Про пасту карбонара: рецепт в мультиварці, як правильно приготувати

Ніжна, ароматна паста карбонара — класика італійської кухні. Це блюдо почали готувати ще в минулому столітті. У первісному рецепті використовували тонкі макарони твердих сортів пшениці, овечий сир, в’ялену або копчену свинячу щековину, оливкове масло, сирі курячі жовтки і різні спеції.

О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

Паста Карбонара в мультиварці

Для цієї страви вкрай важливо правильно макаронні вироби відварити до стану al dente, «на зубок». Це дозволить не тільки зменшити калорійність страви в цілому, але і дасть можливість пасті насититися ароматами соусу.

Інгредієнти

  • Спагетті з твердих сортів пшениці 25-30 г
  • Твердий сир 50 г
  • Пармезан 30 г
  • Бекон 100 г
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Свіжа петрушка і базилік кілька листочків
  • Вода 2.5 л
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за бажанням
  • Вершки 20% – 100 мл
  • Яйця курячі 3 шт.

На порцію

Калорії: 377 ккал

Білки: 12.3 г

Жири: 20 г

Вуглеводи: 37.1 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

    Окремо відваріть макарони. Для цього в каструлю влийте очищену або джерельну воду. Трохи посоліть. Встановіть на великий вогонь і дочекайтеся повного закипання рідини. Як тільки вода завирує, відправте в каструлю макаронні вироби, не ламаючи їх. В залежності від марки виробника продукт буде варитися від 8 до 12 хвилин.

  • О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

    В цей час підключіть мультиварку до мережі. Встановіть режим «Випічка». Дно чаші змастіть оливковою олією, вичавити через прес очищений від лушпиння часник. Поки він буде обсмажуватися до рум’яного кольору, розділіть бекон на рівномірні тонкі соломки. Додайте скибочки м’яса до часнику і обсмажте з усіх боків до рум’яної скоринки.

  • О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

    Візьміть курячі яйця і відокремте білки від жовтків. Зробити це можна, використовуючи шкаралупу. Жовтки перелийте в піалу. До них всипте чорний перець. Ретельно збийте продукти віночком або використовувати для цієї задачі блендер. У результаті повинна вийти густа біла піна. Сюди ж додайте вершки і знову перемішайте інгредієнти.

  • О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

    Твердий сир необхідно гарненько подрібнити, тому рекомендується натирати його не на крупній тертці, а на самій дрібній. Сир повинен нагадувати дрібну крихту — надішліть її слідом за вершками до яєчним жовтком. Всі інгредієнти знову змішайте.

  • О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

    Як тільки макарони будуть готові, злийте окріп, використовуючи друшляк. Гарячі спагетті моментально додайте до бекону в чашу мультиварки. Спеціальною лопаткою перемішайте продукти. Залиште готуватися при відкритій кришці 5 хвилин.

  • О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

    Після вимкніть режим «Гасіння» або альтернативну завдання. Влийте вершковий соус. Добре змішайте компоненти. Встановіть час 10 хвилин і продовжуйте готувати при закритій кришці агрегату.

  • О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

    Коли таймер на мультиварці дасть зрозуміти, що час минув, відкрийте кришку і порційно розкладіть пасту карбонара по тарілках. Зверху посипте блюдо натертим сиром пармезан. Прикрасьте свіжими листочками базиліка і петрушки. Подавайте до столу в гарячому вигляді.

О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

Важливо: справжня карбонара готується з тонких спагетті, зроблених виключно з твердих сортів пшениці. Зверніть на це увагу при виборі виробу.

Дуже важливо вибрати відповідний твердий сир. В першу чергу, оцініть зовнішній вигляд продукту, його колір, цілісність упаковки. Після погляньте на те, в яких умовах зберігають сир. Тверді сорти повинні знаходитися в холодильнику з температурним режимом від -4 до +6 градусів. Якщо ж температура вище або нижче вказаної, то рекомендується придбати сир в іншому магазині. Також вивчіть обгортку. Термін придатності, склад і маса нетто — все це важливо при виборі якісного твердого сиру.

Паста карбонара рецепт з беконом і вершками в мультиварці — нескладний, але неймовірно смачний. Справжні гурмани оцінять ніжний вершковий соус і правильно зварені спагетті. Секрет смачної карбонари полягає саме в домашньому соусі з вершків та сиру. Не полінуйтеся приготувати самостійно з кращих продуктів —результат неодмінно вас порадує!

О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

Скільки часу займає приготування страви

Якщо ви заздалегідь підготуєте необхідні продукти, то на приготування спагетті у вершковому соусі у вас піде не більше півгодини. А в мультиварці це дуже зручно і практично, так як не потрібно постійно стояти біля плити і стежити за тим, щоб соус або макарони не підгоріли, адже кухонні розумні прилади автоматично визначають температуру для страви. Вам лише залишається закласти інгредієнти в чашу агрегату і займатися домашніми справами.

Головний секрет успішного приготування рецепту пасти карбонара в мультиварці — все потрібно робити швидко: макарони не повинні охолонути і злипнутися, бекон — занадто засмажитися, а сир — заветриться. Яєчні жовтки повинні бути добре збиті і зберегти форму.

О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

Як можна красиво подати страву

Карбонара в мультиварці — рецепт до вечері або святкового застілля. Традиційно паста подається зі свіжою зеленню. Це можуть бути листки петрушки, гілочки розмарину або фіолетовий базилік. Для прикраси можна використовувати помідори черрі і мускатний горіх. Деякі кулінари додають сире яйце поверх страви. Так як паста тільки що приготовлена, яйце тут же біліє і готується «на пару».

Італійське частування подається під біле або червоне напівсолодке вино. Відмінну компанію страви складуть свіжі овочі або приготовані на грилі. Різні салати, заправлені лимонним соком і оливковою олією, також стануть доповненням до основного блюда.

Важливо: так як спагетті швидко остигають, рекомендується подавати їх в заздалегідь розігрітій посуді. Крім того, у багатьох рецептах господині радять залишати пасту в режимі «Підігрів». Цього робити не варто, так як карбонара вийде сухою і несмачною.

Форма подачі може бути будь-якою, на ваш розсуд, але згідно з класичним рецептом, пасту укладають, попередньо намотавши на вилку і акуратно переклавши в центр тарілки. Верхівку з макаронів прикрашають або вливають туди яйце.

О пасте карбонара: рецепт в мультиварке, как правильно приготовить

Це цікаво: вважається, що пасту карбонара в її початковому вигляді придумали вуглярі, що працюють у горах. Робітникам потрібно було запасатися провізією, яка довго зберігається. Тому в список продуктів увійшли загальнодоступні макарони, свинина, твердий овечий сир та спеції.

Карбонара дуже швидко стала популярною по всій Італії, а після підкорила і світову кухню. Спробуйте приготувати частування і ви. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: