Про пасту карбонара: рецепт класичний, покрокове приготування з фото

Карбонара – це італійська паста з соусом, що володіє одночасно ніжним, гоструватим і пікантним смаком. У традиційному варіанті вона готується на основі спагетті, твердого сиру, бекону. Таке блюдо підійде як для повсякденного харчування, так і для святкового столу. Воно практично універсально, так як пасту можна зробити з дуже багатьма інгредієнтами – часто додаються гриби, бекон, курка, карбонат, шинка, вершки, молоко, зелень і інші компоненти.

О пасте карбонара: рецепт классический, пошаговое приготовление с фото

Пропонуємо розглянути детальніше, як приготувати справжню карбонара: рецепт класичний, покроковий.

Порада: краще використовувати для пасти одночасно кілька видів сиру. Так смак буде багатограннішим і яскравіше. Найчастіше рекомендують класти кубики сиру з цвіллю (блакитного), наприклад, сир горгонзола. Продукт обов’язково повинен розтанути. Ідеальним варіантом для соусу додати маскарпоне – це італійський вершковий сир. Поєднання пасти з ним дуже вдало.

Інгредієнти

  • спагеті 1 кг
  • бекон гуанчиале (панчетта) 600 г
  • яйця 4 шт.
  • сир твердий (пармезан або пекоріно) 140 г
  • олія оливкова для смаження
  • сіль морська, перець за смаком

На порцію

Калорії: 313.2 ккал

Білки: 16.3 р

Жири: 9.8 г

Вуглеводи: 39 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: рецепт классический, пошаговое приготовление с фото

    Наливаємо в каструлю воду, кип’ятимо її, додаємо морську сіль.

  • О пасте карбонара: рецепт классический, пошаговое приготовление с фото

    Кладемо в цю посуд спагетті. Готуємо, помішуючи.

  • О пасте карбонара: рецепт классический, пошаговое приготовление с фото

    Бекон нарізаємо тонкими смужками, обсмажуємо на оливковій олії, після чого викладаємо його на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.

  • О пасте карбонара: рецепт классический, пошаговое приготовление с фото

    Яйця збиваємо в мисці. Тремо сир на тертці і додаємо до них. Перчимо суміш.

  • О пасте карбонара: рецепт классический, пошаговое приготовление с фото

    Тепер самий важливий етап, від якого залежить якість страви. У сковороду викладаємо спагетті, слив з них заздалегідь воду через друшляк. Додаємо соус. Робити це треба акуратно, а сковорода повинна бути нагріта настільки, щоб сир розтанув, але не згорнулися білки яєць. Перед подаванням страву має ще зовсім трохи простояти в теплі.

Важливо: потрібно вибирати для готування виключно якісні яйця, інакше смак і зовнішній вигляд страви можуть не виправдати очікувань.

У цей рецепт можна також додати брокколі або моркву. Паста з овочами і беконом виходить дуже ніжна і пікантна. Вона має безліч інтерпретацій, кожна з яких по-своєму неповторна за смаковими відчуттями.

О пасте карбонара: рецепт классический, пошаговое приготовление с фото

Будь рецепт пасти карбонара в домашніх умовах, з фото, покроково пропонується на нашому сайті.

Корисні поради по приготуванню і вживанню карбонари

Дотримання деяких нескладних правил допоможе вам зробити кращу пасту карбонара, покроковий рецепт якої дано вище. Рекомендації стосуються і термічної обробки продуктів, та їх якості.

Соус необхідно вживати саме в гарячому вигляді, та додається він у неостывшие спагетті. Холодна паста втрачає свій яскраво виражений смак.

Соус і готову страву солити не потрібно. Сіль зазвичай додається у воду для варіння макаронів.

При подачі пасту посипають натертим пармезаном і чорним меленим перцем, щоб зробити завершальний штрих у створенні популярного італійського гарніру.

Spaghetti карбонара – смачне блюдо, яке має безліч інтерпретацій. Готувати його можна легко і швидко, експериментуючи з різними видами інгредієнтів і їх поєднаннями. У будь-якому випадку ви отримаєте дуже красиве і ситне страву. Вибирайте свою ідеальну рецептуру і насолоджуйтеся справжньою італійською кухнею у себе вдома.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: