Шаурма в домашніх умовах — 7 рецептів смачної шавермы

Шаурма — один з головних представників сімейства лавашных, популярний фастфуд 21 століття. Близькосхідне страва з лаваша, м’яса, соуси і овочів. Його продають у кожній країні. Звичайно, адже це повноцінне явство, яким можна нагодувати всю сім’ю.

Зародилася вона понад 50 років, завдяки Кадыру Нурману, він переробив традиційний рецепт національної страви кебаб. Тому точну назву можна вважати, денер-кебаб. У Росії з’явилося відносно недавно, на початку 90-х років.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

При згадка про цю страву, так само як і про хачапурі з сиром, починають текти слинки і неодмінно хочеться відправитися в найближчу лавку. Але навіщо ходити далеко, якщо можна готувати самостійно на кухні. Сьогодні розповім Вам 7 простих рецептів приготування дуже соковитою і прекрасної на смак шаурми.

Шаурма в домашніх умовах з куркою

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Інгредієнти:

  • Лаваш вірменський — 1 шт.
  • Філе куряче — 3 шт.
  • Білокачанна капуста — 100 гр.
  • Помідор — 1 шт.
  • Огірок солоний — 2 шт.
  • Огірок свіжий — 2 шт.
  • Для соусу:
  • Сметана — 3 ст. ложка
  • Кетчуп — 3 ст. ложка
  • Майонез — 3 ст. ложка
  • Часник — 1 зубчик
  • Кріп — дрібку
  • Паприка — 1 ч. ложка
  • Приправа для курки — 1 ч. ложка
  • Сіль, перець — за смаком
  • Масло — для смаження

Спосіб приготування:

1. Куряче філе нарізаємо вздовж, відбиваємо з допомогою кулінарного молотка й нарізаємо на невеликі шматочки. Солимо, перчимо до смаку і додаємо приправу для курки, перемішуємо.

2. Курку необхідно обсмажити на попередньо розпеченій сковороді для того, щоб м’ясо зверху зразу схопилося і не втратило соковитість всередині. Для обжарювання знадобиться всього 6-7 хвилин.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

3. Тепер займемося овочами. Капусту дуже дрібно шаткуємо, бажано уздовж. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці (можна використовувати корейську тертку.) З’єднуємо це все в одній мисці, солимо, і починаємо тиснути руками, щоб виділився сік.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

4. Смужками кришимо солоні і свіжі огірки, а так само промиті помідори під проточною водою.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

5. Приступаємо до соусу. Майонез, сметану, кетчуп змішуємо разом, видавлюємо зубчик часнику (за бажанням можна і більше) додаємо 1 ч. ложку паприки і дрібно шінкованной кріп.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

6. Лаваш змащуємо соусом, викладаємо моркву і капусту, зверху кладемо м’ясо і маленько огірків і помідорів, зверху поливаємо ще соусом.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

7. Тепер акуратно, підгинаючи краї щільно закатуємо шаурму. А щоб вона вийшла хрусткою, складаємо її на деко і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 5 хвилин.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Блюдо готове, вийшло не мало не гірше вуличної, але набагато безпечніше. Приємного апетиту.

Покроковий рецепт шаурми з ковбасою

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Інгредієнти:

  • Лаваш — 2 шт.
  • Огірок — 1 шт.
  • Капуста — 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Ковбаса — 200 гр.
  • Кетчуп — за смаком
  • Майонез — за смаком
  • Морква по-корейськи — 150 гр.

Спосіб приготування:

1. Очищаємо ковбаси від харчового целофану, нарізаємо тонкою соломкою. Обсмажуємо на розігрітій сковороді протягом 10 хвилин.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

2. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і кришимо півкільцями.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

3. Огірок промиваємо під проточною водою, також ріжемо соломкою.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

4. Білокачанну капусту дрібно шаткуємо уздовж, можна натерти на крупній тертці.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

5. Починаємо збір: розгортаємо лаваш, наносимо на нього шар майонезу, потім кладемо шар морквини, по верх неї ковбасу, далі-капусту, огірки і цибуля. Поливаємо все рясно кетчупом. Підгинаємо низ, верх згортаємо. Кладемо на розігріту сковороду і обсмажуємо до рум’яної скоринки.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Можна подавати до столу і дивувати близьких своїми кулінарними шедеврами. Приємного апетиту.

Шаверма зі свининою своїми руками

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Інгредієнти:

  • Лаваш — 1 шт.
  • Пекінська капуста — 80 гр.
  • Солодкий перець — 80 гр.
  • Огірок свіжий — 80 гр.
  • Свинина — 100 гр.
  • Кріп — 5 гілочок
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Олія — для смаження
  • Цибуля зелена — 5 гілочок
  • Розмарин сушений = за смаком
  • Майонез за смаком
  • Вихід з даної кількості інгредієнтів 1 шт.

Спосіб приготування:

1. Шматочки свинини промиємо, обсушим серветкою, з обох сторін натираємо сіллю, меленим чорним перцем, посипаємо сушеним розмарином і залишаємо при кімнатній температурі на 20-30 хвилин, для того, щоб воно добре просочилося.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

2. Огірки промиваємо водою, нарізаємо тонкою соломкою. Перець очищаємо від насіння і плодоніжки і ріжемо невеликими брусочками.

3. Пекінську капусту тонко шаткуємо. Таким же чином кришимо промитий кріп і зелений лук.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

4. Сковороду змащуємо рослинним маслом, розігріваємо і обсмажуємо шматочки м’яса на сильному вогні з двох сторін до готовності. Остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

5. Розгортаємо лаваш і на край викладаємо пекінську капусту, болгарський перець, огірок, злегка посолити, поперчити.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

6. Викладаємо шматочки свинини, за смаком заправляємо майонезом і посипаємо зеленню. Акуратно загортаємо в рулет.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Вкусняшка готова. Приємного Вам апетиту.

Як готувати шаурму з куркою і сиром: Сама смачна начинка

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Інгредієнти:

  • Помідор — 1-2 шт.
  • Свіжий огірок — 1 шт.
  • Мариновані огірки — 4 шт.
  • Сир — за смаком
  • Морква по-корейськи — 100 гр.
  • Куряча грудка гриль
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Перець — за смаком
  • Лаваш
  • Соус
  • Томатна паста — за смаком
  • Майонез — за смаком
  • Сметана — за смаком
  • Зелень — за смаком
  • Часник — 1 зубчик

Спосіб приготування:

1. Змішуємо томатну пасту і майонез в пропорції 1 до 1. У сметану кришимо трохи зелені і видавлюємо 1 зубчик часнику. Сир натираємо на дрібній тертці.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

2. Всі підготовлені овочі, солоні і свіжі огірки, помідори, нарізаємо не крупно.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

3. Курку гриль очищаємо від шкірки і ріжемо так, як ви любите, я віддаю перевагу курочку великими шматочками.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

4. На чистий стіл розстилаємо лист лаваша, промазуємо його «томатонезом» і викладаємо начинку в довільному порядку і трохи присаливаем. Зверху розподіляємо сир.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

5. Другий лист змащуємо сметанним соусом.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

6. Акуратно загортаємо в рулет. І вуаля, гігантська, домашня шаверма готова.

7. Розрізаємо її навпіл, кладемо на деко, змащуємо яйцем і відправляємо в духовку розігріту до 170 градусів на 10-15 хвилин.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

8. Потім виймаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту.

Домашня шаурма з бараниною в лаваші

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Інгредієнти:

  • Лаваш
  • Баранина
  • Сир
  • Червона капуста маринована
  • Цибуля ріпчаста — 1 головка
  • Часник — 1 головка
  • Коріандр — 1 ст. ложка
  • Суха аджика — 1 ч. ложка
  • Лимон — 1/2 частина
  • Рослинне масло — 50 гр.
  • Помідор — 1 шт.
  • Для соусу:
  • Йогурт натуральний — 1 банку
  • Часник — 2 зубчики
  • Гірчиця — 1 ч. ложка
  • Оцет рисовий — 1 ч. ложка (за бажанням)
  • Кенза — за смаком
  • Аджика — 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. М’ясну складову маринуємо. Нарізаємо цибулю півкільцями, присипаємо сіллю, щоб цибуля дав сік, мнемо гарненько. На пластинки шаткуємо головку часнику і відправляємо до цибулі. Посипаємо все меленим коріандром, сухий аджикою. Сюди ж додаємо сік лимона, все ретельно замішуємо. Підсолене м’ясо відправляємо в маринад і добре перемішуємо, потім підливаємо рослинне масло. Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на годину маринуватися, звичайно ж краще все це справа залишити на добу.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

2. Змішуємо натуральний йогурт з гірчицею, видавлюємо зубчики часнику, з допомогою чеснокодавилки. Вливаємо оцет рисовий, додаємо рубану кензу, перемішуємо.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

3. Дрібно шаткуємо червону мариновану капусту (намагаємося зробити тонший). Нарізаємо півкільцями помідор.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

4. Очищаємо м’ясо від маринаду, кладемо його в розігріту сковороду з маслом і даємо жорстко просмажиться. Остуджуємо, нарізаємо тоненько.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

5. Починаємо збірку. Лаваш промазуємо аджикою трошки, йдіть слідом червону капусту, далі шматочки баранини, помідор, кілька смужок сиру і завершуємо всі йогуртовим соусом.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

6. Загортаємо в рулет, відправляємо під гриль або сковороду.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Ось така смакота у нас вийшла. Приємного апетиту.

Простий рецепт приготування шаурми з фаршем

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Інгредієнти:

  • Фарш 250 гр.
  • Гриби — 300 гр.
  • Цибулю для смаження — 1 шт.
  • Цибулю для маринування — 1 шт.
  • М’який плавлений сир — 1 шт.
  • Капуста свіжа — 150 гр.
  • Перець гострий — 1 шт.
  • Лаваш тонкий
  • Сіль, перець чорний мелений — за смаком

Спосіб приготування:

1. Очищаємо, промиваємо і сушимо гриби, потім нарізаємо їх на дрібні кубики. Кладемо в сковороду з покришеним часником і помішуючи выпариваем рідини. Цибулю для смаження очищаємо і так само дрібно шаткуємо кубиками. Потім додаємо до грибів, обсмажуємо до рум’яності.

2. У готовий цибулю з грибами кладемо плавлений сир, на повільному вогні розчиняємо, якщо соус густий, то додаємо води, солимо, перчимо за смаком.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

3. Цибулю для маринування півкільцями посолити, поперчити і заллємо на 20 хвилин водою. З гострого перцю виймаємо насіння і кришимо його.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

4. Фарш розморожуємо і обсмажуємо до готовності, солимо, перчимо. Капусту шаткуємо дрібними довгими смужками.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

5. Формуємо шаурму: на лаваш викладаємо тонким шаром грибний соус, далі йде капуста, яку бажано присолити. Потім йде обсмажений фарш, зверху викладаємо перець маринований лук. В самому кінці все поливаємо ще соусом.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

6. Тепер всі загортаємо і обрізаємо зайве, трохи обсмажуємо на розігрітій сковороді.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Така ось шаурма, з незвичайним соусом у нас вийшло, просто пальчики оближеш. Приємного апетиту.

Шаверма з корейською морквою і капустою

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Інгредієнти:

  • Помідор — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Огірок — 1 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Капуста — 1 шт.
  • Болгарський перець — 2 шт.
  • Гострий перець — 1 шт.
  • Майонез — за смаком
  • Часник — 2 зубчики
  • Зелень — за смаком
  • Сіль, перець — за смаком
  • Лаваш

Спосіб приготування:

1. Для того, щоб приготувати вегетаріанську шаурму, нам необхідно всі овочі промити під проточною водою. Цибулю і моркву заздалегідь очистити, у помідорів відрізати плодоніжки. З перцю вийняти насіння.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

2. Тепер необхідно дуже тонко нарізати всі інгредієнти.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

3. У майонез видавлюємо часник, перешкодимо нашатковану зелень, солимо, перчимо за смаком, можна додати трошки лимонного соку, молотового коріандру.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

4. Викладаємо на лаваш більше соусу, першим шаром капусту, потім болгарський перець, огірки, помідори, ріпчаста цибуля, морква, гострий перець і поливаємо все це, ще раз соусом. Потім згортаємо в рулет, відправляємо на сковороду або гриль, обсмажуємо з двох сторін.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Приємного апетиту. Сподіваюся, що після таких смачних домашніх рецептів, ви не встоїте і хоча б один спробуєте виконати.

Як правильно загортати лаваш

Не кожен чоловік або любитель такого страви знають, як завертати шаурму. Це, здавалося б, простий процес змушує задуматися навіть досвідчених кулінарів, не стикалися раніше з проблемою, як правильно її загорнути. Багатьох навіть лякає це і вони воліють покупну шаверму.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Інгредієнти:

  • Лаваш
  • Начинка
  • Соус

Спосіб приготування:

1. Розгорнемо лист тонкої коржі на рівній поверхні, в більшості випадків на столі.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

2. Нанесемо на нього спеціально підготовлений соус.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

3. Починаємо викладати овочі, м’ясо, які ми заздалегідь вибрали і накришили. Викладаємо начинку, трохи відступаючи від країв лаваша, трохи більший відступ повинен бути знизу.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

4. Потім переходимо до найвідповідальнішої частини. Загортаємо наше тонкий коржик «трубочкою» з тієї сторони, де знаходиться начинка.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

5. Робимо два оберти для того, щоб начинка була повністю загорнута.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

6. Підверніть нижній край вгору, до начинку і звертаємо трубочкою до кінця. Підсумок — ми отримали швидке блюдо і тепер можна його вживати.

Шаурма в домашних условиях — 7 рецептов вкусной шавермы 

Сподіваюся, після такої допомоги, ви не будете боятися пробувати загортати лаваш, повірте, з кожним разом це буде зробити простіше. Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: