Чебуреки з – 5 найбільш вдалих рецептів

Багато хто з нас любили в дитинстві є мамині постряпушки. І, звичайно ж однією з найулюбленіших були — чебуреки. Кожна господиня знає, що б їх приготувати в домашніх умовах, це не так-то й складно.

У багатьох, напевно, знайдеться свій спосіб приготування даної страви. Але, потрібно завжди експериментувати, готувати чебуреки не тільки з м’ясною начинкою, але і з сирною. Не тільки на горілці або воді, але і на кефірі.

Сьогодні розглянемо 5 рецептів приготування домашніх чебуреків. Впевнені ви обов’язково виберіть один для себе. І, насамперед, перед тим, як почати готувати, ознайомтеся з рецептами смачного хрусткого тіста для чебуреків.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

Чебуреки з з горілкою

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 4-5 склянки
  • Вода – 250 мл
  • Олія – 8 ст. ложок
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Горілка – 2 ст. ложки
  • Сіль – 2 ч. ложки

Для начинки:

  • Фарш – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Вода – 5 ст. ложок
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Перець чорний (мелений) – 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Висипаємо 4 склянки борошна в глибоку миску і додаємо в неї цукор, сіль.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

2. Вливаємо олію, воду.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

3. Потім додаємо 2 ч. ложки горілки.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

4. Ретельно все перемішуємо.

5. Коли в мисці стане важко заважати, стіл посипаємо борошном і вимішуємо тісто на столі.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

6. Потім поміщаємо його в миску і накриваємо рушником. Залишаємо приблизно на 40 хвилин.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

7. Робимо начинку. Цибулю очищаємо від лушпиння.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

8. І пропускаємо через м’ясорубку.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

9. З’єднуємо оттаявший фарш, цибулю, сіль, перець чорний мелений, 5 ч. ложок води.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

10. Добре перемішуємо і начинка готова.

11. Формуємо з тіста ковбаску діаметром приблизно 5 див.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

12. Ріжемо його на шматочки приблизно 2, 5 див.

13. Потім обвалюємо кожен шматочок у борошні і розгортаємо в круглі пласти. Товщиною приблизно в 2-3 мм.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

14. На одну половину коржа викладаємо одну столову ложку з гіркою начинки.

15. Накриваємо другою половиною і притискаємо по краях пальцями. Обрізаємо зайві нерівності.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

16. Наливаємо олію в розпечену сковороду і чекаємо, поки воно нагріється.

17. Кладемо чебуреки і обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

18. Блюдо готове. Приємного апетиту.

Рецепт домашніх чебуреків з сиром

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне вищого сорту – 300 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Вода – 140 мл
  • Сіль – ½ ч. л
  • Сир твердий – 250 р.

Спосіб приготування:

1. У просіяне борошно додаємо сіль, воду і рослинну олію. Замішуємо тісто, воно повинно вийде еластичним і м’яким.

2.Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо на 20 хвилин.

3. Сир натремо на крупній тертці. Додамо до нього 1 яйце

4. Ділимо тісто на однакові частини. Розкачуємо корж товщиною 1 мм

5. Викладаємо на одну половину кола сир, а другою половиною накриваємо і з допомогою виделки скріплюємо крою тесту.

6. На сковороді добре розігріваємо масло і викладаємо чебуреки і смажимо на сильному вогні так, щоб вони вийшли зажаристыми. Приємного апетиту.

Смачні чебуреки на кефірі

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

Інгредієнти:

  • Тісто:
  • Кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч. ложки
  • Борошно – 350 гр.
  • Для начинки:
  • Фарш – 500 гр.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Вода – 5-6 ст. ложки.

Спосіб приготування:

1. Почнемо готувати з тіста. Для цього в миску вливаємо кефір.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

2. До нього розбиваємо яйце.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

3. Пів чайної ложки солі і добре перешиваємо.

4. Починаємо додавати просіяне борошно.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

5. Замішуємо не дуже круте тісто.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

6. Залишаємо його відпочити на хвилин 15.

7. Приготуємо начинку.

8. Очищаємо цибулю і дрібно шаткуємо.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

9. З’єднуємо його з фаршем і додаємо сіль, перець за смаком, 5 ст. ложок води. Добре перемішуємо.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

10. Відрізаємо від відпочив тесту рівні частини. Кожну частину тонко розкачуємо.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

11. Викладаємо приблизно в 1/3 розкатаної коржі фарш.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

12. Звертаємо крою, защипуємо з допомогою виделки.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

13. Обсмажуємо чебуреки на середньому вогні з двох боків до рум’яності.

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

14. Подаємо до столу гарячими. Приємного апетиту.

Простий рецепт чебуреків без горілки

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

Рецепт дуже смачних домашніх чебуреків. Тісто без горілки. Такі чебуреки виходять хрусткими і ароматними, з соковитою начинкою. Навіть якщо ви ніколи їх не готували, за цим рецептом у вас все обов’язково вийде.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 0,5 кг. (свинини або яловичини)
  • Борошно – 1 кг
  • Вода – 500 мл
  • Сіль – 0,5 ст. ложки
  • Соняшникова олія – 1 ст. ложка (+ для обсмажування)
  • Укус (9 %) – 1, 5 ч. ложки
  • Цибуля – 200 гр.

Спосіб приготування:

1. Висипаємо борошно в тару, додаємо до неї води, сіль, оцет, соняшникова олія. Ретельно перемішуємо.

2. Починаємо замішувати тісто. Коли замісили, залишаємо на 30 хвилин при кімнатній температурі.

3. В цей час займемося підготовкою начинки.

4. Беремо цибулю, очищаємо його від шкірки, нарізаємо на четвертинки.

5. Промите м’ясо, так само нарізаємо на шматки (приблизно, як для шашлику).

6. Всі ці інгредієнти потрібно перемолоти в м’ясорубці.

7. Додаємо до них сіль, воду і перемішуємо.

8. 30 хвилин пройшло, починаємо формувати чебуреки.

9. Скачуємо тісто в одну ковбаску і ділимо його на однакові частини (розміри залежать від Вас, маленькі чи великі).

10. Кожну з частин скачуємо в кружечок і починаємо розгортати (трохи присипаємо борошном). Розкачуємо до великої або середньої коржі і додаємо в неї фарш.

11. Потім складаємо коржик з фаршем навпіл і придавлюємо виделкою кінець чебурека.

12. Цю процедуру повторюємо з кожним шматочком.

13. І починаємо обсмажувати.

14. В розпечену сковорідку наливаємо пів склянки рослинного масла і кладемо в нього чебурек.

15. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. Наше блюдо готове. Приємного апетиту.

Як приготувати чебуреки на молоці

Чебуреки домашние - 5 самых удачных рецептов

Інгредієнти:

  • Борошно — 2-3 ст.
  • Молоко — 1 ст.
  • Яйце — 1 шт.
  • Масло рослинне — 2 ст. ложки (+ для обсмажування)
  • Сіль — 1 ч. ложка
  • М’ясо – 300 гр.
  • Цибуля – 1 головка.

Спосіб приготування:

1. У глибоку чашку вливаємо молоко, додаємо до нього яйце, рослинне масло, сіль і ретельно всі інгредієнти збиваємо віником.

2. Потім поступово всипаємо борошно і починаємо замішувати тісто.

3. Коли вам стане важко його місити в чашці, викладаємо його на дощечку і замішуємо в ручну.

4. Тісто має бути еластичним і не прилипати до рук. Накриваємо тісто рушником і залишаємо на пів години.

5. В цей час беремо промиваємо м’ясо. Нарізаємо на невеликі шматочки.

6. Очищаємо від лушпиння цибулю та нарізаємо на 4 частини.

7. М’ясо і цибулю прокручуємо в м’ясорубці. Змішуємо інгредієнти, додаємо дрібку солі, води і перемішуємо.

8. Тісто нарізаємо на однакові кругляшочки і починаємо розгортати в коржик, додаємо фарш, складаємо коржик навпіл і закриваємо добре краю.

9. Обсмажуємо на сковороді з досить великою кількістю масла до золотистого кольору. Дану процедуру проробляємо з усіма кругляшками тесту.

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: