Гороховий суп з копченими реберцями – Смачні рецепти приготування

Для приготування смачного і по-справжньому ситного обіду, ідеально підійде густий і дуже наваристий супчик з копченостями. Не дивлячись на таку ситність, він є низькокалорійним і готується воно на м’ясному або овочевому бульйоні, а копченость дає яскравий аромат і пікантність.

Для цієї страви, у якості головного інгредієнта, краще всього використовувати колотий горошок, так як він швидше розварюється і не вимагає якого-небудь попереднього замочування. М’ясо вибираємо на Ваш розсуд: яловичину, баранину або свинину. Насправді ж способів його приготування безліч, де кожна господиня використовує свої особливі інгредієнти, після чого отримує новий відтінок смаку.

Отже, дорогі мої читачі, як Ви вже зрозуміли, мова в сьогоднішній статті піде про традиційних рецептах горохового супу, звареного з копченими реберцями — смачний страву російської кухні. Так само хочу з Вами поділитися чудовими рецептами смачного класичного борщу.

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

Гороховий суп з копченими реберцями в мультиварці редмонд

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

Для того, щоб блюдо вийшло досить густим, наваристим і звичайно ж дуже смачним, потрібно за всім процесом варіння постійно стежити і періодично помішувати. Набагато простіше приготувати його в мультиварці. В такому разі не доведеться витрачати свій час, тому що мультиварка зі своїм завданням з легкістю впорається сама.

Інгредієнти:

  • Копчені реберця — 400 гр
  • картопля — 3 середніх шт
  • горох сушений — 1 стакан
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • зелень, сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Після того, як підготували всі необхідні продукти, необхідно копчені реберця нарізати середніми шматками і викласти на дно чаші мультиварки.

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

Потім додаємо нашатковану маленькими шматочками цибулю і натерту на крупній тертці моркву.

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

Промивати горох необхідно в прохолодній воді, в гарячій буде інтенсивно виділятися крохмаль і вода буде пінитися.

Додаємо склянку горошку і нарізану середніми кубиками картоплю.

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

Далі солимо, перчимо за смаком і заливаємо 2,5 літрами води.

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

Тепер закриваємо кришку мультиварки, включаємо режим «Суп» і виставляємо час на 1,5-2 години до готовності.

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

Накладаємо по тарілочках, посипаємо улюбленої зеленню і подаємо до столу з сухариками.

Варимо суп гороховий без замочування гороху

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Вода -2,5 літра
  • свинячі копчені реберця — 500 гр
  • горох — 1 склянки
  • морква — 1 шт
  • помідори — 2 шт
  • картопля — 4 шт
  • перець болгарський — 1 шт
  • масло рослинне для обсмажування
  • сода — 1/2 ч. л
  • зелень, сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

1. Для початку наливаємо в каструлю воду, перекладаємо в неї нарізані реберця і ставимо готуватися на вогонь.

2. Тим часом ретельно промиваємо горошок, після чого заливаємо його приблизно 2,5 склянками води і ставимо на вогонь (каструлю беремо високу). Після закипання зменшуємо вогонь до слабкого, додаємо харчову соду і помішуючи варимо до розварювання протягом 10-15 хвилин.

3. Цибулю, моркву, помідори і перець подрібнюємо і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі.

4. Виймаємо з бульйону реберця, знімаємо з них майже сварившееся м’ясо і кладемо його назад.

4. Картоплю нарізаємо середнім кубиком, спускаємо в каструлю і варимо 10 хвилин.

5. Тепер додаємо відварену горох, овочеву обжарку і доводимо до готовності.

6. У готове блюдо додаємо нашатковану зелень, даємо йому трохи настоятися, а потім подаємо до столу.

Як приготувати суп в скороварці

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Горох — 300 гр
  • копчені реберця — 500 гр
  • картопля — 5 середніх шт
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • морква — 1 шт
  • перець горошком — 8 шт
  • лавровий лист — 2 шт
  • масло рослинне для смаження
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

1. Насамперед необхідно як слід промити, а після замочити горошок для набухання на кілька годин. По закінченню часу включаємо скороварку на режим «Смаження», вливаємо в неї рослинне масло, викладаємо дрібно нарізану цибулю, натертий на крупній тертці моркву і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин.

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

2. Далі всипаємо набряклий горох, додаємо добре промиті копчені реберця, брусочками нашатковану картоплю, лавровий лист, перець горошком і сіль за смаком.

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

Тепер заливаємо все це водою, перемішуємо і закриваємо кришкою. Вибираємо програму «Суп» і ставимо часу на 45 хвилин.

Чим гаряче залити воду, тим скороварка швидше набере необхідну температуру і швидше буде проходити процес приготування.

Гороховый суп с копчеными ребрышками - Вкусные рецепты приготовления

Готову страву розливаємо по тарілочках, кладемо сметанку, посипаємо зеленню і подаємо до столу.

Смачний гороховий суп-пюре з копченими реберцями на каструлю (відео)

Обов’язково за раніше горошок промиваємо холодною водою і замочуємо на 5-6 годин.

Поради приготування

  • Для того, щоб приготувати цю страву швидше і позбавити горох від специфічного запаху, перед варінням потрібно замочити його хоча б на 2 години, обов’язково в холодній воді.
  • Щоб горошок розварився в пюре, досить додати в сковороду невелику кількість харчової соди.
  • Солити страву необхідно в кінці самої готування, це пов’язано з тим, що в солоній воді горох вариться значно довше.
  • Такі овочі, як цибулю з морквою, обов’язково повинні бути присутніми в даному блюді. За бажання, можна додати корінь селери.
  • Кріп, рясно доданий безпосередньо в тарілку перед подачею, запобігає небажаному газоутворення після їжі.
  • Перед самою подачею можна в тарілочку додати шматочок плавленого сиру, він додасть страві приємний вершковий смак.
  • Якщо висипати горошок в крутий окріп, а через 10 хвилин влити склянку холодної води, тоді вона звариться швидше.
  • Для страви краще брати копчені ребра, на яких досить м’яса і є прослоичка жиру. Якщо ребра сухуваті, тоді в суп можна додати копчений окіст або грудинку.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: