Грибний суп з печериць з перловкою – покроковий рецепт з фото

Грибні супи славляться своїм незабутнім смаком і простотою у приготуванні. А варіацій їх форм настільки багато, що кожен знайде щось своє – класична юшка, суп-пюре, крем-суп грибний суп з різними добавками. Також їх безсумнівним плюсом є і те, що їх можна приготувати з будь-якого виду грибів: з печериць і лісових, зі свіжих, солоних, сушених, і маринованих. Готувати також можна пісний варіант, так і з м’ясом. Особливо підійде курка. Сьогодні ж ми пропонуємо вам зробити суп з печерицями і перловою крупою по нашому докладному рецептом з фото. Грибной суп из шампиньонов с перловкой - рецепт с фото пошаговый

Рецепт супу з печерицями і перловкою

Інгредієнти

  • перлова крупа 1/2 склянки
  • свіжі печериці 250 г
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • морква 1 шт.
  • картопля 3 шт.
  • курячий бульйон 2 л
  • олія оливкова 2 ст. л.
  • масло вершкове 2 ст. л.
  • петрушка 3 гілочки
  • сіль 1/2 ч. л.
  • перець чорний мелений 1/4 ч. л.

На порцію

Калорії: 178.1 ккал

Білки: 10 г

Жири: 8.6 г

Вуглеводи: 15.1 г

Кроки 1 годину. 20 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп из шампиньонов с перловкой - рецепт с фото пошаговый

    Першим ділом готуємо всі основні інгредієнти: овочі та гриби ретельно миємо й чистимо, промиваємо перлову крупу. Далі 2 цибулини нарізаємо невеликими кубиками, зелень дрібно шаткуємо, картоплю кришимо на середні шматочки, гриби і моркву шаткуємо тонкими слайсами.

  • Грибной суп из шампиньонов с перловкой - рецепт с фото пошаговый

    Беремо велику супову каструлю з товстим дном розігріваємо в ній по 2 столові ложки вершкового і оливкового масла. Потім додаємо половину склянки перловки і дрібно нарізану цибулю. Перемішуємо і готуємо на середньому вогні близько 5 хвилин, не забуваючи при цьому постійно помішувати.

  • Далі додаємо попередньо нарізані печериці, змішуємо всі інгредієнти і тушкуємо до тих пір, поки грибна рідина не випарується – приблизно 5-7 хв.

  • Грибной суп из шампиньонов с перловкой - рецепт с фото пошаговый

    Коли рідина випарувалася, додаємо в каструлю курячий бульйон, моркву і картоплю, додаємо сіль, приправляємо перцем і спеціями за смаком. Доводимо суп до кипіння і ложкою очищаємо його від домішок, які зібралися зверху.

  • Грибной суп из шампиньонов с перловкой - рецепт с фото пошаговый

    Накриваємо наш суп кришкою і варимо на повільному вогні протягом 1 години, помішуючи кожні 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо в суп заздалегідь нарізану зелень.

  • Грибной суп из шампиньонов с перловкой - рецепт с фото пошаговый

    Грибний суп з печериць і перловки готовий. Перед подачею прикрасьте його ложкою сметани і домашніми сухариками.

Порада: якщо за пару хвилин до готовності додати в суп плавлений сир і расплавите його, то блюдо придбає ніжний вершковий смак. Солоний огірок додасть пікантності.

Грибной суп из шампиньонов с перловкой - рецепт с фото пошаговый

Сподіваємося, що наш рецепт цього поживного і низькокалорійного супу припаде до смаку вам і вашим близьким. Він також відмінно підійде для мультиварок, типу “Редмонд”. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: