Грибний суп з перловкою – покроковий рецепт з фото, приготування в мультиварці з куркою

Перші страви – незамінна частина щоденного меню. Вони не тільки допомагають впоратися з почуттям голоду, але і покращують травлення. У кожної господині є парочка-інша перевірених улюблених рецептів, до яких вона вдається роками.

Проте іноді хочеться відійти від звичного укладу і приготувати щось нове. Зварити суп з грибами і перловкою – простий спосіб внести різноманітність у щоденний раціон. Готувати його легко, особливо якщо є перевірені рецепти з фото і відео-рада. Пропонуємо вам кілька найцікавіших і нескладних.

Грибний суп з перловкою

Грибной суп с перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с курицей

Смачний і дуже простий у приготуванні супчик з ароматом грибів. Він стане справжньою знахідкою для тих, хто регулярно постить або ж не вживає в їжу продукти тваринного походження.

Порада: можна використовувати не тільки сушені гриби, але і свіжі, кількість яких необхідно збільшити мінімум в 3 рази. В цьому випадку слід враховувати таке співвідношення: 100 грам сушених грибів виходить з 1 кг необробленого продукту.

Інгредієнти

  • перлова крупа 90 г
  • морква середня 1 шт.
  • картопля (велика) 3 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • масло рослинно 35 мл
  • сушені гриби 50-60 г
  • вода 2 л
  • лист лавра 2 шт.
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 88.3 ккал

Білки: 3.6 м

Жири: 0.6 м

Вуглеводи: 17.2 г

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп с перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с курицей

    Помістіть промиту перловку в каструлю і залийте крутим окропом, щоб крупа досить розпарити і набухла. Залиште в такому стані мінімум на півгодини. За цей час вона збільшиться в об’ємі і стане більш м’якою.

  • Грибной суп с перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с курицей

    Аналогічним способом вчините з грибами, якщо використовуєте сушені, як заявлено в рецепті. Отриманий від них настій не виливайте. Процідіть і відставте в сторону. Гриби ж наріжте невеликими шматочками.

  • Грибной суп с перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с курицей

    Перелийте в каструлю грибний настій, додайте води, щоб в результаті вийшло не менше 1.5 літрів рідини. Доведіть до кипіння на великому вогні. Після зменшіть газ і всипте пропарену перлову крупу. Проваріть 15 хвилин.

  • Грибной суп с перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с курицей

    Очистіть картоплю від шкірки, нарубаєте шматочками довільної форми і додайте в посуд. Трохи посоліть.

  • Грибной суп с перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с курицей

    На сковороді з добре розігрітою рафінованим маслом обсмажте до прозорості дрібні кубики цибулі, слідом киньте в зажарку натерту моркву і приготовані гриби. Тушкуйте близько 10 хвилин.

  • Грибной суп с перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с курицей

    Після засипте все в суп, досоліть, покладіть лавровий лист. Варіть до розм’якшення картоплі – всього 20 хвилин з моменту закипання.

  • Грибной суп с перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с курицей

    Нехай блюдо настоїться під кришкою. Приблизно через півгодини його можна подати з зеленню і додати сметану, якщо не дотримуєтесь посту.

Грибний суп з перловкою і куркою

Грибной суп с перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с курицей

Більш ситна перше блюдо з курячим м’ясом і ароматом лісових грибів зігріє вас в холодний день.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність

  • калорійність – 93.8 ккал;
  • білки – 11.7 м;
  • жири – 0.7 м;
  • вуглеводи – 10.1 р.

Інгредієнти

  • м’ясо птиці – 600 г;
  • перловка – 70 г;
  • картопля (велика) – 4 шт.;
  • середня морква – 1 шт.;
  • гриби (будь-які) – 500 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • бульйон м’ясний – 2 л;
  • олія соняшникова – 40 мл;
  • сіль – за смаком;
  • спеції (лаврове листя, перець горошком) – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Відварити куряче м’ясо до повної готовності, після дістаньте його з каструлі і дайте трохи охолонути. Бульйон процідіть через дрібне ситечко, в кінцевому результаті його має бути близько 2 літрів. Якщо під час варіння рідина досить випарувалася, додайте необхідну кількість кип’яченої води.
  2. Розберіть птицю по волокнах або подрібніть на невеликі шматочки. Відправте в каструлю.
  3. Коли суп почне закипати, додати різану картоплю (намагайтеся, щоб брусочки були однаковими).
  4. Приготуйте грибну засмажку з овочами. Для цього пасеруйте цибулю і моркву в невеликій кількості олії без запаху 3-5 хвилин, а потім додайте подрібнені гриби. Обсмажте до легкого рум’яного відтінку і перекладіть в посуд з картоплею і куркою.
  5. Додайте улюблені спеції, орієнтуючись на власні уподобання. Присолите за смаком.
  6. Варіть до м’якості картоплі 15-20 хвилин. По закінченні зніміть з плити, дайте страві настоятися під кришкою. У кожну порцію покладіть подрібнену зелень.

Порада: для отримання більш ніжного смаку додайте невеликий шматочок вершкового масла під час приготування піджарки.

Особливість приготування в мультиварці

Грибной суп с перловкой - пошаговый рецепт с фото, приготовление в мультиварке с курицей

Якщо ви вирішили зробити грибний суп в мультиварці, то тут потрібно правильно дотримуватися технологію. Для початку вам необхідно посмажити на олії в режимі “Смаження” всі компоненти, а після залити бульйоном або водою і томити в чаші близько 30-40 хвилин (програми “Варка” або “Суп”). У деяких марок фірми “Поларіс” також можна встановити температурний режим в районі 160 градусів. Після приготування супу не поспішайте розливати страву по тарілках – дайте йому “набрати” аромату ще з чверть години під закритою кришкою.

Грибні супи дуже актуальні в осінній період, коли “тихе полювання” набирає свої обороти. Проте не варто засмучуватися, якщо у вас немає можливості виїхати за місто – скільки завгодно видів бажаного продукту завжди є на прилавках будь-якого супермаркету або ринку. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: