Грибний суп пюре дієтичний рецепт

Як кажуть, один раз на добу суп повинен бути в шлунку. І з цим не посперечаєшся, адже перша страва – основа не лише правильного, а й дуже смачного харчування, особливо якщо мова йде про дієтичному грибному супі-пюре, рецептом якого ми з вами поділимося в цій статті. Така страва має великий плюс, адже при низькій калорійності воно завжди виходить дуже наваристим і ситним. На 100 грам готового продукту припадає лише 39 кілокалорій. Тому про корисність такого супу-пюре говорять не тільки його шанувальники, але й лікарі-дієтологи, які рекомендують включати блюдо в раціон дітям і людям, що страждають від зайвої ваги і займаються питанням схуднення.

Грибной суп пюре диетический - рецепт

Більш того, гриби містять у своєму складі безліч корисних речовин, у тому числі амінокислоти, вітаміни, кальцій і йод, а також велика кількість білка, за що їх, жартуючи, частенько називають “лісовим м’ясом”. Таку страву сприяє нормальному функціонуванню травного тракту і всього організму в цілому.

Порада: для приготування страви краще всього підійде лісовий гриб – лисички, опеньки, підберезники та інші. Але якщо немає таких, не варто засмучуватися! У супермаркеті ви завжди знайдете відмінну альтернативу – печериці. Ці гриби, мабуть, найбільш популярні в кулінарії, адже завдяки їх насиченому грибного аромату який завгодно соус, салат або крем-суп, як у нашому випадку, обов’язково стане “родзинкою” будь-якого застілля! А щоб більш яскравим був і смак грибів, можна додати в блюдо томати, вершки або ж кілька крапель лимонного соку.

Інгредієнти

  • гриби (печериці) 600 г
  • морква 1 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • корінь селери 1 шт.
  • вода 1.5 л
  • молоко 0.5% 200 г
  • петрушка пучок
  • спеції (сіль, перець) за смаком

На порцію

Калорії: 97.3 ккал

Білки: 4.5 м

Жири: 5.3 г

Вуглеводи: 6.8 г

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп пюре диетический - рецепт

    Починаємо з бульйону. В середню каструлю наливаємо води і ставимо її на плиту, доводячи до кипіння. Тим часом моєму овочі і очищаємо їх від шкірки. Цибулю і корінь селери слід нарізати невеликими кубиками, а моркву – соломкою.

  • Грибной суп пюре диетический - рецепт

    Селера і моркву протягом 7 хвилин обсмажуємо на сковорідці без масла, додавши в неї трохи води. При цьому інгредієнти потрібно ретельно помішувати, щоб вони не пригоріли. Намагайтеся по мінімуму використовувати спеції, оскільки вони досить калорійні. Підрум’янені овочі додаємо в киплячу воду.

  • Грибной суп пюре диетический - рецепт

    Далі приступаємо до цибулі – на заздалегідь розігрітій сковороді слід прожарити його до золотистого кольору, після чого додаємо нарізані середніми шматочками печериці. Гасити їх треба під кришкою близько 10 хвилин в невеликій кількості води.

  • Грибной суп пюре диетический - рецепт

    Гриби слід трохи остудити, після чого подрібнюємо їх у кремову кашку з допомогою блендера. Отриману масу відправляємо в бульйон разом з молоком і зеленню, продовжуємо кип’ятити ще 3-5 хвилин. Низькокалорійний суп готовий! При подачі на стіл блюдо найкраще прикрасити гілочкою запашної петрушки і часточкою лимона.

Такий ніжний і легкий супчик, у складі якого тільки свіжі овочі і запашні печериці, не містить ніяких шкідливих харчових добавок, безсумнівно, прикрасить як дієтичний раціон, так і звичайний. А з допомогою покрокових фото, супроводжуючих рецепт на сайті, зробити таке кулінарне диво вам вдасться швидко і просто. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: