Про пасту карбонара Лазерсона: рецепт спагетті, які інгредієнти використовуються

Ілля Лазерсон – досить харизматичний і зухвалий шеф-кухар, який прославився у багатьох кулінарних передачах і видаючи власні книги цього формату.

В одній своїй програмі телеканалу “Їжа” він розповідає про те, як робити пасту карбонара за класичним рецептом з споконвічно італійськими коренями.

О пасте карбонара Лазерсона: рецепт спагетти, какие ингредиенты используются
Як стверджує Ілля, в “правильних” спагетті карбонара інгредієнти трохи відрізняються від звичних змінених рецептів – вони повністю виключають в соусі наявність вершків, яких, як відомо, у першому рецепті теж не було. Також кухар не сприймає додавати копчений бекон або грудинку. Спираючись на вихідну рецептуру “Паста карбонара”, Лазерсон рекомендує віддати перевагу сыровяленому м’яса з легкої прошарком жиру.

Що ж стосується сиру, кулінар радить використовувати для приготування пасти два види – пармезан і другий, зроблена з овечого молока, які в загальному тандемі дають неабиякий смак.

Інгредієнти

  • Сиров’ялена шинка 200 г
  • Сир Пармезан 50 г
  • Сир Пекоріно Романо 40 г
  • Яйце 1 шт.
  • Спагетті сухе 100 г
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія-60 мл
  • Перець горшком 1 пучку

На порцію

Калорії: 1109.5 ккал

Білки: 34.2 р

Жири: 76.8 р

Вуглеводи: 68.9 р

Кроки 35 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара Лазерсона: рецепт спагетти, какие ингредиенты используются

    Поставте на плиту каструлю з водою під макарони, щоб вона закипала (трохи посоліть). В цей час займіться м’ясом. Наріжте його середнього розміру фрагментами. Зручно, якщо м’ясо буде у вигляді тонких пластин заводської обробки – після засмажки воно стане більш ніжним. Потім покладіть на сковороду і обсмажуйте, додавши зовсім небагато якісного масла – оливи (пам’ятайте, що грудинка теж дасть жир). В результаті у вас повинні вийти хрусткі і не жорсткі скибочки в’яленого м’яса. Перекладіть їх на блюдо з паперовими серветками, щоб позбутися від надлишків олії.

  • О пасте карбонара Лазерсона: рецепт спагетти, какие ингредиенты используются

    Натріть на дрібній тертці сир. Тріть продукт в одному напрямку, виключно зверху вниз, не пропрасовуючи шматком у зворотний бік. Перекладіть його в миску. Туди ж вбийте яйце. Додайте чорний перець і оливкове масло, яке шкодувати не варто. Щоб перець дав більше аромату, прожарте горошини на сковорідці з щільним дном, а після розтовчіть тильною стороною шеф-ножа. Не переживайте, що частинки будуть великими – в цьому і полягає “родзинка”.

  • О пасте карбонара Лазерсона: рецепт спагетти, какие ингредиенты используются

    До того часу у вас вже повинна була закипіти вода, в яку всипте спагетті. Проварити їх необхідно до стану “аль денте”. Щоб результат вийшов хорошим, зверніть увагу на інструкцію на упаковці макаронних виробів. Якщо написано, що варити їх необхідно 8 хвилин, то починайте відлік не з моменту закипання, а з того, як макарони потрапили в каструлю. Після злийте.

  • О пасте карбонара Лазерсона: рецепт спагетти, какие ингредиенты используются

    Щоб спагетті рівномірно обволоклись соусом – перемішуйте їх порційно, активно орудуючи кулінарними щипцями. Яйце вкрай швидко “схопиться” при високій температурі, а сир не почне плавитися. Після посипте макарони шматочками хрусткого м’яса і швидко подавайте до столу. Карбонара – те блюдо, яке є потрібно негайно.

Радячи брати за основу класичний для карбонара рецепт, Лазерсон все ж рекомендує у разі приготування невеликої кількості порцій використовувати вершки. Пояснює гуру це тим, що якщо макаронів мало, сирно-яєчну суміш не встигне розтанути, а вершки (попередньо нагріті на плиті) допоможуть вам надати страві потрібну кондицію.

О пасте карбонара Лазерсона: рецепт спагетти, какие ингредиенты используются

Порада: для того щоб м’ясо “вело себе” кращим чином на сковорідці і не злипалося під час смаження, Ілля рекомендує попередньо залити його в мисці крутим окропом, буквально на хвилину, і вже після викладати на поверхню сковорідки.

На думку Лазерсона, паста карбонара – рецепт, гідний уваги, і багато з ним погодяться. Це блюдо не тільки смачне і ситне, але і виглядати на вашому столі буде фантастично. Обов’язково спробуйте приготувати. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: