фото

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

Інгредієнти:

  • Яловичина – 800 гр.
  • цибуля – 1 шт. велика
  • помідори (протерті) – 3 шт.
  • картопля – 800 гр.
  • м’ясний бульйон або гаряча вода -1 /2 склянки
  • солоні огірки – 2-3 шт.
  • масло топлене вершкове або рослинне – 100 мл
  • сіль, перець і лавровий лист – за смаком

Спосіб приготування:

1. Промиваємо під проточною водою яловичину ріжемо на шматочки.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

2. Ставимо сковорідку з олією на сильний вогонь, коли вона нагрілася починаємо смажити м’ясо. Перше правило, для того щоб воно вийшло ніжним і тане в роті, для початку обсмажуємо його на розпеченій сковороді, а потім починаємо гасити.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

3. Коли на м’ясі утворилася скоринка, викладаємо його в каструлю (казан).

4. Тим часом шаткуємо цибулю, очищаємо, ріжемо цибулину на чотири частини і потім тонко – на четвертинки кілець.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

5. Обсмажуємо цибулю в тій же сковороді, де готували м’ясо. Це дозволить зробити страву більш насиченим. Цибулю, смажимо на середньому вогні періодично помішуючи. В кінці цієї процедури можна додати трохи води. Викладаємо в каструлю з м’ясом.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

6. Наступним етапом додаємо протерті помідори до м’яса і цибулі.

7. Обсмажене м’ясо тушкуємо з помідорами, цибулею і бульйоном (водою) до м’якості. Гасити треба під кришкою на повільному вогні. Доливаємо в каструлю бульйон (воду). Рідини потрібно небагато, щоб вона повністю покривала всі інгредієнти.

8. Чистимо картоплю, нарізаємо її довільно.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

9. Обсмажуємо її на топленому вершковому маслі. Дожаривать картоплю до м’якості – не обов’язково, підрум’янилася і досить.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

10. Беремо солоні огірки нарізаємо їх так само довільно. Додаємо до м’яса.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

11. Картоплю викладаємо в каструлю вже з повністю потушившимся м’ясом.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

12. Перемішуємо все і солимо, додаємо лавровий лист і на 10 хвилин поставимо під кришку. Нагрівання плити повинен бути мінімальний.

13. Тепер ви обов’язково впораєтеся з приготуванням азу по-татарськи в домашніх умовах. Приємного апетиту.

З солоними огірками рецепт в мультиварці

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

Інгредієнти:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Солоні огірки – 3 шт.
  • Помідори (консервовані) – 1-2 шт.
  • Томатна паста — 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець горошком – за смаком
  • Вода – 1,5 склянки
  • Картопля – 4-5 шт.

Спосіб приготування:

1. М’ясо нарізаємо скибочками в довжину. Коли нарізали його, включаємо мультиварку на режим смаження, наливаємо олію – вона повинна нагрітися.

2. Очищаємо і нарізаємо цибулю півкільцями.

3. Огірки (якщо великі чистимо від шкірки, якщо середні, то немає необхідності) нарізаємо брусочками.

4. Масло нагрілося відправляємо спочатку в мультиварку обсмажувати цибулю, потім м’ясо.

5. Через сито або тертку протираємо томати. Томати звільняємо від шкірки. І все розімніть.

6. Через 15 хвилин після смаження м’яса вносимо огірки, помідори і 1 столову ложку томатної пасти, все ретельно перешиваємо і даємо посмажитися ще 2 хвилини.

7. Додаємо склянку кип’яченої води, перець, сіль, лавровий лист і вмикаємо на режим гасіння 1,5 години.

8. Потім приготуємо пюре.

9. Можна в азу так само додати петрушку, це на ваш розсуд.

10. Пройшло 1,5 години кладемо петрушку, все добре перешиваємо, прибираємо лавровий лист і подаємо до столу з гарніром. Приємного апетиту.

Рецепт приготування без картоплі

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

Інгредієнти:

  • Яловичина – 300 гр.,
  • Спеції – 5 гр.,
  • Лавровий лист – 1-2 шт.,
  • Вершкове масло – 200 гр.,
  • Помідори – 4 шт.,
  • Солоні огірки – 2 шт.,
  • Ріпчаста цибуля – 2 шт.,
  • Соняшникова олія,
  • Сіль.

Приготування:

1. Для початку промиваємо та нарізаємо яловичину брусочками

2. Очищаємо цибулю, поріжемо півкільцями. Промиваємо помідори. Помідори поріжемо на дві частини, подрібнити їх у блендері до стану пюре. Огірки ріжемо соломкою.

3. В розпечене масло викладаємо шматочки яловичини. Обсмажуємо їх 15 хвилин. Смажене м’ясо перекладаємо в каструлю або казанок. Заливаємо водою починаємо гасити на повільному вогні. У сковороду, в якій смажилося м’ясо, викладемо цибулю. Обсмажуємо подрібнену цибулю до злегка золотистого кольору. Після викладаємо в каструлю з яловичиною.

4. Далі м’ясце з цибулею залийте томатним пюре зі свіжих помідорів.

5. Додайте до цих інгредієнтів солоні огірки. Все перемішайте. Всипте сіль, спеції. Покладіть лавровий лист. Поставте каструлю з стравою по-татарськи на повільний вогонь. Тушкуємо з овочами приблизно 20 хвилин до готовності, не допускаючи при цьому сильного кипіння. Їжте на здоров’я!

Смачна азу зі свининою

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 1 кг.
  • Солоні огірки – 3 шт.
  • Рослинне масло – 5 ст. ложок
  • Зелень – 1 пучок
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Томатна паста – 1 ч. ложка
  • Часник – 3 зубчики
  • Вода – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо свинину і нарізаємо (на ваш розсуд).

2. В розпечену сковороду додаємо масло і починаємо обсмажувати м’ясо. Обсмажуємо до напівготовності.

3. У цей час чистимо картоплю, нарізаємо довільно і обсмажуємо.

4. Очищаємо цибулю ріжемо дрібно, моркву тремо на тертці і додаємо до м’яса. Обсмажуємо. Ретельно перешиваємо.

5. Через пару хвилин додаємо рубаний часник, смажена картопля, чорний перець і склянку води. Тушкуємо 10-15 хвилин.

6. Коли все приготується, додаємо дрібно січену зелень. Приємного апетиту.

Азу по-татарськи з солоними огірками і куркою

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 600 гр.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3-4 шт.
  • Сік томатний – 2 склянки
  • Масло рослинне – 2 ложки
  • Спеції – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Курину грудку помити, зрізати хрящі і шкірку. Просушити паперовим рушником і порізати кубиками.

2. В чавунець налити трохи рослинного масла і розігріти його. Викладаємо курку і періодично помішуємо, злегка підсмажуємо.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

3. Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками й викладаємо поверх м’яса.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

4. Перемішуємо і накриваємо кришкою. Тушкуємо на слабкому вогні приблизно 10 хвилин.

5. Картоплю очищаємо і режим довільно. Кладемо в каструлю з киплячою водою і варимо 5 хвилин.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

6. Після чого викладаємо на розігріту сковороду з маслом. Обсмажуємо до рум’яної скоринки.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

7. Після обжарювання картоплю викладаємо в чавунець з м’ясом, сюди ж кладемо і родзинки. Тушкуємо 5 хвилин.

8. Кубиками нарізаємо солоні огірки і так само відправляємо в чавун з інгредієнтами.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

9. Заливаємо це все густим томатним соком і додаємо спеції за смаком.

Азу по-татарски с солеными огурцами - Топ 5 рецептов

10. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 15 хвилин.

11. Акуратно перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин, страва з курки готово.

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: