Кабачки в клярі на сковороді з часником – Топ 5 покрокових рецептів

Кабачки — це сезонні овочі, з яких можна приготувати масу смачних страв, наприклад по-корейськи. Одним з найбільш простих і неймовірно популярних рецептів є засмажені або запечені в клярі. Плюс в тому, що він поєднується з багатьма інгредієнтами: часником, помідорами, сиром та іншими.

Дана страва готується за лічений час і відмінно підійде для перекусу або в якості закуски, його можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір. Ні один член вашої сім’ї не встоїть від одного аромату і обов’язково спробує цей чудовий шедевр.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

Сьогодні ми розберемо 5 рецептів приготування кабачка в клярі на сковорідці з часником. Так само порекомендую Вам рецепти овочів, запечених в духовці.

Кабачки в клярі на сковороді з часником і помідорами

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Майонез або сметана – 100 гр.
  • Борошно для панірування
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Петрушка – за смаком

Спосіб приготування:

1. Промиваємо наш основний овоч під проточною водою, відрізуємо плодоніжки, нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 1 см, складаємо в глибоку тару, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо руками.

Порада: Кабачки очистити від шкірки тільки в тому випадку якщо вони старі, жорсткі. Якщо ж вони молоді, то ніякої необхідності чищення немає.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

2. Яйця курячі розбиваємо солимо і збиваємо за допомогою виделки.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

3. Включаємо плиту, розігріваємо сковорідку і вливаємо олію.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

4. Спочатку обволікає кабачок в борошні, потім в яйці і викладаємо на сковороду.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

5. Обсмажуємо до золотавої скоринки, потім перевертаємо.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

6. Поки смажаться овочі, приготуємо часниково-майонезний соус. Беремо 100 гр. майонезу, в нього за допомогою чеснокодавилки (можна використовувати терку або комбайн) видавлюємо часник і гарненько все перемішуємо.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

7. Візьмемо митий помідор, вирізаємо у нього плодоніжку і нарізаємо тонкими кружечками.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

8. Викладаємо готові кабачки на тарілку, намасти приготованим соусом, а зверху викладемо помідори.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

9. Зверху знову кладемо кабачок і змащуємо соусом і прикрашаємо петрушкою.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

10. Блюдо в паніровці з часником і помідори готове, ставимо на стіл і тішимо рідних вишуканим смаком.

Кабачки в клярі на сковороді з часником, сиром і яйцем — Простий рецепт приготування

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді – 3 шт.
  • Часник – 7 зубчиків
  • Сир твердий – 70 гр.
  • Панірувальні сухарі або борошно –
  • Спеції – за смаком
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Олія – для смаження

Спосіб приготування:

1. Промиваємо кабачки під проточною водою, відрізаємо «попки» з двох сторін і ріжемо кругляшочками товщиною приблизно 1 см

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

2. Потім необхідно посолити і поперчити, все за смаком. Добре перемішуємо, відставляємо в сторону.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

3. Часник очищаємо від шкірки, подрібнюємо за допомогою чеснокодавилки (так само можна просто дрібно нарубати з допомогою ножа).

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

4. Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

5. Візьмемо сковороду, наливаємо на неї оливи, так щоб покрило дно і включаємо плиту.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

6. У миску розбиваємо два яйця, додаємо до них часник, потім ретельно збиваємо.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

7. Кожну часточку кабачка вмочаємо спочатку в яйці, а потім у борошні (або панірувальні сухарі).

8. Викладаємо на сковорідку. Один бік смажимо до золотистого кольору, перевертаємо і теж саме робимо з іншого боку.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

9. Готове ще гаряче блюдо викладаємо на тарілку і відразу засипаємо сиром. Подаємо до столу і тішимо близьких. Приємного апетиту.

Порада: якщо ви любите розплавлений сир, не витягуйте зі сковорідки кабачки, вимкніть плиту, засипте їм зверху і накрийте кришкою, буквально 1 хвилину.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

Як посмажити кабачки в клярі на сковороді з часником і майонезом

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

Інгредієнти:

  • Кабачки – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. ложки
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження
  • Майонез – 100 гр.
  • Часник – 4 зубчики

Спосіб приготування:

Порада: попередньо замочіть головний інгредієнт, приблизно на годину у воді, так в воду підуть всі нітрати.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

1. Кабачки нарізаємо шматочками по пів сантиметра, потім складаємо в миску, солимо, добре перемішуємо і залишаємо на 10 – 15 хвилин для того, щоб пішла зайва води.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

2. Минуло 10 хвилин, настав час рівномірно обваляти овочеві кругляшки в борошні. Беремо невеликий контейнер, складаємо в нього стільки скільки влізе на 1 сковороду, додаємо 1 ст. ложку просіяного борошна, потім закриваємо і струшуємо.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

3. Наливаємо в сковороду масло, ставимо її на розпечену плиту.

4. Розбиваємо 2 яйця, збиваємо і обволікає кожен шматочок.

5. Відразу ж викладаємо на сковорідку, обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

6. У майонез видавлюємо часник з допомогою чеснокодавилки і добре розмішуємо.

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

7. Готове блюдо викладаємо на тарілку, змащуємо майонезно-часниковим соусом і подаємо до столу. З рештою овочами проробляємо теж саме. Приємного апетиту.

Смачні кабачки в клярі на сковороді з часником і сметаною

Кабачки в кляре на сковороде с чесноком - Топ 5 пошаговых рецептов

Приготувати це блюдо необхідно для різноманітності. Рецепт Вам обов’язково сподобається, а близькі будуть просити добавки.

Інгредієнти:

  • Кабачки молоді – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Часник – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Борошно – пів склянки
  • Рослинне масло – для смаження

Спосіб приготування:

1. Ретельно промиваємо кабачки, відрізуємо плодоніжки, нарізаємо невеликими кругляшками.

2. У всипаємо просіяне борошно, сіль і перець за смаком, ретельно перемішуємо.

3. Включаємо плиту, ставимо на неї сковорідку з рослинним маслом, розігріваємо.

4. Кабачок з двох сторін обвалюємо і кладемо в сковорідку, обсмажуємо до золотистого кольору під кришкою.

5. Викладаємо їх на тарілку.

6. Коли всі заготовки просмажаться, кладемо їх назад в сковорідку, розрівнюємо, вимикаємо вогонь.

7. Додаємо 200 грам сметани 10%, слідом видавлюємо часник з допомогою чеснокодавилки.

8. Додаємо теплої води з чайника, для того, щоб у нас вийшов соус. Включаємо плиту на самий повільний вогонь, (таким чином овочі пропечуться і стануть м’якими).

9. Накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо тушкується на хвилин 15.

10. По закінченню часу блюдо готове, воно виходить дуже м’яким і смачним. Приємного апетиту.

Відео про те, як приготувати кабачки з фаршем в клярі

Дуже смачне блюдо, яке можна готувати практично круглий рік, оскільки ці овочі можна знайти в продажу в будь-які часи року.

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: