7 рецептів горохового супу з копченостями і не тільки

Приготований за всіма правилами гороховий суп – це по-справжньому смачне, приємне і дуже ароматне блюдо. Навіть якщо ви не любитель гороху і не переносите його запах, то в такому разі цю ситуацію можна виправити тільки правильним способом приготування. Хоча дане блюдо має одне “але”, а саме – дуже довго замочується горох. І щоб така процедура не викликала якихось складнощів і тимчасових витрат, краще залишати його замачиваться на всю ніч, а вже з ранку починати готувати.

Рецептів приготування у цієї страви безліч і кожен між собою має щось схоже. Але для того, щоб зварити по-справжньому смачний суп з горохом, потрібен найкращий, перевірений і надійний рецепт. Тільки в такому випадку це блюдо, так само як і класичний борщ може стати вашим улюбленим і буде частим супутником у вас на обідньому столі.

У сьогоднішній статті ми розберемо самі смачні рецепти горохового супу з копченостями і не тільки. Адже якщо слідувати всім правилам в його приготуванні, то на виході вийде смачний, поживний і дуже наваристий, смачний суп. Отже, щоб не мучити себе довгими очікуваннями, приступимо до самого процесу! А це для тих хто пропустив рецепти класичної окрошки з ковбасою.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Рецепт горохового супу з копченостями

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Інгредієнти:

  • Горох — 1 склянка
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • копчена грудинка
  • картопля — 3 шт
  • рослинна олія
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Насамперед нам потрібно промити під проточною водою горох. Після чого потрібно залишити його у воді хоча б години на чотири для того, щоб він розмокнув, але краще залишити на ніч, а зранку вже почати готувати.

Всі овочі миємо, картоплю чистимо і нарізаємо невеликим квадратиком, цибулю ріжемо дрібно, а моркву натираємо на крупній тертці.

Потім копчену грудку шаткуємо дрібними кубиками.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Тепер зливаємо з гороху воду, перекладаємо його в каструлю, наливаємо в неї свіжу воду, ставимо на вогонь, солимо за смаком і накриваємо кришкою.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Коли горох закипить, почне утворюватися піна, знімаємо її, зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо кришкою і варимо ще приблизно пів години. Потім кладемо картоплю, якщо треба, додаємо трохи води, солимо за смаком і продовжуємо варити далі.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

А ми тим часом обсмажуємо в сковороді цибулю і моркву до золотистого кольору. Додаємо її в суп, туди ж кладемо нарізану грудинку, підсипаємо перцем і варимо ще п’ять хвилин.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Після чого вимикаємо плиту і даємо настоятися готового супу хвилин 30.

Як приготувати гороховий суп з копченими реберцями

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Інгредієнти:

  • Копчені реберця — 400 гр
  • горох — 250 гр
  • морква — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • картопля — 3 шт
  • корінь петрушки — 1 шт
  • лавровий лист — 2 шт
  • зелень — 1 пучок
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Ставимо на вогонь каструлю з водою, доводимо її до кипіння і кладемо промитий горох. Варимо його приблизно одну годину.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Тим часом розрізаємо копчені реберця по м’ясу, а якщо кісточки довгуваті, тоді їх краще розрубати навпіл. Після чого відправляємо їх у каструлю з горохом варитися.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Далі дрібно нарізаємо цибулю. Корінь петрушки і моркву натираємо на крупній тертці і все це обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі до готовності.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Після того як зварився горох, туди ж додаємо дрібно нарізану картоплю і смаження. Солимо, перчимо і кладемо лавровий лист. Всю масу перемішуємо і готуємо до готовності картоплі.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Готову страву посипаємо зеленню і даємо настоятися протягом 10-15 хвилин.

Класичний рецепт горохового супу в мультиварці — рецепт з покроковими фото

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Інгредієнти:

  • Яловичина — 500 гр
  • горох — 200 гр
  • ріпчаста цибуля — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • картопля — 5 шт
  • сіль і чорний перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Промиваємо горох в холодній воді, після чого замочуємо його і залишаємо на ніч.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, цибулю з морквою чистимо і дрібно шаткуємо. Наливаємо в каструлю рослинної олії, туди ж перекладаємо і обсмажуємо нарізані овочі і м’ясо, в режимі «Смаження» до рум’яності.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Потім додаємо нарізаний скибочками картопля, горох і заливаємо всю масу водою, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Ставимо на режим «Суп»і варимо до готовності картоплі та гороху.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Суп готовий, даємо йому настоятися і подаємо до столу!

Гороховий суп з куркою

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо — 500 гр
  • горох — 1 склянка
  • картопля — 5 середніх шт
  • морква — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • часник — 2 зубчики
  • олія — для смаження
  • зелена цибуля і петрушка
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Горох промиваємо і заливаємо водою всього на 30 хвилин. Куряче м’ясо кладемо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на плиту і варимо на середньому вогні 30-40 хвилин. Під час приготування не забуваємо знімати піну.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Тепер зливаємо з гороху воду, перекладаємо його в чисту каструлю, приблизно на 2,5 літра, заливаємо на третину водою і ставимо варитися на середній вогонь протягом півгодини.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

А ми тим часом почистимо овочі.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Потім після того як зварилося м’ясо і горох, перше треба викласти, а бульйону даємо відстоятися хвилин п’ять, після чого переливаємо в каструлю з горохом через сито і ставимо її на вогонь.

Після того як бульйон знову закипить, додаємо в нього нарізану шматочками картоплю і варимо на середньому вогні.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Чистимо і нарізаємо маленьким кубиком цибулю. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо в неї рослинного масла і коли воно достатньо нагріється перекладаємо в неї цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору. Тут же додаємо моркву, помішуючи готуємо ще хвилини 2-3. Перекладаємо її в каструлю.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

М’ясо розбираємо і так само перекладаємо в каструлю.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Якщо каструля виявилася не повна, додаємо в неї гарячої води. Дрібно шаткуємо зелень і часник, перекладаємо в каструлю, туди ж додаємо сіль, перець і кладемо петрушку. Перемішуємо і даємо покипіти ще хвилин п’ять.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Вимикаємо і даємо трохи настоятися. Суп готовий, розливайте по тарілочках і пригощайте своїх домочадців.

Пісний гороховий суп без м’яса

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Інгредієнти:

  • Горох — 1/2 склянки
  • картопля — 5 шт
  • морква — 1 шт
  • цибуля — 1 шт
  • зелень петрушки і кропу
  • сіль і чорний перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Замочуємо горох в холодній воді на годину. Після чого відварюємо в окремій каструлі до готовності.

Всі овочі промиваємо. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиком. Спускаємо в каструлю з водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Цибулю чистимо і нарізаємо невеликим кубиком, моркву натираємо на крупній тертці і додаємо в каструлю, де вариться картопля.

Доводимо до готовності і перекладаємо туди ж готовий горох. Солимо і перчимо за смаком.

Варимо ще хвилини 3-5 і вимикаємо.

Готовий суп подаємо попередньо посипавши зверху свіжою зеленню.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Інгредієнти:

  • Горох — 200 гр
  • картопля — 4 шт
  • свинина — 500 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • зелена цибуля — за смаком
  • рослинне масло — для смаження
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Як і у всіх вище описаних рецептах, горох краще всього замочити з вечора. або на 2-3 години. Після чого перекладаємо його в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися на плиту, періодично знімаючи з нього піну.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Після того як він звариться, нам потрібно його перемолоти прямо у каструлі з допомогою блендера або міксера. Потім ставимо каструлю знову на вогонь і додаємо нарізану невеликими шматочками картоплю.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Далі ставимо сковороду на плиту, наливаємо в неї рослинне масло й обсмажуємо в ньому ріпчаста і зелена цибуля. Потім до нього додаємо нарізані невеликі шматочки свинячого м’яса і злегка обсмажуємо до легкої скоринки.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Тепер обсмажене м’ясо перекладаємо в каструлю, додаємо сіль і перець, доводимо до готовності, приблизно 30 хвилин і вимикаємо плиту.

7 рецептов горохового супа с копченостями и не только

Наш смачний наваристий супчик готовий.

Смачний гороховий суп з тушонкою (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: