Гороховий суп на курячому бульйоні – рецепт з фото покроково, калорійність

Які у вас найприємніші спогади з дитинства? Можливо, жевріє пам’ять про село, безліч яскравих фруктів і ягід, дуже смачною бабусиної випічці і ароматному гороховому супі. Смачний, поживний і не надто важкий — з’їж повну тарілку, і сил вистачить на весь день. Сподіваємося, наша стаття-рецепт горохового супу на курячому бульйоні з покроковими фото допоможе вам правильно приготувати страву так схоже на те, з дитинства, і повернутися на кілька миттєвостей в колишні часи.

Порада: для бульйону краще всього використовувати курку, такі її частини, як філе або ніжки, тоді суп вийде наваристим і більш легким, ніж при використанні свинини, особливо реберець.

Інгредієнти

  • Вода 2 л
  • Куряче м’ясо 450 г
  • Картопля 300 г
  • Подрібнений горох 200 г
  • Морква 150 г
  • Ріпчаста цибуля 100 г
  • Рослинна олія для смаження 50 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції за смаком

На порцію

Калорії: 61 ккал

Білки: 4.5 м

Жири: 2.1 м

Вуглеводи: 6 р

Кроки 1 годину. 50 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп на курином бульоне - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Перебираємо горох, відкидаємо зіпсовані горошини і промиваємо від сміття. Заливаємо водою і залишаємо замачиваться протягом години.

  • Гороховый суп на курином бульоне - рецепт с фото пошагово, калорийность

    М’ясо при бажанні розрізаємо на частини і промиваємо під проточною струменем. Відправляємо її в каструлю і додаємо горох, заливаємо водою і варимо протягом години, періодично знімаючи пінку.

  • Гороховый суп на курином бульоне - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Підготуємо інші інгредієнти: очищаємо від шкірки овочі і промиваємо їх під водою. Нарізаємо картоплю на середні кубики, а цибулю на дрібні, моркву натираємо на крупній тертці.

  • Гороховый суп на курином бульоне - рецепт с фото пошагово, калорийность

    На сковороді розігріваємо олію, відправляємо туди нашатковану цибулину і моркву, обсмажуємо їх протягом 5 хвилин, солимо і перчимо. При бажанні можна всипати кілька грам куркуми, вона додасть страві особливого смаку.

  • Гороховый суп на курином бульоне - рецепт с фото пошагово, калорийность

    По закінченні 60 хвилин, коли горох буде майже готовий, кидаємо в каструлю картоплю і варимо приблизно півгодини, поки він не стане м’яким.

  • Гороховый суп на курином бульоне - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Додаємо зажарку і доводимо суп до кипіння. Пробуємо на сіль (скільки її потрібно, залежить від вашого смаку), якщо треба, досолює.

Перед подачею варто дозволити страві настоятися ще хвилин 15-20 і лише тоді розливати по тарілках, можна прикрасити зеленню.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: