Грибний суп з корівників – рецепт з фото

Гриби корівники найчастіше називають свинушками. Суп з них готують не багато, а даремно, адже ці гриби дуже смачні і м’ясисті. Якщо ви зібрали чи купили свинушки, то обов’язково залиште частину для ароматної першого страви. Перед тим як почати готувати суп, ознайомтеся з фото і відео інструкціями.

Грибной суп из коровников - рецепт с фото

Рецепт грибного супу з корівників

Інгредієнти

  • гриб корівник 700 г
  • курячий бульйон 2 л
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • картопля 6 шт.
  • лавровий лист 3 шт.
  • кріп 1/2 пучка
  • рослинна олія 50 мл
  • перець чорний мелений 1/2 ч. л.
  • 2 ч. л. сіль

На порцію

Калорії: 137.5 ккал

Білки: 9.3 г

Жири: 5.7 г

Вуглеводи: 12.3 г

Кроки 1 годину. 40 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп из коровников - рецепт с фото

    Гриби промити і залити холодною підсоленою водою на 5 годин.

  • Грибной суп из коровников - рецепт с фото

    Наливаємо в каструлю чисту воду і проварюємо гриби 15 хвилин. Зливаємо воду і заливаємо чисту. Знову проварюємо лісові плоди, але вже 30 хвилин. Після варіння свинушки набувають чорний колір.

  • Грибной суп из коровников - рецепт с фото

    В окремій каструлі потрібно відварити курку і приготувати бульйон. Для супу знадобиться тільки курячий навар, інше м’ясо можна використовувати для приготування другої страви.

  • Грибной суп из коровников - рецепт с фото

    Очищаємо картоплю, моркву і цибулю від шкірки. Картоплю нарізаємо великими кубиками, цибулю — дрібними, а моркву тремо на тертці.

  • Грибной суп из коровников - рецепт с фото

    Промиваємо рис і разом з картоплею перекладаємо в киплячий бульйон.

  • Грибной суп из коровников - рецепт с фото

    Моркву і цибулю перекладаємо на сковороду, додаємо рослинне масло і смажимо 3-4 хвилини.

  • Грибной суп из коровников - рецепт с фото

    Гриби ріжемо на кілька частин і додаємо до овочів. Смажимо 7-10 хвилин до м’якості.

  • Грибной суп из коровников - рецепт с фото

    Засмажку відправляємо в суп. Додаємо лавровий лист, мелений перець і поварену сіль. Зменшуємо вогонь і проварюємо суп ще 20 хвилин, періодично помішуючи.

  • Грибной суп из коровников - рецепт с фото

    Нарізаємо дрібно кріп, і перед тим, як вимикати перше блюдо, додаємо зелень. Перед подачею в суп можна додати сметану, але це за бажанням.

Важливо: гриб корівник вважається неїстівним грибом. Сучасні джерела стверджують, що гриб містить в собі отрути — вони не смертельні, але можу принести шкоду організму людини. Щоб уникнути негативних наслідків, корівники необхідно замочувати у воді на тривалий час і проварювати не менше двох разів, щоб мінімізувати кількість шкідливих речовин.

Грибной суп из коровников - рецепт с фото

Грибний супчик з корівниками готується дуже просто і швидко. Головна умова — свинушки повинні пройти правильну попередню обробку. Подайте блюдо з крутонами (грінками) з білого хліба, які можна попередньо обсмажити в олії з додаванням часнику, або з грінками із чорного, житнього хліба — обидва варіанти чудово доповнять ситне перше блюдо. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: