Грибний суп-пюре з заморожених грибів – як приготувати рецепт з фото

Суп можна зварити з печериць, лисички, білі, опеньки. Кожен гриб відрізняється своїм унікальним смаком і ароматом. З кожним з цих видів виходять оригінальні перші страви. У сезон, влітку і восени до самих холодів, можна готувати зі свіжими грибами. Однак з настанням зими їх замінюють замороженими, які нічим не відрізняються від щойно зібраного лісового врожаю.

Грибной суп-пюре из замороженных грибов - как приготовить, рецепт с фото

Порада: гриби спокійно переносять низькі температури камери холодильника, це один з найкращих способів їх зберігання. Заморожувати можна і власноруч зібрані в лісі, та куплені в магазині.

Смачний наваристий суп-пюре з заморожених грибів відмінно підійде як на обід в будні дні, так і до святкового столу. Блюдо виходить вершковим, ніжним і дуже красивим при подачі, як на фото. Спробуйте зварити смакоту будинку. На нашому сайті опубліковано відео-рецепти супів в мультиварці “Редмонд” і інших марок, що значно полегшує процес. Радимо скористатися можливістю і приготувати це блюдо з допомогою кухонної техніки.

Інгредієнти

  • картопля 5-6 шт.
  • великий ріпчаста цибуля 1 шт.
  • середня морква 2 шт.
  • морожені печериці 300 г
  • молоко 50 мл
  • вершки 10% 250 г
  • борошно вищого сорту 2,5 ст. л.
  • лавровий лист 3 шт.
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • вершкове масло 25 г
  • вода 3 л
  • сіль за смаком
  • приправи для перших страв за бажанням

На порцію

Калорії: 56.2 ккал

Білки: 2 м

Жири: 2.6 р

Вуглеводи: 6.1 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп-пюре из замороженных грибов - как приготовить, рецепт с фото

    Для того щоб процес пройшов швидко і спокійно, краще підготувати продукти для супу завчасно. В першу чергу, відваріть картоплю. Змішайте стали м’якими бульби з молоком і вершковим маслом. Досконально збийте інгредієнти до однорідної маси. Стежте, щоб не залишилося грудочок.

  • Грибной суп-пюре из замороженных грибов - как приготовить, рецепт с фото

    З лука зніміть піну. Наріжте його півкільцями або акуратними кубиками середнього розміру. Морква вимийте від бруду і землі, очистіть від шкірки, зріжте хвостики. Нашаткуйте соломкою за допомогою ножа, крупної терки або блендера зі спеціальною насадкою для корейських страв.

  • Грибной суп-пюре из замороженных грибов - как приготовить, рецепт с фото

    Сковороду змажте рослинним маслом. Поставте на вогонь. Як тільки почне характерно швкарчать, додайте цибулю. Обсмажуйте до приємного золотистого кольору. Слідом відправте моркву. Тушкуйте до м’якого стану. Процес займе приблизно 5-7 хвилин. Покладіть овочі морожені гриби. Попередньо розморожувати їх необов’язково. У процесі гасіння вся зайва вода випарується. Обсмажуйте продукти ще 5 хвилин. Вимкніть вогонь. Зажарка нагоді пізніше.

  • Грибной суп-пюре из замороженных грибов - как приготовить, рецепт с фото

    У каструлю налийте чистої води. Покладіть кілька листочків лаврушки. Поставте на вогонь. Коли почне булькати, зробіть полум’я тихіше. Відправте в киплячу рідину засмажку. Варіть 3-5 хвилин.

  • Грибной суп-пюре из замороженных грибов - как приготовить, рецепт с фото

    Покладіть картопляне пюре. Гарненько перемішайте продукти. Продовжуйте готування таку ж кількість часу.

  • Грибной суп-пюре из замороженных грибов - как приготовить, рецепт с фото

    Вершки з’єднайте з борошном. Ретельно збийте масу міксером або блендером. Грудочок залишитися не повинно. Влийте соус в бульйон. Перемішайте. Варіть 3 хвилини, не збавляючи вогню.

  • Грибной суп-пюре из замороженных грибов - как приготовить, рецепт с фото

    Наріжте зелень: петрушку, кріп або базилік. Посипте їй суп. Потушкуйте конфорку. Дайте першому страві настоятися під кришкою 15-20 хвилин.

  • Грибной суп-пюре из замороженных грибов - как приготовить, рецепт с фото

    Розлийте гаряче по глибоких тарілках або піали. Подавайте на стіл разом з домашніми сухариками, житніми грінками або свіжим хлібом.

Порада: для наваристості бульйону рекомендується використовувати м’ясо курки, телятину або свинину. Однак, якщо ви віддаєте перевагу більш дієтичний варіант першого страви, то грибний ароматний відвар підійде краще. Крім того, в рецепт можна додати плавленого сиру, пропущеного через тертку або нарізаного дрібними шматочками. Він додасть страві щільну консистенцію, і з звичайної юшки вийде чудовий вершковий суп-крем.

Грибной суп-пюре из замороженных грибов - как приготовить, рецепт с фото

На нашому сайті запропонований найпростіший, але в той же час дивовижний рецепт супу-пюре з заморожених грибів. Приготувати його зуміє навіть недосвідчений кулінар. Також можна додати вермішель або яєчну локшину або в самому кінці ввести і розплавити сир. Ці продукти чудово поєднуються з грибочками.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: