Про пасту карбонара: класичний рецепт, як приготувати спагетті з вершками

Ті, хто цікавляться Італією, знають, що в кухні цієї країни досить багато страв з макаронних виробів: це і лазанья, і запіканки з м’ясними і овочевими добавками, і просто гарнір з різноманітними соусами. Королевою страв багато визнають пасту карбонара. Незвичайний і насичений смак їй надають ретельно підібрані інгредієнти свинина, овечий сир, яйця і приправи. Кожен має право вносити щось своє, але основа залишається незмінною.

О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

Паста карбонара — класичний рецепт з беконом

Готується страва без вершків, грибів та інших інгредієнтів. Соус виходить густим, з яскраво вираженим сирним смаком. Це ситне і пікантне страву, яке цілком доречно навіть на святковому столі.

Це цікаво: оригінальний овечий сир “Пекоріно Романо”, який проводиться в окремих провінціях Італії, знайти дуже важко. Зате у нас продається “Пармезан”, який з успіхом замінить ключову складову.

Інгредієнти

  • Паста 300 г
  • Вода 3 л
  • Олія оливкова 40 г
  • Бекон 200 г
  • Цибулю білий 100 м
  • Перець чорний мелений 2 г
  • Яйце 4 шт.
  • Сир 80 г

На порцію

Калорії: 541.6 ккал

Білки: 21 г

Жири: 24.9 м

Вуглеводи: 57 г

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

    Якщо ви хочете приготувати по-справжньому смачне блюдо, підійдіть відповідально до вибору спагетті. Прочитайте склад на упаковці: вони повинні бути виготовлені з пшениці твердих сортів. Тільки такі вироби в готовому вигляді не злипаються і зберігають свою форму. Поставте воду для їх варіння і тоді беріться за інші продукти.

  • О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

    Почніть з смаження бекону. Вам знадобиться сковорода з високими бортиками або сотейник. Можна використовувати шинку, але вона не має жирових прошарків, які витоплюються. Якщо у вас є тільки шинка, тоді смажте її на рослинній олії. Бекон візьміть сирої і наріжте на маленькі прямокутники або кубики. Покладіть їх на розігріту сковороду і обсмажуйте до тих пір, поки прожилки жиру не вытопятся, а самі шматочки не підрум’яняться.

  • О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

    Зараз можете варити спагетті. Жоден кухар не скаже, скільки точно потрібно тримати їх на плиті. Все залежить від сорту виробів і товщини. Дотримуйтеся принципу: подивіться час, необхідний для готовності, на упаковці продукту. Відбираєте одну хвилину. Справа в тому, що кухарі сонячної Італії залишають макарони злегка недовареними, тому що при з’єднанні з гарячою підливою вони набувають потрібну консистенцію.

  • О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

    Поки готується м’ясо і варяться спагетті, наріжте цибулька тонкими півкільцями (якщо цибулина велика, тоді четвертинками). Обсмажуйте в олії на середньому вогні, а потім зменшіть його. Овоч має нудитися, щоб в результаті не пригорів, а вийшов м’яким і тільки злегка обсмаженою. Можете спробувати: якщо він не твердий, значить, готовий. Додайте його до бекону, поперчіть і залиште на слабкому вогні протягом ще однієї хвилини.

  • О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

    Викладіть спагетті в сковороду з беконом і цибулею і потримайте поки під кришкою.

  • О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

    Тепер настав час зайнятися соусом. Два яйця будуть використовуватися повністю, а в інших відокремте тільки жовтки. Добре, якщо у вас є пластикове пристосування для цієї роботи. Тоді просто вилийте в нього акуратно яйце і білок стече через отвори. Жовтки потрібно перекласти в невелику каструльку, туди ж додайте яйця з білками.

  • О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

    Натріть сир як можна дрібніше і висипте в каструльку. Змішайте його з яєчною сумішшю і поставте нагріватися на водяній бані. Прямо на вогонь ставити не можна, інакше можуть вийти грудки, а частина маси пристане до дна. Наберіть воду в ємність трохи ширше тієї, в якій готується соус, і помістіть одну посудину в іншу. Опустіть у неї каструльку з яєчно-сирною сумішшю. Поставте це споруда на середній вогонь. Збивайте майбутній соус віночком весь час, поки він буде нагріватися. Незабаром з’явиться густа піна, тоді вогонь можна вимикати. Не варіть соус!

  • О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

    Перекладіть спагетті з беконом в глибоку посуд. Зробіть це таким способом. Візьміть спеціальну ложку з зубцями по краях і накрутіть на неї спагетті. Постарайтеся викласти їх у формі піраміди. Зверху полийте гарячим соусом.

Важливо: за рецептом яйця не проходять тривалу термічну обробку, тому потрібно особливо ретельно їх вибирати. Ви повинні бути переконані в свіжості, а також у тому, що вони пройшли санітарну перевірку.

О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

Рецепт класичний з вершками

Останнім часом у такого способу з’явилося безліч шанувальників завдяки ніжному сирно-вершковим смаком. Порівняно з рецептом, в основі якого знаходяться тільки яйця і жовтки, цей варіант має менш густу структуру.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • калорійність – 503.2 ккал;
  • жири – 20.1 г;
  • білки – 19.7 г;
  • вуглеводи – 59.4 р.

Інгредієнти

  • паста – 400 г;
  • вода – 4 л;
  • копчена свинина (бекон або грудинка) – 200 г;
  • перець чорний мелений – 2 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • вершки 20% – 200 мл;
  • сир “Пармезан” – 100 р.

Покрокове приготування

  1. Деякі етапи схожі з попереднім рецептом. Спагетті потрібно зварити у великому обсязі води, але розрахувати так, щоб їх готовність збіглася із закінченням приготування соусу.
  2. Дрібно нарізаний бекон або грудинку обсмажте і залиште на сковороді.
  3. Для соусу вам знадобляться тільки жовтки. Акуратно відокремте їх і з’єднайте з вершками. Збийте як можна ретельніше, але врахуйте, що потрібна не піна, а однорідна суміш. Нагрійте на водяній бані, постійно збиваючи, поки жовтки не почнуть густіти.
  4. Додайте “Пармезан”, перемішайте і вийміть ємність з води.
  5. У глибокий посуд викладіть сварившиеся гарячі спагетті. Додайте бекон, а потім – готовий соус карбонара. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, і через хвилину можете подавати.

О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

Історія страви

Спагетті карбонара, класичний італійський рецепт яких ви змогли дізнатися на нашому сайті, з’явилися близько 70 років тому в провінції Лаціо. Достовірно невідомо, хто першим приготував таку пасту. Але старожили кажуть, що ця ситна їжа швидко припала до смаку місцевим вуглевидобувачам, звідки і з’явилася назва страви (вугілля – carbonaio). Спагетті з густою заправкою досить скоро стали готувати по всій країні. Гості Риму та околиць, заходячи в ресторани, захоплювалися чудовою стравою, і багато намагалися дізнатися рецепт.

З часом кухарі стали придумувати різні варіанти знаменитого соусу. Найпоширенішим став вершковий, але також у нього можуть додавати куряче м’ясо, часник, гриби і навіть креветки. У нашій країні страва не входить в розряд повсякденних, як у себе на батьківщині. Пасту карбонара за оригінальною рецептурою роблять в ресторанах. Але її можна також приготувати в домашніх умовах, використовуючи покрокову інструкцію з фото. Головне — знайти продукти, зазначені в списку, і дотримати послідовність приготування.

О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

Як подавати пасту карбонара

Велике значення має оформлення страви. Прикрасять його кілька листочків базиліка і четвертинки томату. Італійці можуть покласти сирий жовток, злегка посипавши його меленим перцем і сирної крихтою. Паста добре поєднується з різними видами горіхів. Дрібно поріжте їх і посипте зверху.

Їдять пасту карбонара гарячої, відразу після приготування. Розігрівати її не можна. Раніше блюдо подавали в мілких тарілках, але краще робити це в глибоких — з них зручніше їсти спагетті. До того ж у такій посуді їжа повільніше остигає. Сервірують стіл тільки виделкою і ножем, ложкою їсти пасту не прийнято. Її не розрізають, а акуратно намотують по 5-6 ниток на виделку, щоб повністю помістити в рот. Ножем можна лише допомагати, наприклад, покласти бекон зверху на макарони.

До пасті подають натертий сир в окремому посуді, щоб кожен бажаючий насипав його в свою тарілку. Відмінною закускою буде овочевий салат. У складі може бути помідор, огірок, листя Айсберга, а заправляють його хорошим оливковою олією. З напоїв італійські гурмани порадили б витримані сухі червоні вина.

О пасте карбонара: рецепт классический, как приготовить спагетти со сливками

Порада: щоб прискорити приготування пасти, можна придбати вже натертий пармезан у невеликій упаковці і використовувати його за один раз.

Сподіваємося, що за допомогою цього рецепта і порад ви зможете провести гарний вечір у колі сім’ї чи друзів, подарувавши їм атмосферу романтичної Італії.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: