Гороховий суп пюре – класичний рецепт з фото, покрокове приготування з м’ясом і без, з грибами та вершками

Класичний рецепт горохового супу відомий нам здавна і передається в кожній родині через покоління. Любов до цього чудового першого страви обумовлена тим, що він є дуже поживним і неймовірно апетитною. Але часи змінюються, і дійсність вносить навіть класичні рецепти свої корективи допомогою додавання нових інгредієнтів або зміни форми подачі.

Сьогодні ми пропонуємо варіації класичної юшки, а саме: радимо зробити будь-який з горохових супів-пюре з цим простим і швидким у приготуванні рецептами. А для більшої наочності ми підготували докладні фото і відео.

Гороховый суп пюре - классический рецепт с фото, пошаговое приготовление с мясом и без, с грибами и сливками

Гороховий суп-пюре з м’ясом

Інгредієнти

  • вода 3 л
  • горох (жовтий сухий) 2 склянки
  • ребра (яловичі) 4 шт.
  • картопля 3 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • сіль за смаком
  • суміш перців за смаком

На порцію

Калорії: 255.8 ккал

Білки: 11.6 р

Жири: 15.8 р

Вуглеводи: 16.8 р

Кроки 1 годину. 35 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп пюре - классический рецепт с фото, пошаговое приготовление с мясом и без, с грибами и сливками

    Спочатку займемося горохом. Його необхідно ретельно перебрати і викинути всі зіпсовані зерна, а потім старанно промити кілька разів до отримання в результаті чистої рідини.

  • Гороховый суп пюре - классический рецепт с фото, пошаговое приготовление с мясом и без, с грибами и сливками

    Далі добряче зачищаємо ребра. Набираємо в супову ємність з товстим дном 3 літри води і опускаємо туди м’ясо і чистий промитий горох.

  • Гороховый суп пюре - классический рецепт с фото, пошаговое приготовление с мясом и без, с грибами и сливками

    Приправляємо за смаком і відправляємо каструлю на невеликий вогонь, чекаємо закипання. Коли рідина закипіла, накриваємо кришкою і залишаємо готувати на одну годину, періодично помішуючи і знімаючи пінку.

  • Гороховый суп пюре - классический рецепт с фото, пошаговое приготовление с мясом и без, с грибами и сливками

    Поки горох вариться, займемося картоплею, цибулею та морквою. Їх потрібно очистити, добре помити і нарізати шматочками (не потрібно занадто дрібнити, тут це не знадобиться).

  • Гороховый суп пюре - классический рецепт с фото, пошаговое приготовление с мясом и без, с грибами и сливками

    Коли годину пройшов, кидаємо підготовлені заздалегідь овочі в суп і залишаємо його варитися ще на півгодини.

  • Гороховый суп пюре - классический рецепт с фото, пошаговое приготовление с мясом и без, с грибами и сливками

    Як тільки юшка буде готова, дістаньте звідти ребра і дайте їм трохи охолонути. Сам супчик перебити за допомогою заглибного блендера до однорідного стану і вимикайте вогонь.

  • Гороховый суп пюре - классический рецепт с фото, пошаговое приготовление с мясом и без, с грибами и сливками

    М’ясо зніміть з кістки і наріжте великими шматками, додавайте порційно в піали при подачі.

Порада: перед тим як сервірувати стіл, прикрасьте блюдо ложкою домашньої сметани і посипте зверху свіжою рубаною зеленню.

Вегетаріанський гороховий суп-пюре без м’яса

Час приготування: 35 хвилин

Кількість порцій: 11

Гороховый суп пюре - классический рецепт с фото, пошаговое приготовление с мясом и без, с грибами и сливками

Енергетична цінність

  • калорійність – 104.2 ккал;
  • жири – 7.1;
  • білки – 1.8;
  • вуглеводи – 8.3.

Інгредієнти

  • горох (консервований) – 200 г;
  • морква – 2 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • вода – 2 л;
  • вершки (20% і вище) – 200 мл;
  • вершкове масло – 50 г;
  • сіль – 3 ч. л.;
  • суміш перців – 0,5 ч. л.

Покрокове приготування

  1. Насамперед ставимо на плиту воду в сотейнику з товстим антипригарним дном і накриваємо його кришкою до закипання, а поки гріється, чистимо, обмиваємо і кришимо рівномірними невеликими кубиками картоплю. Всипаємо його в окріп і проварюємо приблизно 15-20 хвилин.
  2. Морква також очищаємо і моєму, грубо трьом на овощерезке.
  3. Ставимо на слабкий вогонь сковорідку і розігріваємо в ній вершкове масло. Кидаємо моркву, тушкуємо під кришкою 5 хв. Додаємо її в суп.
  4. З банки горошку зливаємо зайву рідину, також кидаємо в юшку і даємо трохи проваритися.
  5. Потім перебиваємо супчик блендером до пюреподібної консистенції, приправляємо спеціями за смаком і тонкою цівкою вливаємо вершки. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
  6. Пісна вегетаріанська юшка готова – можна ставити на стіл!

Порада: якщо хочете надати супчику додатковий смак і аромат, за 5 хвилин до готовності додайте в нього тертий плавлений сирок.

Гороховий суп-пюре з грибами

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Кількість порцій: 8

Гороховый суп пюре - классический рецепт с фото, пошаговое приготовление с мясом и без, с грибами и сливками

Енергетична цінність

  • калорійність – 163.3 ккал;
  • жири – 4.2;
  • білки – 14.8;
  • вуглеводи – 16.7.

Інгредієнти

  • печериці – 500 г;
  • горох – 1 склянка;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • стебло селери – 1 шт.;
  • бульйон (курячий) – 1,25 л;
  • олія оливкова – 1 ст. л.;
  • каррі – 1,5 ч. л.;
  • сіль – за смаком;
  • перець чорний мелений – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Печериці потрібно ретельно перебрати, помити і почистити. Просушити паперовими рушниками від зайвої вологи і нарізати скибочками.
  2. Овочі добре промити. Селеру нашаткувати тонкими півкільцями, моркву і цибулину покришити способом жардиньер (кубики товщиною приблизно 3-4 мм).
  3. Сотейник з товстим дном, поставити на невеликий вогонь і розігріти оливкову олію. Викласти в нього овочі та гриби, посипати каррі і гарненько все з’єднати. Підсмажити протягом 5 хвилин до напівготовності, при цьому не забуваючи помішувати.
  4. Залити в сотейник бульйон з курки і кинути туди ж попередньо промитий горох. Зменшити вогонь до мінімального і варити супчик під кришкою ще близько години.
  5. Коли горох повністю готовий, необхідно перебити юшку з допомогою заглибного блендера до стану пюре. Приправити спеціями за смаком і зняти з вогню.

Порада: якщо у вас є вільний час, то правильно буде перед готуванням горох замочити приблизно на півгодини.

Сподіваємося, що вам сподобалися ці прості рецепти апетитних і ситних горохових супчиків-пюре, які легко зможе приготувати навіть дитина. До речі, якщо в господарстві є мультиварка або скороварка, то ви також можете користуватися цими рецептами і робити обід з допомогою техніки. Це спростить завдання і заощадить багато часу. А ми бажаємо вам нових кулінарних звершень, різноманітності в раціоні і приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: