Гороховий суп: класичний рецепт – покроково з фото

Серед перших страв завжди лідирував борщ. Особливо його люблять чоловіки — за ситність. І багато хто вважає, що звичайним супом наїстися неможливо. Але, приміром, про гороховому не можна сказати «несытный». Він смачний і поживний, а ще, незважаючи на те ж кількість інгредієнтів, що і в інших супах, густий і наваристий. Поговоримо про те, як приготувати перше блюдо з бобовими за класичним рецептом.

Гороховый суп: рецепт классический - пошагово с фото

Інгредієнти

  • сухий горох 400 г
  • свинина 500 г
  • картопля 300 г
  • цибуля 150 г
  • морква 100 г
  • рослинна олія 50 мл
  • вода 2 л
  • лавровий лист 1 шт.
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 349 ккал

Білки: 19 г

Жири: 21.8 р

Вуглеводи: 19.3 г

Кроки 1 годину. 30 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп: рецепт классический - пошагово с фото

    Горох переберіть, відкиньте все сміття і зіпсовані горошини, промийте. Кілька разів в процесі поміняйте воду, поки вона не перестане бути мутною. Замочіть горох години на 2.

  • Гороховый суп: рецепт классический - пошагово с фото

    Свинину промийте, наріжте великими шматками і залийте холодною водою, залишивши приблизно на годину – так піде вся кров. В ідеалі для супу слід брати м’ясо на кості: з нього бульйон виходить більш наваристим, багатим на смак і ароматним. Через час використану воду утилізуйте, залийте свинину чистою і поставте на плиту. Як тільки закипить, зніміть пінку, всипте сіль і лавровий лист і тушкуйте на малому вогні близько години.

  • Гороховый суп: рецепт классический - пошагово с фото

    Після цього вийміть м’ясо з бульйону, відокремити від кісток і поверніть в каструлю, попередньо порізавши на більш дрібні шматочки.

  • Гороховый суп: рецепт классический - пошагово с фото

    Злийте воду з гороху і відправте його в бульйон. Гарненько перемішайте так, щоб ложкою діставати до дна, оскільки до початку кипіння горох часто пристає до каструлі. Як тільки суп знову добре нагріється, доведеться знову зняти пінку, яка утворюється в процесі варіння гороху. Тушкуйте близько півгодини.

  • Гороховый суп: рецепт классический - пошагово с фото

    Картопля очистіть від шкірки і поріжте на кубики середньої величини. Відправте його в суп і варіть 15 хвилин.

  • Гороховый суп: рецепт классический - пошагово с фото

    Займіться засмажкою. Цибуля наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці. На розпечену сковороду влийте соняшникову олію і обсмажте подрібнені овочі до золотистого кольору.

  • Гороховый суп: рецепт классический - пошагово с фото

    Надішліть зажарку в суп, поваріть ще трохи і приберіть з вогню. Посоліть, додайте мелений чорний перець, і нехай суп настоїться під кришкою.

Важливо: оскільки в залежності від якості горох може варитися від півгодини до 60 хвилин, перед тим як вводити в суп картопля, обов’язково спробуйте горошину на готовність. Це можна визначити за зовнішнім виглядом: як тільки горох почне розварюватися до стану пюре, пора додавати картоплю. Якщо кинете раніше, картопля може повністю розваритися.

Гороховый суп: рецепт классический - пошагово с фото

Подавайте класичний гороховий суп, посипавши його подрібненою зеленню. Її можна додавати в загальну каструлю прямо перед тим, як знімете з вогню. Горох для супу краще беріть перевірений, той, який ви вже готували і знаєте, скільки часу його потрібно варити. Найкраще той, що добре розварюється.

Традиційні рецепти привабливі тим, що припадають до смаку переважній більшості людей, тому вони ніколи не підводять господинь. Так що починати готувати будь-яке блюдо краще всього з освоєння азів, з перегляду фото, з класики. Кулінарних успіхів вам і приємного апетиту!

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Гороховый суп: рецепт классический - пошагово с фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: