Грибний суп з молоком – рецепт

Осінній грибний суп з молоком готується дуже швидко. Незважаючи на те, що страва робиться на швидку руку, вона ситна та поживна. Процес приготування займе не більш півгодини. Зварити перше страву можна на м’ясному бульйоні або просто на воді. Ніжний суп виходить з молоком. Дієтичний варіант відмінно підійде людям, що стежать за фігурою і правильним харчуванням. На основі вершків і молока страва виходить ніжним і знаходить кремову консистенцію. В рецепті присутні гриби. Вони надають першого страви ароматності. Про секрети приготування читайте в нашій статті з фото.

Грибной суп с молоком - рецепт

Порада: можна використовувати білі, печериці, сироїжки, гливи; готувати суп як одного виду, так і з грибного асорті.

Рецепт юшки з боровиками і молоком

Інгредієнти

  • білі гриби (боровики) 300 г
  • цибулина 1 шт.
  • морква 2 шт.
  • картопля 3 шт.
  • вершкове масло 30 шт.
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • молоко 100 мл
  • борошно 2 ст. л.
  • вершки 10% 50 мл
  • вода 2.5 л
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за бажанням
  • лавровий лист 3 шт.
  • свіжа петрушка 1 пучок

На порцію

Калорії: 62.3 ккал

Білки: 2.6 р

Жири: 4.4 г

Вуглеводи: 3 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп с молоком - рецепт

    Гриби помийте, очистіть від бруду і землі. Наріжте тонкими пластинками (можна використовувати іншу форму, подрібнити або розділити гриб на чотири частини).

  • Грибной суп с молоком - рецепт

    З моркви зчистите шкірку. Промийте. Нашаткуйте на крупній тертці. З цибулини зніміть піну і наріжте полукольцам або акуратними кубиками. Картопля накришить середніми шматочками.

  • Грибной суп с молоком - рецепт

    Цибульку і моркву надішліть на сковороду. Обсмажувати потрібно на вершковому і рослинному маслі на середньому вогні протягом 7-8 хвилин при постійному помішуванні.

  • Грибной суп с молоком - рецепт

    Додайте білі гриби. Продовжуйте готувати, поки з останнього інгредієнта не випарується рідина. Цей процес займе приблизно 8-10 хвилин.

  • Грибной суп с молоком - рецепт

    Каструлю з водою, поставте на вогонь, посоліть, поперчіть, киньте лаврушку. Коли рідина закипить, відправте варитися картоплю.

  • Грибной суп с молоком - рецепт

    Через 5 хвилин викладіть в каструлю овочеву і грибну пасеровку. Почекайте ще 10 хвилин на маленькому натиску газу.

  • Грибной суп с молоком - рецепт

    Вершки змішайте з борошном. Збийте масу віночком так, щоб не утворювалося грудочок. Влийте соус і молоко в суп. Розмішайте. Продовжуйте готування 5 хвилин. Проткніть вилку в варящуюся картоплину. Якщо вона входить плавно і без зусиль, то суп готовий. Погасіть вогонь. Залиште страву набиратися аромату і смаку під кришкою на 15 хвилин.

  • Грибной суп с молоком - рецепт

    Розлийте по тарілках. Присипте свіжою зеленню. Домашня грибна юшка на молоці готова.

Порада: замість вершків можна використовувати плавлені сирки. Вибирайте ті, які хорошої якості і зі свіжим терміном придатності, так як дешевий продукт може не розплавиться, а перетвориться на плаваючу крихту, лише віддалено нагадує сирну.

Грибной суп с молоком - рецепт

Якщо ви віддаєте перевагу грибні щі, то варіть суп з додаванням свіжого або замороженого щавлю і зварених яєць. Смакота вийде ніжною з легкою кислинкою. Заправляти суп потрібно свіжою сметаною або домашнім майонезом. А подавати зі свіжоспеченими сухарями або отрубными хлібцями. Такий обід зварити нескладно. Нарізаний щавель додається після картоплі. Подрібнені яйця варто відправити в каструлю до завершення варіння. Також рекомендується всипати лимонної кислоти на кінчику ножа.

Приготування на кокосовому молоці

Грибной суп с молоком - рецепт

На нашому сайті можна ознайомитися з вегетаріанським рецептом юшки. Цікавий варіант — на кокосовому молоці, яке додасть першого страви легкий екзотичний смак. Суп буде корисний людям, котрі худнуть, так як солодка рідина кокоса не містить жирів, але багата вітамінами і мікроелементами. А Омега-3 і Омега-9 жирні кислоти прискорюють метаболізм.

Для приготування супу знадобляться 500 мл кокосового молока, 1 цибулина, 1 кабачок, 300 грам печериць, 2 столові ложки оливкової олії, свіжа петрушка і спеції. В якості приправи використовують куркуму, гострий червоний мелений перець, імбир.

Готування почніть з засмажки. Для цього на оливковій олії спасеруйте нарізану цибулю і гриби. На завершення смаження, посипте їх спеціями і протушкувати ще хвилину. Налийте півсклянки води, додайте подрібнені кабачки. Тушкуйте під кришкою на маленькому вогні трохи менше чверті години. Погасіть полум’я. Трохи остудіть. Перекладіть інгредієнти в блендер. Збийте до стану пюре. Вилийте рідину в каструлю, додайте кокосове молоко. Варіть до утворення перших бульбашок на середньому вогні. Досоліть за смаком. Подавайте, попередньо прикрасивши зеленню.

Швидко та зручно робити грибну юшку в домашніх умовах в мультиварці. Цибулю і моркву обсмажте в режимі “Гасіння” або альтернативної програмі. А бульйон — на функції “Суп”. На завершення рекомендуємо скористатися режимом “Підігрів”, щоб перше блюдо набралося ароматності і смаку.

Грибной суп с молоком - рецепт

Сфабрикувати юшку можна з будь-яких свіжих грибів. Однак якщо ви плануєте зварити крем-суп, то рекомендується вибирати білі і всі види обабков, зокрема, підберезники, підосичники, тому що вони мають м’яку губчасту структуру капелюшки, що дає необхідну пастообразность. Якщо ви задумали грибні щі, то підійдуть сироїжки, опеньки, печериці, грузді.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: