Про пасту карбонара: оригінальний італійський рецепт, як приготувати правильно

Жителям нашої країни вже давно полюбилися страви з сонячної Італії. Одним з них є легендарна паста карбонара, оригінальний рецепт якої включає кілька обов’язкових продуктів. По-перше, це довгі макаронні вироби з плоскою структурою. По-друге, до складу підливи повинні входити тільки яйця, бекон, сир і приправи. Справжній італійський соус готується без вершків і інших додаткових складових.

О пасте карбонара: оригинальный итальянский рецепт, как приготовить правильно

Паста карбонара – італійський рецепт

Пропонуємо покрокову інструкцію приготування страви, щоб ви могли знати, яка повинна бути послідовність підготовки всіх інгредієнтів.

Порада: свіжість яєць можна визначити ще в магазині, подивившись їх на яскраве світло. Не повинно бути видно точки зародка, темних плям або кільця з кров’яних скупчень, жовток знаходиться посередині. Якщо опустити свіже яйце у воду, то воно залишиться лежати на боці або трохи підніметься з одного кінця.

Інгредієнти

  • Паста 300 г
  • Бекон 200 г
  • Перець чорний мелений щіпка
  • Базилік свіжий 1 гілочка
  • Яйце 3 шт.
  • Сир Пекоріно Романо 40 г
  • Сир Пармезан 40 г

На порцію

Калорії: 303 ккал

Білки: 12.3 г

Жири: 15.1 г

Вуглеводи: 28.9 р

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: оригинальный итальянский рецепт, как приготовить правильно

    Соус і макарони повинні приготуватися одночасно, інакше страва буде зіпсовано. Перш ніж зайнятися підливою, поставте каструлю з водою на вогонь, щоб зварити спагетті. На дану кількість макаронних виробів потрібно 3 л води і 30 г солі.

  • О пасте карбонара: оригинальный итальянский рецепт, как приготовить правильно

    Свинячу грудинку або бекон наріжте на смужки, видаливши шкірочку. Добре розігрійте Сковороду, щоб м’ясо не пустило сік, а схопилося кіркою. Викладіть бекон, а через хвилину зменшіть вогонь до середнього, щоб добре витопився жир. Обсмажуйте, часто перевертаючи, поки не з’явиться скориночка. Тоді можна відставити посуд в бік.

  • О пасте карбонара: оригинальный итальянский рецепт, как приготовить правильно

    Почніть варити спагетті. Закладайте їх в каструлю. Коли нижня частина стане м’якше і зігнеться, можна буде опустити всі вироби повністю. Подивіться на упаковці, скільки часу потрібно на варіння саме цього виду пасти. Якщо такої інформації немає, тоді потрібно взяти середнє час – 8 хвилин. Але слід враховувати, що італійці не доводять макарони до готовності. За оригінальним рецептом карбонари вони повинні вийти трохи недовареними, тому потрібно пробувати. Якщо в середині відчувається пружна “струнка”, а зовні спагетті м’які, значить більше варити їх не треба.

  • О пасте карбонара: оригинальный итальянский рецепт, как приготовить правильно

    Поки макарони готуються, зробіть соус. Як можна дрібніше наріжте листочки базиліка. Підготуйте сир, щоб у потрібний час відразу додати до соусу. Натріть цей продукт на дрібній тертці і залиште на тарілці.

  • О пасте карбонара: оригинальный итальянский рецепт, как приготовить правильно

    Виділіть з яєць жовтки – дуже обережно, щоб вони не витекли. Покладіть їх стакан, додайте базилік і добре змішайте.

  • О пасте карбонара: оригинальный итальянский рецепт, как приготовить правильно

    Поставте склянку в маленьку каструлю. Налийте в неї холодної води стільки, щоб рідина була врівень з жовтками. Поставте посуд на середній вогонь. Постійно перемішуйте жовтки, щоб не взялися грудками. Коли вони почнуть густіти, вийміть склянку з води і додайте сир. Перемішуйте суміш протягом хвилини.

  • О пасте карбонара: оригинальный итальянский рецепт, как приготовить правильно

    До цього моменти повинні бути зварені спагетті. Злийте воду, викладіть їх в глибоке блюдо. Бекон додайте зверху. Залийте отриманим соусом, посипте перцем і акуратно перемішайте. Паста карбонара готова.

Порада: якщо ви не знайшли жодного виду сиру із зазначених у рецепті, можете використовувати інший твердий, з вітчизняних сортів від хорошого виробника. Але в такому випадку смак соусу трохи зміниться, хоча і не критично.

О пасте карбонара: оригинальный итальянский рецепт, как приготовить правильно

Як подавати пасту карбонара

Італійці не обмежуються приготуванням надзвичайно смачних страв. Для них дуже важливим є естетичний вигляд страви. Тому для кожного рецепту існує своє правило прикраси і подачі.

Пасту карбонара часто подають з цілим сирим жовтком, який посипають чорним перцем, дрібно натертим сиром або ж подрібненими горіхами. Інший спосіб прикраси – верхня частина гілочки фіолетового базиліка, шматочок томату. Деякі кухарі смажать кілька великих шматків бекону і викладають їх збоку на тарілку з пастою.

Але гарний вигляд страви – не найважливіше. Паста обов’язково повинна бути гарячою, коли її починають їсти. Підігрівати макарони категорично заборонено. Для того щоб спагетті як можна довше залишалися гарячими, їх викладають у теплі глибокі тарілки.

При замовленні пасти офіціанти нерідко пропонують страви-компаньйони: салат з свіжих овочів, або інший, що складається з легких компонентів. З напоїв рекомендують сухе червоне або біле вино. Іноді разом з пастою приносять окремо сир, щоб клієнти могли за бажанням посипати ним страву.

О пасте карбонара: оригинальный итальянский рецепт, как приготовить правильно

Важливо: спагетті не ріжуть ножем, а акуратно намотують маленькими порціями на виделку, не залишаючи звисаючих “хвостів”.

Тепер ви знаєте, як правильно приготувати пасту карбонара, щоб вона відповідала всім канонам італійської кухні. Запросіть гостей, щоб вони теж змогли оцінити це неймовірно смачне блюдо.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: