Гороховий суп з яловичиною – як зварити покроково, рецепт з фото, калорійність

Використовується в якості основного компоненту страви, горох – справжнє джерело корисних речовин. Цей вид бобових багатий рослинним білком, багатьма вітамінами (особливо A, B і C), залізом, селеном, калій, фтор та ін

Гороховый суп с говядиной - как сварить пошагово, рецепт с фото, калорийность

Це цікаво: тіамін, який присутній в горосі, стимулює роботу мозку і уповільнює процеси старіння. Його рекомендують вживати і дітям, як речовина, що сприяє гарному росту і високою м’язової активності.

Сьогодні можна часто зустріти ці боби (як жовті, так і зелені) в якості інгредієнта для багатьох страв. Їх додають в гарячі перші страви, каші, салати або ж колір готують пюре. Причина тому – ніжний смак і багатий склад продукту.

Рецепт горохового супу з яловичиною

Гороховый суп с говядиной - как сварить пошагово, рецепт с фото, калорийность

Це просте і корисне популярне блюдо національної фінської кухні. Особливий пієтет, з яким жителі Суомі відносяться до гарячих і наваристим бульйонів, проглядається у великій кількості фото і відео подібних страв, що зустрічаються в кулінарних книгах країни. При цьому саме гороховий суп з додаванням м’яса фіни варять особливо часто для себе і пропонують своїм гостям покуштувати. Так як готувати його досить просто, давайте розглянемо рецепт детальніше і дізнаємося, за що саме жителям Фінляндії так полюбилася ця їжа.

Інгредієнти

  • горох 150 г
  • яловичина 350 г
  • морква 1 шт.
  • картопля 2 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • вода 2 л
  • чорний перець (горошком) 3-4 шт.
  • лавровий лист 2-3 шт.
  • петрушка за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 74.7 ккал

Білки: 5.6 м

Жири: 3.3 м

Вуглеводи: 5.6 м

Кроки 50 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп с говядиной - как сварить пошагово, рецепт с фото, калорийность

    Яловичину промиваємо, видаляємо з неї всі плівки, нарізаємо порційними шматочками. Кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на середній вогонь. Після закипання рідини, виймаємо шумівкою піну, прикручуємо полум’я і залишаємо варитися на 1 годину. Посолити бульйон потрібно в середині цього етапу (через 30 хвилин).

  • Гороховый суп с говядиной - как сварить пошагово, рецепт с фото, калорийность

    Заздалегідь перебраний, замочений у холодній воді на кілька годин, а краще – на ніч) і вже промитий горох перекладаємо до м’яса, підсилюємо вогонь. Знімаємо піну, якщо вона з’явилася. Варити ці два компоненти потрібно ще 25 хвилин.

  • Гороховый суп с говядиной - как сварить пошагово, рецепт с фото, калорийность

    Не гаючи часу, чистимо овочі для засмажки. Нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву тонкою соломкою (можна просто крупно натерти).

  • Гороховый суп с говядиной - как сварить пошагово, рецепт с фото, калорийность

    Картопля очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками середньої величини. Коли підійде час (закінчаться 25 хвилин після вкидання в каструлю гороху), додаємо цей інгредієнт у майбутній суп.

  • Гороховый суп с говядиной - как сварить пошагово, рецепт с фото, калорийность

    Рослинна олія виливаємо на сковороду і ставимо її на іншу конфорку. Додаємо туди нарізані цибулю і моркву, смажимо їх до розм’якшення і появи золотистого відтінку (5-7 хвилин). Знімаємо засмажку з плити.

  • Гороховый суп с говядиной - как сварить пошагово, рецепт с фото, калорийность

    Перекладаємо масу зі сковороди в каструлю. Додаємо туди спеції – лавровий лист і перець. Залишаємо варитися ще на 15 хвилин.

  • Гороховый суп с говядиной - как сварить пошагово, рецепт с фото, калорийность

    Перевіряємо м’якості картоплі. Якщо він вже готовий (легко входить ніж чи виделка), всипаємо в каструлю нашатковану зелень. Збільшуємо вогонь, даємо супу прокипіти ще пару хвилин і знімаємо його з плити.

Важливо: горох замочувати у воді потрібно для того, щоб він розм’як і розпух. Така процедура скоротить час, необхідний для повного проварювання бобових до готовності, а значить і зменшить тривалість приготування супу.

Фінські кулінари відзначають, що перед подачею на стіл правильно дати страві настоятися 20-30 хвилин. Це зробить страву більш ароматним. Приємного апетиту!

Рецепт горохового супу з яловичиною та копченостями

Гороховый суп с говядиной - как сварить пошагово, рецепт с фото, калорийность

Така варіація буде мати більш високою калорійністю. Але це того варто! Насичений смак і аромат димку, який дадуть копченості, в кінцевому гарячому блюді припадуть до вподоби всім, хто любить ситно поїсти.

Порада: у цьому рецепті не використовується ні грама пряних спецій, так як вони можуть «перебити» собою специфічний аромат, який і без того додадуть страві інші інгредієнти. Все, що потрібно – це сіль , часник і трохи свіжої зелені.

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • калорійність – 86.1 ккал;
  • білки – 6.3 м;
  • жири – 4.6 г;
  • вуглеводи – 5.1 р.

Інгредієнти

  • яловичина – 350 г;
  • копчене – 200 г;
  • горох – 150 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • зубчики часнику – 3 шт.;
  • масло рослинне – 3-4 ст. л.;
  • вода – 2,5 л;
  • кріп – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Готуємо горох заздалегідь. Його потрібно перебрати, замочити в холодній воді і залишити хоча б на 5 годин. За цей час він розм’якне і розбухне, що дозволить скоротити тривалість приготування страви.
  2. Яловичину промиваємо та нарізаємо зручними шматочками середньої величини. Перекладаємо м’ясо в ємність для варіння, заливаємо водою і залишаємо готуватися на повільному вогні хвилин на 45-50. З’являється пінку потрібно прибирати шумівкою.
  3. Овочі чистимо від шкірки і нарізаємо. Цибулю – півкільцями, а моркву – тонкою соломкою. Половину підготовлених овочів можна перекласти в каструлю і зварити м’ясо разом з ними. Це зробить бульйон більш ароматним.
  4. Картоплю чистимо і розрізаємо на середні кубики.
  5. Беремо дошку і подрібнюємо наявні копченості (це можуть бути ковбасні вироби, ребра чи грудинка).
  6. Коли пройде вищевказане час, в каструлю всипаємо горох. Перед додаванням його потрібно добре (4-5 разів) промити під проточною водою.
  7. Через 15 хвилин після гороху кидаємо в ємність і нарізану картоплю.
  8. Тим часом на сковороду виливаємо олію, обсмажуємо там копченості до появи у них гарної скоринки. Туди ж додаємо решту цибулю і моркву і готуємо всі разом ще 5 хвилин до розм’якшення овочів.
  9. Потім прибираємо засмажку з плити. Додаємо її до майбутнього супу через чверть години після всмоктування попереднього компонента. Перемішуємо. До готовності залишається всього 10 хвилин
  10. Перевіряємо суп на сіль (її надали копченості). Якщо мало – досолює блюдо. Тим часом дрібно ріжемо часник і зелень. Додаємо ці компоненти за 5 хвилин до закінчення готування. А після знімаємо каструлю з плити.

Наполягаємо суп протягом 30 хвилин. Деяким їдцям подобається додати в кожну порцію ложку сметани. Слідуйте своїм бажанням і подавайте блюдо так, як вам смачніше.

Порада: бажано використовувати в якості інгредієнта свіжу зелень. Однак, коли такої не знайшлося, підійде і сушена або заморожена.

Приготування в мультиварці

Гороховый суп с говядиной - как сварить пошагово, рецепт с фото, калорийность

Якщо у вас є можливість зменшити своє втручання в процес готування блюда і довірити його розумною кухонних машині, зробіть це. Враховуйте декілька моментів. Якщо в мультиварці є режим скороварки, використовуючи її, можна не замочувати горох надовго. Вистачить і 2 годин. А потім додайте трохи води і вершкового масла в чашу, висипте туди горох. Він встигне дійти до напівготовності за 20 хвилин. Так можна підготувати потрібний інгредієнт швидше.

Варіння відбувається в режимі «Суп» (така функція є у пристроїв, випущених багатьма фірмами – Редмонд, Панасонік, Філіпс). В іншому послідовність дій залишається незмінною.

Такий варіант готування буде більш зручним. Кухонний гаджет дозволяє виставляти тривалість кожного процесу окремо. Якщо ви в певний момент не встигнете вчасно прийти на кухню, щоб проконтролювати ступінь готовності того чи іншого компонента, мультиварка припинить цикл автоматично.

Дивуйте своїх близьких і постійно вносите різноманітність у власний раціон. Допоможуть в цьому запропоновані рецепти горохового супу з яловичиною. Вони докладно описують процес готування і виділяють нюанси і тонкощі, які потрібно врахувати, щоб кінцеві страви вийшли найбільш смачними і ароматними.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: