Грибний крем суп – рецепт в мультиварці без блендера, як приготувати, калорійність на 100 грам, покроково з фото

Про користь грибів і про їх смакових якостях напевно чула кожна господиня. Цей продукт — подарунок для вегетаріанців, оскільки цілком здатний замінити білок тваринного походження. До того ж калорійність грибів настільки низька, що їх просто обожнюють всі, хто стежить за фігурою. Адже з таким блюдом вони не додають ні грама.

Варіантів домашніх страв, які можна приготувати із грибів, дуже багато. Але особливе місце серед них займають супи. Особливо, крем-суп, у якому, незважаючи на простоту, є щось вишукане. Готуються вони легко і швидко, а рецепти є на будь-які вимоги: з вершками і без, дієтичні і висококалорійні, приготовані з допомогою блендера або без нього, в мультиварці і на плиті. Пора навчитися їх готувати. У цьому допоможе покроковий рецепт з посиланням на відео.

Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

Крем-суп з білих грибів: покроковий рецепт з фото

Білий гриб серед інших своїх побратимів займає почесне місце і вважається королем грибів. І не даремно, адже у нього дуже насичений смак, високий вміст білків, він дуже поживний і його легко знайти на прилавках магазинів. Сьогодні готуємо з боровиків класичний крем-суп.

Інгредієнти

  • свіжі білі гриби 500 г
  • вершки 20% жирності 250 мл
  • соняшникова олія 20 мл
  • вершкове масло 40 г
  • цибуля 100 г
  • картопля 200 г
  • плавлений сир 100 г
  • вода 1 л
  • часник 1 зубок
  • зерна гірчиці 5 г
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 194 ккал

Білки: 6.6 р

Жири: 15 г

Вуглеводи: 8.2 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Білі гриби ретельно вимийте, обсушіть на паперовому рушнику і поріжте на шматочки невеликого розміру.

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Хоча, якщо вам зручніше, можете порізати його на півкільця або четвертинки, оскільки в подальшому він з іншими інгредієнтами буде подрібнюватися.

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Почистіть картоплю і наріжте його невеликими шматочками. Тут як раз саме краще невеликими, тому що від їх розміру буде залежати, скільки часу вам доведеться варити картоплю.

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Часник очистіть від лушпиння і нарізати на дуже дрібні шматочки. Краще саме нарізати, а не пропускати через чеснокодавку, тому що в першому випадку в ньому зберігається сік.

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Візьміть каструлю з товстим дном, досить велику за обсягом, тому що в ній ви будете варити суп. Налийте в неї рослинне масло, трохи підігрійте і додайте вершкове. Як тільки розтане, киньте в нього часник, зерна гірчиці і цибулю.

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Готуйте, постійно помішуючи, до тих пір, поки цибуля не стане м’яким.

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Викладіть в каструлю гриби і тушкуйте протягом 15 хвилин.

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Після цього відправте в суп картопля, трохи посоліть, поперчіть, перемішайте і залийте водою. Краще, якщо це буде окріп, оскільки так вам не доведеться довго чекати, поки суп закипить. Воду можна заздалегідь підготувати, закипятив в чайнику поруч.

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    З моменту закипання варіть суп протягом 15 хвилин. Після цього відберіть з каструлі частину бульйону, приблизно 250 мл

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Влийте в суп вершки і на повільному вогні доведіть майже до кипіння, але не давайте бульйону вирувати.

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Додайте в суп подрібнений на дрібній тертці плавлений сир. Помішуйте до повного його розчинення, а потім зніміть каструлю з вогню. Посоліть за смаком, додайте трохи меленого чорного перцю. Можете також додати улюблені спеції, але не занадто багато, оскільки білі гриби і без того мають насиченим смаком.

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Коли суп трохи охолоне і настоїться, збийте його до консистенції крему за допомогою заглибного блендера прямо у каструлі. Якщо хочете зберігати в холодильнику, доведіть до кипіння. Це кращий спосіб не дати йому швидко прокиснуть.

  • Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

    Подавайте крем-суп, посипавши його подрібненою зеленню, сухариками. Можна також заздалегідь кілька грибів порізати на пластинки поздовжньо і обсмажити на вершковому маслі. При подачі викладіть їх на поверхню супу, і ваше блюдо буде оформлено, як у найкращому ресторані.

Порада: якщо вам здасться, що суп вийшов дуже густим, можете розбавляти його тим бульйоном, який відібрали з каструлі перед подрібненням.

Дієтичний грибний крем-суп з шампіньйонів: готуємо без вершків

Якщо ви вирішили скинути пару кіло, не засмучуйтесь, вам не спробувати такий вишуканий делікатес, як грибний крем-суп. Адже, по суті, практично всі інгредієнти в ньому, крім вершків і плавленого сиру, відносяться до дієтичних. Дивіться, як легко можна вирішити цю проблему.

Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

Час приготування: 1 ч.

Кількість порцій: 5

Енергетична цінність

  • білки – 9,2 г;
  • жири – 8,6 м;
  • вуглеводи – 6 м;
  • калорійність – 137 ккал.

Інгредієнти

  • свіжі печериці — 200 г;
  • курячий бульйон — 600 мл;
  • нежирне молоко — 300 мл;
  • вершкове масло — 40 г;
  • цибуля — 100 г;
  • стебло селери — 2 шт.;
  • зелена цибуля — 50 р;
  • крохмаль — 20 г;
  • сушений чебрець — за смаком;
  • мелений чорний перець — за смаком;
  • сіль — за смаком.

Процес приготування

  1. Гриби переберіть, видалите зіпсовані. Якщо пошкоджена нижня частина плодоніжки, зріжте її. Печериці ретельно вимийте і обсушіть з допомогою паперового рушника. Поріжте на невеликі шматочки.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і порубаєте на дрібні кубики.
  3. У каструлі з товстим дном розтопити шматочок вершкового масла. Обсмажте на ньому цибулю.
  4. Як тільки він стане напівпрозорим, додайте подрібнені стебла селери і чебрець. Трохи посоліть і поперчіть. Тушкуйте на малому вогні близько 15 хвилин.
  5. Після цього приєднайте до цибулі подрібнені печериці, перемішайте і тушкуйте під кришкою ще 15 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Окремо закип’ятити молоко і дайте йому поваритися з моменту закипання 5 хвилин.
  7. Влийте молоко в каструлю з грибною засмажкою, додайте бульйон. І те, і інше повинне бути гарячим. Відрегулюйте вогонь на мінімум, дочекайтеся закипання і з цього моменту варіть 10 хвилин.
  8. Зніміть суп з вогню, дайте йому трохи охолонути і перетворити на пюре заглибним блендером. Потім поверніть каструлю на плиту і знову доведіть до кипіння.
  9. Приблизно в 50 мл води розведіть крохмаль. Влийте цю суміш тоненькою цівкою в каструлю з супом, при цьому інтенсивно помішуючи. Ви можете збільшити кількість крохмалю в залежності від того, наскільки густий суп бажаєте отримати.
  10. Варіть суп, безперервно помішуючи, поки він не почне густіти.
  11. Посоліть, поперчіть, зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися близько півгодини. При подачі посипте подрібненими пір’ям зеленого лука.

Порада: більше низькокалорійними, ніж печериці, є лисички і рижики. Ви можете використовувати для супу гриби цих сортів, просто печериці можна без зусиль знайти в будь-якому магазині чи на ринку, чого не скажеш про інших грибах.

Крем-суп без блендера: місія здійсненна?

Досить складно уявити сучасну господарку без повного арсеналу кухонної техніки, почесне місце серед якої в силу своєї затребуваності займає блендер. Але виявляється, такі господині є і їх багато. Що ж їм робити, зараз розповімо.

Грибной крем суп - рецепт в мультиварке без блендера, как приготовить, калорийность на 100 грамм, пошагово с фото

Важливо: якщо збираєтеся готувати грибний крем-суп без використання блендера, наріжте всі інгредієнти, як можна дрібніше.

Для початку не впадати в паніку. Хоч грибний крем-суп і повинен мати однорідну консистенцію, це зовсім не критично, якщо в ньому будуть траплятися дрібні шматочки, наприклад, грибів, цибулі або картоплі.

А тепер зайдіть на свою кухню, озирніться навколо і ви побачите, що не блендером єдиним можна отримати крем-суп потрібної вам консистенції.

Наприклад, з цією місією непогано може впоратися міксер. Більш того, суп, збитий міксером, буде мати не тільки кремову, але і більш повітряну і ніжну консистенцію.

Інша паличка-виручалочка при відсутності блендера — толкушка для картоплі пюре. Щоб подрібнити нею тверді інгредієнти супу максимально ефективно, перед тим як робити це, виловите їх з бульйону шумівкою або відкиньте на друшляк. Коли рідина з них повністю стече, розімніть все толкушкой в однорідну суміш і поверніть в суп.

Порада: овочі, які йдуть в зажарку (цибулю і моркву, якщо вона є в складі), тушкувати краще в 2 рази довше. Але при цьому, щоб саме вони розм’якли, а не підсмажилися або, що ще гірше, підгоріли, підливайте в процесі гасіння по трохи води і готуйте під кришкою.

Таким же чином можна приготувати страву за вищевказаною рецептом в мультиварці. Для цього підійде будь-яка: “Редмонд”, “Панасонік”. Тільки обов’язковою умовою буде наявність програми “Гасіння”.

Готувати крем-суп просто, навіть коли під рукою не завжди є потрібні інструменти. Це ще один аргумент на користь цього ароматного і смачного страви. Так що якщо досі не готували грибний крем-суп, поспішайте виправити цю непрощенну помилку!

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: