Грибний суп з рисом – рецепт з фото

Грибний суп — це неймовірно смачне блюдо. Воно дієтичне і найчастіше вегетаріанське, так як гриби самі по собі дають насичений бульйон. За бажанням такі супи можна готувати з м’ясом, присмачувати їх вершками, сметаною або навіть молоком. Найчастіше для приготування використовуються печериці, так вони доступні і їх завжди можна знайти на овочевому ринку або в супермаркеті. Але кращими все одно вважаються лісові види — білий, лисичка, синяк та інші.

Незалежно від того, які гриби є в наявності, існує безліч способів приготувати смачну страву. Ми пропонуємо зварити легкі та поживні супи з рисом, а рецепт з фото допоможе зробити це без особливих зусиль.

Грибной суп с рисом - рецепт с фото

Грибний суп з рисом в мультиварці

Інгредієнти

  • гриби 300 г
  • рис 3 ст. л.
  • філе куряче 250 г
  • картопля 4 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • стебло селери 1 шт.
  • томатна паста 1 ч. л.
  • олія для смаження 2-3 ст. л.
  • сіль за смаком
  • вода 2.5 л

На порцію

Калорії: 180.4 ккал

Білки: 13.2 г

Жири: 1.82 м

Вуглеводи: 27.44 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп с рисом - рецепт с фото

    Цибулю, селеру і гриби помийте і почистіть. Наріжте цибуля і зелень дрібненько, грибочки — побільше (пластинками або кубиками).

  • Грибной суп с рисом - рецепт с фото

    Курку також обполосніть, нарубаєте порційними шматками.

  • Грибной суп с рисом - рецепт с фото

    Виставте режим «Смаження». На дно чаші мультиварки вилийте масло і додайте гриби і цибулю, а потім курку. Смажте до готовності.

  • Грибной суп с рисом - рецепт с фото

    Почистіть картоплю і наріжте кубиками. Нарубаєте селера і киньте в чашу разом з томатною пастою.

  • Грибной суп с рисом - рецепт с фото

    Промийте рис. Викладіть його до решти інгредієнтів. Залийте водою. Необов’язково використовувати її всю відразу, ви завжди можете додати, якщо побачите, що виходить надто густо. Виставте режим «Суп» або «Гасіння» і таймер на 1 годину.

Порада: можна використовувати як свіжі, так і сушені гриби мариновані або. Особливо гарні білі та інші лісові – вони дають наваристий бульйон і неймовірний аромат. Сушену заготовку слід замочити у воді на 20 хвилин перед тим як класти її в суп.

Вершковий Суп з рисом і печерицями

Грибной суп с рисом - рецепт с фото

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 4

Енергетична цінність

  • калорії – 170.54 ккал;
  • білки – 5.4 м;
  • жири – 7.6 м;
  • вуглеводи – 2.26 р.

Інгредієнти

  • печериці – 300 г;
  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • рис – 1 ст. л.;
  • масло вершкове – 30 г;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • томатна паста – ½ ч. л;
  • вершки – 100 мл;
  • зелень – 1/2 пучка.

Покрокове приготування

  1. Гриби складіть у зручну ємність і залийте прохолодною водою на 10 хвилин. Займіться іншими овочами: почистіть цибулю, моркву і картоплю. Обполосніть печериці.
  2. Поставте кип’ятитися воду. Наріжте гриби.
  3. Промийте рис і висипте його в каструлю. Додайте пластинки грибочків, вершкове масло. Залийте окропом так, щоб вода злегка покрила продукти. Поставте гаситися на повільному вогні.
  4. Цибулю дрібно нарубаєте. Моркву натріть. Обсмажте овочі на рослинному маслі протягом декількох хвилин. Киньте до грибів.
  5. Покришіть картопля, закиньте в каструлю після того, як раніше закладені компоненти зваряться.
  6. Долийте води до бажаної консистенції, акуратно додайте вершки. Томіть 8-10 хвилин, час від часу помішуючи. Наприкінці посоліть, покладіть томатну пасту і лавровий лист.
  7. Із зелені використовуйте кріп або петрушку. Обполосніть їх і нарубаєте. Прикрашайте кожну порцію або киньте відразу в каструлю.

Порада: гриби чудово поєднуються зі сметаною. Можна класти її прямо перед подачею, але пам’ятайте, що це додасть страві калорійності.

Такий суп дуже просто готувати. Його можна зварити навіть з ранку і пригостити родину на сніданок. Спробуйте зробити це блюдо з нашого покрокового рецептом і не бійтеся експериментувати. Додавайте улюблені спеції і овочі, що дозволить урізноманітнити повсякденне меню.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: