Про пасту карбонара: рецепт з фото в домашніх умовах, як правильно приготувати

Популярні закуски і страви італійської кухні, такі, як лазанья і сирна піца знайшли своїх шанувальників у багатьох країнах світу. До списку кулінарних шедеврів належить і знаменита паста карбонара. Класичне блюдо готується з особливого виду макаронів — тонких спагетті, зроблених з твердих сортів пшениці, і заправляється ніжним соусом на основі сирих яєць.

Це цікаво: оригінальний рецепт пасти карбонара прийшов в сучасну кухню з 20-го століття. Легенда свідчить, що творцями італійської пасти були вуглярі, виконували чорну роботу в горах.

О пасте карбонара: рецепт с фото в домашних условиях, как правильно приготовить

Для додання страві ніжності в даному рецепті використовуються вершки. Часник можна класти за смаком. Паста карбонара — рецепт з фото в домашніх умовах нескладний і швидкий. Спробуйте приготувати спагетті карбонара будинку!

Рецепт пасти карбонара в домашніх умовах

Інгредієнти

  • спагетті з твердих сортів пшениці 250-300 г
  • бекон 100 г
  • курячі яєчні жовтки-3 шт.
  • вершки 10% 100 мл
  • твердий сир 70 г
  • чорний перець горошком 4-5 шт.
  • вода 3 л
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • зелень петрушки 1 пучок
  • зубчик часнику за бажанням
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 401.2 ккал

Білки: 13 р

Жири: 20.5 р

Вуглеводи: 40.9 м

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • О пасте карбонара: рецепт с фото в домашних условиях, как правильно приготовить

    Бекон наріжте невеликою соломкою. Сир повинен бути натерт дрібно (використовуйте саму дрібну бік терки), щоб він швидко розчинився в гарячих спагетті. Якщо ви хочете досягти гостроти і прянощі в карбонаре, то зубчик часнику звільніть від лушпиння і пропустіть через прес.

  • О пасте карбонара: рецепт с фото в домашних условиях, как правильно приготовить

    Відокремте білки від жовтків, використовуючи шкаралупу від яєць. Жовтки влити невелику піалу.

  • О пасте карбонара: рецепт с фото в домашних условиях, как правильно приготовить

    Додайте вершки, чорний перець і сіль за смаком. Віночком ретельно перемішайте інгредієнти до утворення білої густої піни. Для виконання цього завдання можна використовувати кухонний блендер.

  • О пасте карбонара: рецепт с фото в домашних условиях, как правильно приготовить

    Окремо розігрійте сковороду, попередньо змастивши її поверхня оливковою олією. Через хвилину відправте обсмажуватися бекон. Якщо у вашому рецепті є часник, то тушкуйте його разом з беконом. Коли скибочки м’яса стануть приємного рум’яного кольору, вимкніть газ, і накрийте сковороду кришкою, залишивши бекон насичуватися ароматом і пускати ніжний сік, який в подальшому надасть страві чудовий смак.

  • О пасте карбонара: рецепт с фото в домашних условиях, как правильно приготовить

    Каструлю з водою, поставте на вогонь і дайте рідини закипіти. Коли вода завирує, трохи посоліть. Але пам’ятайте, що соус з беконом вже добре приправлений і додасть солоності. Тому не переборщіть з сіллю. Зменшіть вогонь. Додайте варитися спагетті. Як тільки продукт буде готовий (на цій піде від 8 до 12 хвилин), злийте воду.

  • О пасте карбонара: рецепт с фото в домашних условиях, как правильно приготовить

    Спагетті моментально надішліть на сковороду до бекону і включіть невеликий вогонь. Томіть інгредієнти 3 хвилини, час від часу помішуючи. Влийте вершковий соус. Змішайте.

  • О пасте карбонара: рецепт с фото в домашних условиях, как правильно приготовить

    Все добре посипте сиром і тушкуйте вогонь. Накрийте карбонару кришкою і відставте ємність на 5 хвилин. Після перекладіть на тарілки і прикрасьте листям свіжої петрушки.

Важливо: в карбонаре саме головне — не переварити макарони, інакше страва вийде слипшимся і несмачним. Рекомендується перед початком готування звернути увагу на час варіння, яке зазначено на упаковці виробу.

Приготування страви займає незначну кількість часу. З підготовкою всіх інгредієнтів у вас піде не більше півгодини. До речі, неважко зробити і справжню карбонару будинку, не використовуючи вершки і часник. Соус в цьому випадку вийде з плавленого жиру бекону і ретельно збиті до густої білої пінки яєчних жовтків.

О пасте карбонара: рецепт с фото в домашних условиях, как правильно приготовить

Такий соус називається «Сабайон». Для його приготування знадобиться бекон, злегка обсмажену з усіх сторін на сковороді, два яєчних жовтки і сир “Пармезан”. Жовтки, заправлені подрібненим сиром, збийте вінчиком, а краще за все блендером, встановленим на сильній потужності. Повинна вийти біла густа маса. Влийте кілька крапель жиру від бекону і оливкової олії, на якому обсмажувалися скибочки м’яса. Перемішайте. Цим соусом полийте тільки що зварені спагетті. Карбонара вийде дивовижна, просто пальчики оближеш.

Винахідливі господині урізноманітнили початковий рецепт італійців і сьогодні в спагетті з пармезаном додають такі продукти, як гриби (гливи, печериці, білі гриби), солодкий перець або томати. Виходить не тільки приголомшливо смачно, але і корисно.

Подають до столу пасту карбонара, прикрасивши зеленню. Для цього можна використовувати петрушку, базилік або розмарин. Спагетті зазвичай викладають у тарілку в згорнутому вигляді (як гніздо). Щоб домогтися цього, візьміть вилку і накрутіть макарони на прилад. Акуратно перенесіть пасту на тарілку. Зелень покладіть зверху. Біля спагетті можна красиво укласти кілька помідор черрі і свіжого стебла селери.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: