Тефтелі запечені в духовці з підливою: Топ 6 рецептів з покроковими фото

Одним із самих смачних страв з фаршу, є улюблені тефтелі, ну і звичайно ж дуже ніжні котлети з курячого фаршу. Готують тефтелі в основному з круглим рисом, але деякі господині для різноманітності додають і гречку, але в такому разі виходить зовсім інше блюдо, яке теж дуже смачне.

Особисто я люблю запікати їх у духовій печі з підливою. Звичайно, можна посмажити, а потім протушкувати в каструлі. Але в цьому випадку перебувати біля гарячої плити доведеться довше. І до того ж вийшло блюдо вийде на багато калорійніше. Тим хто слідує принципам правильного харчування, краще готувати тефтелі все таки в духовці. Підливу для цієї страви можна робити по-різному, якщо любите ніжніше, тоді зі сметаною, якщо ви стежите за фігурою тоді з томатами, така підлива з яскраво-червоним кольором, красиво виглядає на тарілці.

У сьогоднішній статті ми будемо розглядати різні рецепти тюфтельок запечених в духовці з підливою, з яких кожен може вибрати для себе найбільш смачні і улюблені. А так само можете перейти по посиланню і оцінити прості і швидкі рецепти ледачих голубців. Отже, приступимо!

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Як приготувати тефтелі з рисом в духовці

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Фарш домашній — 500 гр
  • рис — 200 гр
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • морква — 2 шт
  • хліб білий — 100 гр
  • яйце куряче — 1 шт
  • вода — 500 мл
  • томатний сік — 1 літр
  • рослинна олія — 50 мл
  • спеції і сіль з перцем — за смаком.

Спосіб приготування:

Якщо у вас ще немає фаршу, тоді перекручуємо навпіл свинину і яловичину, додаємо туди ж одну розрізану цибулину на шматочки.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Моєму моркву натираємо на середній тертці. Хліб кладемо в миску і на кілька хвилин, заливаємо молоком або водою, після чого виймаємо його і віджимаємо.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Тепер у фарш кладемо терту моркву, розмочений хліб, хорошенечко промитий на декілька раз рис, яйце і звичайно ж сіль і перець. Після чого все перемішуємо до однорідного стану.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Потім починаємо акуратно формувати кульки середнього розміру і обвалюємо кожну в борошні.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Ставимо сковороду на плиту, наливаємо в неї рослинного масла і коли сковорода нагріється викладаємо в неї наші заготовочки. Обсмажуємо з усіх боків до рум’яної скоринки.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Далі викладаємо вже готові кульки на змащений маслом глибокий лист.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Натираємо на тертці моркву, нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо в олії на сковороді до готовності. Туди ж вливаємо один літр томатного соку і доводимо до кипіння і вливаємо воду і всипаємо борошно, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні до готовності протягом п’яти хвилин.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Перелити соус в деко з тюфтельками і ставимо його в розігріту до 180 градусів духовку, на 70-90 хвилин.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Ароматні і дуже смачні тюфтельки готові, подаємо їх до столу з улюбленим гарніром.

Смачні тюфтельки без рису з підливою в духовці

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • М’ясо — 700 гр
  • цибуля ріпчаста — 120 гр
  • томат — 500 мл
  • картопля — 150 гр
  • часник — 3 зубчики
  • морква — 200 гр
  • яйце — 1 шт
  • борошно — 1 склянка
  • панірувальні сухарі — 2 ст. л
  • прованські трави — 1 ч. л
  • мускатний горіх 1/3 чайної ложки
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування нам потрібно перекрутити на м’ясорубці м’ясо, картопля, 2 зубчики часнику і вбиваємо яйце. Натираємо на середній тертці моркву, додаємо у фарш, туди ж кладемо сіль, перець, мускатний горіх і панірувальні сухарі.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Потім починаємо формувати кульки і кожен обвалюємо в борошні.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Тепер ставимо сковороду на вогонь, наливаємо в неї олію і обсмажуємо майбутні тюфтельки з усіх боків до невеликої піджареної скоринки.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Далі обсмажуємо на середньому вогні один зубчик часнику, цибуля, протягом двох хвилин. Потім додаємо пів літра томату, прованські трави і тушкуємо до готовності протягом 3-5 хвилин.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Залишилось лише викласти всі м’ясні заготовки в деко з високими бортами, в нього ж перекласти підливку і поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 70-90 хвилин до готовності.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Після чого виймаємо страву з духовки, накладаємо і подаємо до столу.

Рецепт курячих тюфтельок з підливою

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 500 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • яйце — 1 шт
  • часник — 3 зубчики
  • вершки — 200 мл
  • твердий сир — 150 гр
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

У цьому рецепті куряче м’ясо не перекручуємо, а злегка відбиваємо і дрібно нарізаємо.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Перекладаємо в миску, туди ж додаємо дрібно нашатковану цибулю і 2 зубчики часнику, солимо, перчимо і додаємо яйце. Гарненько перемішуємо.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Формуємо з підготовленого фаршу кульки і викладаємо їх у змащену олією форму. Поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин, після чого дістаємо.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

А ми тим часом готуємо заливку. І для цього потрібно натерти на дрібній тертці сир, видавити часник і змішати з вершками.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Потім заливаємо нею наші тефтелі і знову відправляємо в духову піч на хвилин 15-20 до готовності.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Ось, що вийшло. Готуйте та смакуйте на здоров’я!

Рецепт ніжних тюфтельок з підливою як у садку

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Свинина — 500 гр
  • рис — 1/2 склянки
  • цибуля ріпчаста — 120 гр
  • сметана — 2 ст. л
  • борошно — 1 ст. л
  • томатна паста — 3 ст. л
  • вода — 1,5 склянки
  • лавровий лист — 3 шт
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Відварюємо рис в протягом 10 хвилин, після знімаємо з плити. Потім перекручуємо м’ясо з цибулею в м’ясорубці, в цей фарш додаємо рис і вбиваємо одне яйце. Солимо і перчимо за смаком.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Далі з фаршу формуємо кульки і кожен обвалюємо в борошні. Потім злегка обсмажуємо з усіх боків у маслі на сковороді і вливаємо розведену у воді томатну пасту.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Тушкуємо протягом десяти хвилин на середньому вогні. Після чого розвести 1 столову ложку борошна в 1/2 склянці води і додаємо в підливку, туди ж кладемо лавровий лист і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин до готовності.

Тефтелі з індички з підливою

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Фарш індички — 400 гр
  • вершки — 250 мл
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • рис — 100 гр
  • часник — 3 зубчики
  • яйце куряче — 2 шт
  • зелень — за смаком
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Овочі миємо, а після моркву натираємо на середній тертці, цибулю нарізаємо на маленькі квадратики, а зелень і часник дрібно шаткуємо.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Перекладаємо нашатковані овочі в миску, додаємо фарш, рис, яйце, сіль, перець і гарненько все перемішуємо.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Далі формуємо з фаршу кульки, приблизно 4 см в діаметрі і викладаємо їх у змащену олією форму.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Тепер готуємо заливку і для цього у вершки додаємо сіль і перець, перемішуємо. Заливаємо нею наші тюфтельки і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.

Тефтели запеченные в духовке с подливкой: Топ 6 рецептов с пошаговыми фото

Наше блюдо готове, подаємо до столу.

Як приготувати тефтелі з картоплею в духовці (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: