Гороховий суп з реберцями – рецепт зі свининою в мультиварці, покрокове приготування з фото

У європейській кухні дуже популярний гороховий суп зі свинячими реберцями. Оригінальне перше блюдо насичує організм у холодні зимові дні і додає сил та енергії. Горох багатий білком, тому супи з них вважаються особливо поживними, а якщо додати кілька свинячих реберець, то юшка вийде ніжною і маслянистою.

Гороховый суп с ребрышками - рецепт со свининой в мультиварке, пошаговое приготовление с фото

В інтернеті опубліковано безліч відео-рецептів про те, як варити гороховий суп. Кращі і прості способи приготування з покроковими фото опубліковані на нашому сайті. Завдяки порад та інструкцій приготувати смачний обід зможе навіть сама недосвідчена або молода господиня.

Рецепт горохового супу зі свинячими реберцями

Порада: томатну пасту не рекомендується вживати людям із хворобами шлунка. У даному випадку варто замінити її свіжими помідорами або болгарським перцем такого ж забарвлення. Червоний колір додасть юшки насиченості і яскравості.

Інгредієнти

  • свіжі свинячі ребра 500 г
  • картопля 5 шт.
  • сушений жовтий горох 300 г
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • лавровий лист 3 шт.
  • томатна паста 1.5 ч. л.
  • очищена вода 3.5 л
  • сіль за смаком
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • сухі трави і спеції для перших страв за бажанням

На порцію

Калорії: 279 ккал

Білки: 13.5 г

Жири: 12.7 м

Вуглеводи: 26.9 р

Кроки 45 хв. Відео-рецепт

  • Гороховый суп с ребрышками - рецепт со свининой в мультиварке, пошаговое приготовление с фото

    Для зручності та економії часу рекомендується підготувати продукти завчасно, щоб в подальшому приділити увагу тільки варінні першого страви. Насамперед необхідно замочити горох, щоб він розм’як. Варити бобові в тій же каструлі, в якій надалі будете готувати суп, не варто. По-перше, тому що овоч у процесі варіння залишає не дуже апетитну пінку по краях каструлі, по-друге, при довгій температурній обробці горошини втрачають свої незамінні корисні властивості. Саме тому його рекомендується замочувати заздалегідь. Зробити це можна двома способами. 1) Залити очищеною водою кімнатної температури на ніч. Після промити, використовуючи сито або марлю. 2) Замочити в окропі, прикривши кришкою, за 2 години до готування. Після так само промити.

  • Гороховый суп с ребрышками - рецепт со свининой в мультиварке, пошаговое приготовление с фото

    У другу чергу потрібно відварити м’ясний бульйон. Свинячі реберця сполоснути під струменем проточної, нарізати порціями. У каструлю влити воду. Покласти листочки лаврушки і м’ясні інгредієнти. Встановити на середній вогонь. Після закипання зняти ложкою “шумок”, зменшити тиск газу. Варити 25 хвилин.

  • Гороховый суп с ребрышками - рецепт со свининой в мультиварке, пошаговое приготовление с фото

    У цей час підготувати засмажку. З лука зняти лушпиння. Нарізати півкільцями або кубиками одного розміру. Форма – на розсуд господині. Морква очистити від землі і шкірки, обрізати “хвостики”, промити. Нашаткувати з допомогою терки, блендера зі спеціальною насадкою або звичайного кухонного ножа. Якщо замість томатної пасти, ви використовуєте помідор, то його потрібно гарненько подрібнити або пропустити через м’ясорубку.

  • Гороховый суп с ребрышками - рецепт со свининой в мультиварке, пошаговое приготовление с фото

    Сковороду, змащену рослинним маслом, встановити на середній вогонь. Через хвилину покласти в неї цибулю. Коли його скоринка не стане золотистою, відправити туди ж моркву. Томити ще 3-5 хвилин. На завершення додати томатну пасту або подрібнену масу зі свіжих помідорів. Ретельно змішати продукти. Вимкнути плиту. Відкласти зажарку в бік.

  • Гороховый суп с ребрышками - рецепт со свининой в мультиварке, пошаговое приготовление с фото

    З картоплі видалити шкірку і “вічка”. Промити, нарізати порційно.

  • Гороховый суп с ребрышками - рецепт со свининой в мультиварке, пошаговое приготовление с фото

    В цей час зняти бульйон з вогню. Реберця викласти і трохи остудити. Відвар процідити через сито або марлю. Каструлю вимити. У чистий посуд знову влити бульйон і додати свиняче м’ясо, відокремлене від кістки, і горох. Варити 15 хвилин, не збавляючи вогонь.

  • Гороховый суп с ребрышками - рецепт со свининой в мультиварке, пошаговое приготовление с фото

    Відправити в суп картопля. Продовжувати готувати ще 7-9 хвилин.

  • Гороховый суп с ребрышками - рецепт со свининой в мультиварке, пошаговое приготовление с фото

    Засмажку покласти в останню чергу. Всі перешкодити. Варити 5 хвилин.

  • Гороховый суп с ребрышками - рецепт со свининой в мультиварке, пошаговое приготовление с фото

    На завершення готування посолити, поперчити, за бажанням і розсуд всипати спеції. Перемішати. Загасити вогонь. Накрити каструлю і залишити на плиті настоятися 20 хвилин. Розлити по глибоких тарілках або піали. Подати до столу.

Порада: заправити страву рекомендується свіжою зеленню, наприклад, петрушкою або кропом. Гурмани оцінять гороховий суп зі свинячими реберцями з базиліком. Для смаку і ніжності перед вживанням покладіть в кожну тарілку ложку сметани або домашнього майонезу.

Приготування в мультиварці

Гороховый суп с ребрышками - рецепт со свининой в мультиварке, пошаговое приготовление с фото

Якщо заздалегідь приготувати бульйон і замочити горох, то неважко буде зварити такий суп в мультиварці. Кухонний прилад заощадить ваш час і сили. По-перше, вам не потрібно буде використовувати велику кількість посуду. Засмажку можна зробити прямо в чаші агрегату за допомогою режимів “Гасіння”, “Смаження” або аналогічних їм. Інші інгредієнти коштувати готувати на програмі “Суп”. А завдяки функції “Підігрів”, яку рекомендується встановити на 20 хвилин після готування, горох відмінно розвариться і перетвориться в апетитне пюре. Супчик буде ніжним і ароматним.

До речі, замість свинячих реберець можна використовувати будь-яке інше м’ясо. Також смачний обід виходить, якщо приготувати його з курячою грудкою. Такий варіант буде більш дієтичним, він підійде для людей, що стежать за власним і здоров’ям.

Експериментуйте, враховуючи свої смаки і можливості, і поживне, корисне страву обов’язково з’явиться на вашому столі до задоволення домочадців або гостей. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: