Перець фарширований м’ясом та рисом – Рецепт приготування в духовці

Почнемо з того, що така страва сталося з кухні не багатих людей. Це було придумано, щоб використовувати залишки м’яса, макаронів, рису і багатьох інших інгредієнтів. Але, вже через роки дана страва стало шиком.

Перець має латиноамериканські коріння, потім його імпортували в Європу, а завдяки подорожей Христофора Колумба і в Америку. З початку фарширований перчик вермішеллю і це був звичайний обід для бродячих торговців.

Після чого даний рецепт потрапляє на острів Іскья, де і був перероблений жителями. Вони брали неочищені плоди, кип’ятили їх закладали в скляні пляшки в яких перебував розсіл. Искитанский варіант фарширування тільки з чорним хлібом, шматочками смаженого перцю, оливками і тертим пармезаном. В наш час можна зустріти безліч різних варіацій з різними начинками.

Конкретно зараз ми поговоримо про перцях з м’ясом з рисом. Це досить калорійне блюдо, в основному його готують в літній час, коли збирають урожай або на прилавках магазинів свіжий привоз. Смак не залежить від кольору продукту, але на святковому столі набагато апетитніше буде виглядати асортимент із зелених, жовтих, помаранчевих і червоних овочів.

Фарширований перець з м’ясом і рисом в духовці з підливою

Перец фаршированный мясом и рисом - Рецепт приготовления в духовке

Інгредієнти:

  • Перець — 8 шт.
  • Фарш – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Рис – 70-100 гр.
  • Кетчуп або паста – 1 ст. ложки
  • Сметана (за бажанням) – 2 ст. ложки
  • Сіль – за смаком
  • Перець – 1 ч. ложка
  • Цукровий пісок – 1 ч. ложка
  • Борошно – 1 ст. ложка
  • Рослинне масло – 50 гр.
  • Лавровий лист

Спосіб приготування:

1. Для початку розморозимо і перекрутимо фарш. Промиваємо рис, ставимо її на вогонь і варимо до напівготовності. В цей час готуємо овочі. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Моркву чистимо і кришимо не товстою соломкою. Перець так само необхідно обробити водою і виймаємо з нього всі нутрощі.

Перец фаршированный мясом и рисом - Рецепт приготовления в духовке

2. Ставимо на вогонь невелику кількість води, солимо, доводимо до кипіння і додаємо перець буквально 1 хвилину, бланшируем. Це необхідно для того, щоб він став м’яким. Виймаємо його і охолоджуємо в мисці.

Порада: Воду після бланшування не виливайте, вона нам знадобитися для соусу.

Перец фаршированный мясом и рисом - Рецепт приготовления в духовке

3. Змішуємо фарш з рисом, додаємо сіль, цукровий пісок перець, все ретельно перемішуємо. Заповнюємо повністю весь перець і викладаємо у форму для запікання.

4. Раскаливаем олію на сковороді і обсмажуємо моркву з цибулею до напівготовності. Сюди ж додаємо 1 ст. ложку борошна, добре розмішуємо, щоб не було грудочок. Потім кладемо 2 ст. ложки сметани, трохи підсмажити і додаємо томатну пасту. Тепер беремо ту воду, в якій ми бланшировали перці. Її поступово додаємо в сковороду і створюємо ріденький соус.

Перец фаршированный мясом и рисом - Рецепт приготовления в духовке

5. За бажанням можна додати в соус зелені і чекаємо його закипання. Тепер цим подливом повністю заливаємо перці. Необхідно розподілити всі плоди, так щоб вони були практично повністю покриті

6. Ставимо в духовку рівно на 1 годину при 180 градусах. По закінченні часу, виймаємо з печі наш прекрасний обід або вечерю і бачимо, що м’ясо виділив ще трохи соку. Виходить густий, соковитий соус.

Перец фаршированный мясом и рисом - Рецепт приготовления в духовке

Розкладаємо наше прекрасне блюдо по тарілках і пригощаємо кулінарним шедевром своїх близьких. Впевнена, що вони попросять добавки.

Сподіваюся, що даний рецепт Вам сподобається і обов’язково стане в нагоді для подальшого використання.

загрузка...
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: