Оладки з курячої печінки покроково з фото

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Смажимо оладки з печінки на сковороді з борошном та яйцем. У нас їх називають «кнелі», і я чула, що цю просту страву готували ще у стародавньому Римі. Печінкові частування як ви знаєте, готуються швидко і часто бувають пересушеними. Але ми додамо у фарш секретний інгредієнт «майонез», через що наші оладки залишаться соковитими та м'якими як із борошняного тіста.

інгредієнти

  • Печінка – 500 г
  • Сметана 20% – 80 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Соєвий соус – 2 столи. л
  • Часник – 3 зубчики
  • Крохмаль – 100-120 г
  • Розпушувач – 5 гр.
  • Сіль за смаком
  • Рослинна олія

Рецепт рубаних печінкових оладок

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Печінку потрібно добре помити та обсушити паперовими рушниками.

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Дрібно нарізаємо ножем, перекладаємо в миску. Щоб зручніше було різати її, можна підморозити

Оладки з курячої печінки покроково з фотоОладки з курячої печінки покроково з фото

Додаємо яйце, сметану, соєвий соус, зелену цибулю та давлений часник.

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Просіюємо крохмаль та розпушувач для тіста

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Вийшло не густе рожеве куряче тісто

Оладки з курячої печінки покроково з фотоОладки з курячої печінки покроково з фото

Приступаємо до смаження

Обсмажуємо на гарячій сковороді по 3-4 хвилини з кожного боку

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Знімаємо на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Такі оладки також можна готувати зі свинячої та яловичої печінки, але з курячої вони виходять ніжнішими та значно смачнішими.

Оладки з курячої печінки покроково з фото

У рубаному варіанті відчуваються шматочки печінки і хрускіт зеленого цибульки. Рекомендую спробувати вам цей рецепт, за смаком він відрізняється від інших

Печінкові оладки на сковороді з цибулею

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Ця корисна і швидка страва підійде до будь-якого гарніру. А головне це просто та смачно

Читайте також:  Різдвяні пряники — рецепти з фото і покроковим приготуванням

інгредієнти

  • Печінка куряча – 800 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Яйце – 1 штука
  • Майонез – 1 ст. ложка
  • Борошно – 3 ст. л
  • Сіль, перець, олія для смаження

Як приготувати оладки з печінки

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Готуємо фарш

Прокручуємо через м'ясорубку печінку з цибулею

Цибуля прокручуйте першою і відіжміть від соку

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Додаємо яйце, майонез, перемішуємо. Солимо, перчимо за смаком

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Поступово всипаємо борошно, починаємо з однієї ложки. Борошна завжди йде по-різному, куряче тісто має бути не рідким та не густим

Оладки з курячої печінки покроково з фото

У мене пішло рівно 3 столові ложки без гірки

Накриваємо миску плівкою, відправляємо в холодильник на 40 хвилин.

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Смажимо оладки

Викладаємо по одній ложці на розігріту сковороду з олією

Олії не лийте занадто багато а тільки змастіть, інакше куряча печінка може гірчити

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Обсмажуємо оладки по 2-3 хвилини з кожного боку на середньому вогні

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Приготування закінчене, прості та швидкі оладки готові до вживання. Подавайте у гарячому вигляді зі сметаною або часниковим соусом

Рецепт печінкових оладок з манкою та сметаною

Оладки з курячої печінки покроково з фото

інгредієнти

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Крупа манна – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста
  • Сметана – 2 ст. л
  • Сіль – 1 чайна л
  • Перець чорний – 0,5 год.

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Пропускаємо печінку через м'ясорубку

Додаємо сіль, перець, яйця, сметану і одну терту і віджату від соку цибулину.

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Всипаємо півсклянки манки, перемішуємо до однорідного стану

Залишаємо на 15-20 хвилин, щоб крупа набухла

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Розігріваємо сковороду з маслом, викладаємо по 1,5 столових ложки на одну оладку

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Смажимо по 3 хвилини з кожного боку. Можливо і менше, оскільки печінка готується дуже швидко. Спробуйте першу партію

Оладки з курячої печінки покроково з фото

Оладки з манкою замість борошна залишаються м'які та ніжні навіть із холодильника.

Читайте також:  Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

Подаються вони як самостійне блюдо, і з будь-яким гарніром. Це смачно не дорого і дуже корисно

Оладки, приготовлені за цим простим рецептом з крупою, подобаються як дорослим, так і дітям

DvaGusya