Гороховий суп з копченими реберцями – рецепт з фото покроково, калорійність

Рецепт смачного горохового супу відомий господиням вже не одну сотню років. За цей час юшка стала популярною. Варять перше блюдо самими різними способами. Суп може бути дієтичним з суцільними жовтими зернобобами, на основі пюре з них або приготованим на ароматному м’ясному бульйоні. Відмінним “напарником” для супу з гороху вважаються куряча грудинка або крило, яловичина і, звичайно ж, різні копченості. Особливо апетитним і разваристым супчик виходить на пряних копчених кісточках. Перше страву можна приготувати на свинині або реберцях, з беконом або яловичиною. Існує безліч нескладних рецептів з відео. Кращі з них ви знайдете на нашому сайті.

Гороховый суп с копчеными ребрышками - рецепт с фото пошагово, калорийность

Багато господинь цікавляться, як правильно варити гороховий суп з копченими реберцями, скільки грамів м’яса необхідно, щоб юшка вийшла, і які саме потрібно купувати вироби. Завдяки нашим порадам і рекомендаціям, ви дізнаєтеся відповіді на ці питання, а також переконайтеся в тому, що приготувати такий обід просто і швидко. Якщо замочити горох завчасно, то зробити ситну їжу можна за півгодини. Домашній рецепт здивує близьких, і ви обов’язково захочете приготувати з нього ще раз.

Гороховий суп з копченими реберцями

Інгредієнти

  • сушений жовтий горох 350 г
  • копчені свинячі реберця 500 г
  • картопля 4-5 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • бекон 4-5 пластинок
  • морква 1 шт.
  • лавровий лист 3 шт.
  • очищена вода 3 л
  • сіль за смаком
  • рослинна олія 1 ст. л.
  • спеції та трави для перших страв за бажанням

На порцію

Калорії: 114 ккал

Білки: 6 р

Жири: 4.5 м

Вуглеводи: 13.2 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп с копчеными ребрышками - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Горох замочити на ніч в теплій воді, після рідину вилити, а крупу промити кілька разів. Якщо не вдалося підготувати овоч завчасно, то можна залити горошини за 2 години до варіння окропом і потримати під кришкою. Перед приготуванням ще раз промити в проточній воді, використовуючи дрібне сито.

  • Гороховый суп с копчеными ребрышками - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Засмажку рекомендується також стушкувати в першу чергу. З лука зняти лушпиння. Нарізати півкільцями або рівномірними кубиками. З моркви зчистити шкірку. Вимити. Нашаткувати. Форма — на розсуд господині. Можна трикутниками або соломкою.

  • Гороховый суп с копчеными ребрышками - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Сковороду покрити рослинним маслом. Відправити цибулю і обсмажувати декілька хвилин. Характерний золотистий колір буде говорити про те, що овоч досить протушился. Додати моркву. Продовжувати готування 3 хвилини на середньому вогні. Бекон нарізати соломкою або подрібнити зручними для себе порціями і підсмажити разом з овочами до скоринки. Загасити газ. Відставити зажарку в бік.

  • Гороховый суп с копчеными ребрышками - рецепт с фото пошагово, калорийность

    У каструлю влити вказану кількість літрів очищеної води. Кинути листочки лаврушки. Опустити горох. Встановити на вогонь. Після закипання зменшити газ і варити вміст ще 15 хвилин.

  • Гороховый суп с копчеными ребрышками - рецепт с фото пошагово, калорийность

    В цей час картопля очистити і накришити як зазвичай. Відправити в каструлю.

  • Гороховый суп с копчеными ребрышками - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Свинячі реберця нарізати по частинах. Додати після картоплі. Продовжувати готувати 7-9 хвилин. Коли будете купувати м’ясні вироби зверніть увагу на запах, щоб він не наводив на думки про хімічних отдушках. Аромат коптильні повинен бути тонким і ніжним. Якщо ж він різкий, значить, без добавок тут не обійшлося. Подивіться на форму і вид м’яса. Реберця повинні бути нерівномірними, можуть бути присутніми мотузочки, що говорить про домашньому нормальному копченні. Пам’ятайте також, що зберігати такий продукт можна не більше 3 днів.

  • Гороховый суп с копчеными ребрышками - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Засмажку слід кинути на завершальному етапі. Перешкодити і підсолити. Всипати за смаком та бажанням сухих спецій і трав.

  • Гороховый суп с копчеными ребрышками - рецепт с фото пошагово, калорийность

    Загасити газ. Залишити настоюватися перше блюдо під кришкою 20 хвилин. Розлити по тарілках. Прикрасити нашаткованої зеленню, як на фото.

Порада: подавати до столу гарячий суп слід з домашніми грінками або сухариками. Заправити горохову юшку рекомендується свіжою сметаною або майонезом, зробленим у себе на кухні.

Приготування без замочування гороху

Правильно — замочувати горох заздалегідь. Однак буває, що дуже захотілося супчика, а боби не готові. В цьому випадку можна використовувати кілька секретів: обдати горох окропом. Залишити на півгодини, після злити і знову залити вируючої водою. Другий раз “забути” про горох вже на 10 хвилин. Після його можна приготувати в супі.

Гороховый суп с копчеными ребрышками - рецепт с фото пошагово, калорийность

Зазвичай бобові замочують, тому що при довгій температурній обробці вони втрачають корисні властивості. Тому рекомендується хоча б на кілька хвилин замочити овоч. Якщо ж все-таки не вийшло це зробити, то зваріть жовті кругляшки до напівготовності. А після додайте в суп і томіть вже з іншими інгредієнтами до стану однорідного пюре.

Дуже насичений обід суп з копченими реберцями здивує навіть самого вибагливого гурмана. Традиційний рецепт зможе приготувати і недосвідчена господиня як на плиті, так і в мультиварці. А все завдяки нашим порадам і інструкцій.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: