Фаршировані перці з фаршем і рисом: Топ 5 найкращих рецептів

Вхідні в цю страву продукти за способом приготування, нагадують багатьом, популярні голубці, але готуються набагато простіше і швидше. Адже в даному разі для підготовки самого головного інгредієнта — солодкого перцю, потрібно всього пару хвилин, так як необхідно всього лише те позбавити його від насіння і трохи обсмажити.

Начинюються ці перці різноманітною начинкою. Але в нашому випадку буде класичний варіант — з фаршем, овочами і рисовою крупою. Доповнювати все це можна сметанним соусом і отримати при цьому дуже ароматне і смачне блюдо, як кабачки запечені з фаршем в духовці.

Отже, давайте ж у сьогоднішній статті розглянемо рецепти фаршированих перців з фаршем і рисом, які будемо готувати: в каструлі, в духовці і в мультиварці. А результат у них повинен вийти, просто дивовижний. Плюс до всього хочу вам порекомендувати рецепти дуже ніжних котлет з курячого фаршу, просто пальчики оближеш!

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Рецепт фаршированих перців з фаршем і рисом в каструлі

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Болгарський перець — 10 шт
  • фарш домашній — 600 гр
  • морква велика — 1 шт
  • ріпчаста цибуля — 2 шт
  • рис — 1 склянка
  • томатна паста — 3 ст. л
  • олія рослинна
  • лавровий лист — 3 шт
  • чорний перець горошком — 5-7 шт
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом промиваємо овочі, потім у перців по колу відрізуємо плодоніжки і видаляємо насіння.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Далі моркву натираємо на крупній тертці, цибулю подрібнюємо невеликими шматочками, перекладаємо в сковороду і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Рис відварюємо до напівготовності, перекладаємо в друшляк, промиваємо в холодній воді і залишаємо до повного стікання води.

Фарш кладемо в глибоку миску, туди ж додаємо овочеву обжарку, відварений до напівготовності рис, за смаком солимо, перчимо і гарненько перемішуємо і наповнюємо їм підготовлені перці.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Тепер в підходящу каструлю вливаємо трохи рослинного масла, додаємо лавровий лист, перець горошком, викладаємо фаршировані перці і наливаємо води так, щоб вона трохи приховала верхівки нашого страви.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Ставимо каструлю на вогонь і після того, як вміст закипить, зменшуємо вогонь до слабкого, додаємо томатну пасту, накриваємо кришкою і продовжуємо тушкувати 30-40 хвилин, до готовності.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Потім, подаємо цю страву з улюбленим гарніром. Особисто я люблю подавати його з картопляним пюре. Приємного апетиту!

Як приготувати фаршировані перці в мультиварці

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Болгарський перець — 8 шт
  • фарш м’ясний — 0,5 кг
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • морква — 1 шт
  • рис — 1/2 склянки
  • томатна паста — 2 ст. л
  • цукор — 2 ст. л
  • рослинна олія
  • сіль, перець, лавровий лист — за смаком.

Спосіб приготування:

Одну цибулину чистимо, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо у фарш.

Рис відварюємо до напівготовності, перекладаємо у фарш додаємо сіль, перець і все перемішуємо.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Далі з перців зрізаємо верхівки, видаляємо насіння і заповнюємо їх підготовленою начинкою.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Моркву і цибулину дрібно шаткуємо й обсмажуємо в сковороді на рослинному маслі до рум’яного кольору, потім додаємо дві столові ложки томатної пасти і перемішуємо.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Тепер в чашу від мультиварки викладаємо фаршировані перці, овочеву обжарку, вливаємо півсклянки води, кладемо лавровий лист і включаємо режим «Гасіння» на 45 хвилин.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Після звукового сигналу, відкриваємо кришку, накладаємо готове блюдо і подаємо до столу.

Смачні фаршировані перці в духовці

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий — 350 гр
  • рис — 5 ст. л
  • перець болгарський 6 шт
  • ріпчаста цибуля — 1/2 шт
  • твердий сир — 150 гр
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Рис відварюємо до напівготовності, цибулю очистити, дрібно шаткуємо й перекладаємо обидва інгредієнта у фарш. Потім солимо, перчимо за смаком і гарненько перемішуємо.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Перці в цьому рецепті розрізаємо вздовж човниками, видаляємо насіння, наповнюємо їх фаршем і укладаємо на деко.

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на пів години, при цьому не забуваємо періодично перевіряти, так як духова піч у кожного запікає по різному. Хвилин за 5-10 до готовності нашу страву посипаємо натертим на середній тертці сиром і доводимо їх до готовності.

Заморожені фаршировані перці фаршем з рисом і на зиму

Фаршированные перцы с фаршем и рисом: Топ 5 самых лучших рецептов

Інгредієнти:

  • Болгарський перець — 1 кг
  • фарш яловичий — 700 гр
  • рис — 5 ст. л
  • зелень ( петрушки, цибулі та кропу)
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом промиваємо перці, відрізаємо верхівку з хвостиком і видаляємо насіння.

Далі займемося рисом, відварюємо до напівготовності, відкидаємо на друшляк, промиваємо і даємо втекти воді. Потім перекладаємо його в фарш, туди ж додаємо дрібно нашатковану зелень, солимо і перчимо за смаком і ретельно перемішуємо.

Тепер начиняємо получившимся фаршем, підготовлені перці, складаємо в поліетиленовий пакет і прибираємо їх в морозильну камеру.

Єдине – не треба зав’язувати цей пакет, так як в ньому буде накопичуватися конденсат.

Ось такий, зовсім не складний рецепт дуже смачних домашніх напівфабрикатів на зиму, який можна в будь-який момент дістати і приготувати, як на обід, так і на вечерю і пригостити ним своїх рідних і друзів.

Класичний рецепт фаршированих перців в сметані (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: