Грибний суп: рецепт з заморожених грибів з картоплею – як зварити

Рецепти грибних супів різноманітні. Кожен спосіб приготування відрізняється смаком, ароматом і процесом варіння. Багато чого залежить від виду гриба, з яким роблять першу страву, і від бульйону. Найчастіше в суп потрапляють білі гриби, печериці, опеньки, лисички. А м’ясний відвар роблять на яловичині, курці або свинині, в залежності від того, який жирності і наваристості бульйон ви віддаєте перевагу. Дізнатися, як зварити суп із заморожених грибів з картоплею, можна з нашої статті.

Грибной суп: рецепт из замороженных грибов с картошкой - как сварить

Важливо: гриби відмінно піддаються заморожуванню. При низьких температурах вони зберігають корисні властивості, смак і аромат. Тому саме такий спосіб заготівлі на зиму вважається найкращим і легким.

Інгредієнти

  • курка 300 г
  • картопля 5 шт.
  • ріпчаста цибуля-2 шт.
  • морква 1 шт.
  • гречка 50 г
  • молоко 50 мл
  • вершкове масло 25 г
  • лавровий лист 3 шт.
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • плавлений сир 150 г
  • вершки 100 г
  • борошно 1.5 ст. л.
  • асорті заморожене (печериці, лисички, білі) ½ кг
  • петрушка, кріп 1 пучок
  • вода 3.5 л
  • часник 2 зубчики
  • сіль за смаком
  • спеції і приправи за бажанням

На порцію

Калорії: 50.9 ккал

Білки: 7.8 г

Жири: 6.9 р

Вуглеводи: 11 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп: рецепт из замороженных грибов с картошкой - как сварить

    Бульби очистіть від шкірки і бруду. Вимийте. Розріжте навпіл. Відваріть в злегка підсоленій воді до м’якості. Рідину злийте. Покладіть вершкове масло і розігріте молоко. Збийте варену картоплю віночком, блендером або товкачиком до однорідної консистенції.

  • Грибной суп: рецепт из замороженных грибов с картошкой - как сварить

    З лука зніміть піну. Наріжте кубиками або півкільцями. Моркву очистіть, вимийте. Наріжте соломкою або трикутниками. Можна використовувати крупну тертку. На ваш розсуд. Гриби розморожувати необов’язково.

  • Грибной суп: рецепт из замороженных грибов с картошкой - как сварить

    Сковороду змажте рослинним маслом. Поставте на середній вогонь. Коли зашкварчит, додайте цибулю. Обсмажуйте до рум’яного кольору. Після цього покладіть моркву. Тушкуйте 5 хвилин. Гриби відправте останніми. Коли вся вода випарується, тушкуйте, не збавляючи газу, таку ж кількість часу. Погасіть вогонь. Відставте засмажку. Вона нам знадобиться трохи пізніше.

  • Грибной суп: рецепт из замороженных грибов с картошкой - как сварить

    Курку наріжте на порції. Перекладіть в каструлю, залийте очищеною водою. Додайте листочки лаврушки. Поставте на включену плиту. Коли почне булькати, зробіть вогонь тихіше. Варіть 25 хвилин. Після закінчення часу, вийміть м’ясо. Бульйон процідіть через дрібне сито. Каструлю промийте. Чистий курячий відвар, без “шумка”, злийте назад в посуд. Знову поставте на вогонь.

  • Грибной суп: рецепт из замороженных грибов с картошкой - как сварить

    Поки вода буде другий раз закипати, приготуйте сирний соус. Для цього збийте вінчиком вершки, змішані з борошном. У масу натріть на дрібній тертці плавлений сир. Додайте продавлений через прес часник.

  • Грибной суп: рецепт из замороженных грибов с картошкой - как сварить

    У гарячий бульйон відправте заздалегідь промиту гречку і м’ясо. Варіть 7 хвилин.

  • Грибной суп: рецепт из замороженных грибов с картошкой - как сварить

    Далі покладіть засмажку з грибами. Продовжуйте готувати 5 хвилин.

  • Грибной суп: рецепт из замороженных грибов с картошкой - как сварить

    Слідом додати картопляне пюре. Залийте вміст каструлі вершковим соусом. Ретельно змішайте всі продукти.

  • Грибной суп: рецепт из замороженных грибов с картошкой - как сварить

    Посоліть, поперчіть. За бажанням приправте прованськими травами і спеціями. Зелень дрібно нарубаєте, відправте в бульйон. Закрийте кришкою. Погасіть вогонь.

  • Грибной суп: рецепт из замороженных грибов с картошкой - как сварить

    Подавайте через 20 хвилин до столу з домашніми сухариками, плациндами з м’ясом або вертутами з зеленню.

Порада: гречку в цьому рецепті можна замінити рисом або вівсянкою. Відмінним доповненням до грибів і картоплі буде вермішель або домашня локшина.

Чудовий смачний супчик з замороженими грибами підійде для святкового столу, а також на обід у будні дні. Бульйон насичений і ароматний наповнить організм силами. Для ситної трапези — це найкраща страва.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: