Грибний суп з сушених грибів з перловкою – рецепт з фото покроково, приготування з картоплею і м’ясом в мультиварці

Ще здавна руський народ додавав у перші страви перлову крупу, щоб зробити їжу максимально живильної і ситної. Це допомагало відмінно впоратися з відчуттям голоду і продуктивно працювати протягом всього дня.

Але в даний час перловка стала менш популярною, однак, при правильному приготуванні вона стає чудовим компонентом багатьох страв. І одним з найбільш вдалих кулінарних поєднань є її дует з сушеними грибами. Вони надають страві незрівнянний лісовий аромат і тонке чарівність.

Грибной суп из сушеных грибов с перловкой - рецепт с фото пошагово, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

Ми зібрали для вас ряд рецептів супів з сушеними грибами і перловкою з фото і відео. Тут і класичні, і доповнені іншими компонентами.

Рецепт супу з сушеними грибами і перловкою

Підійде цей рецепт для тих, хто не звик довго перебувати на кухні або просто не має для цього можливості.

Інгредієнти

  • гриби сухі 100 г
  • картопля середній 5 шт.
  • цибуля ріпчаста великий-1 шт.
  • морква велика 1 шт.
  • олія соняшникова 50 мл
  • сіль за смаком
  • лист лаврушки 2 шт.
  • перець духмяний 3 горошини
  • вода 2 л
  • петрушка/кріп (зелень) 1 пучок

На порцію

Калорії: 43 ккал

Білки: 2.8 м

Жири: 0.6 м

Вуглеводи: 7.2 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп из сушеных грибов с перловкой - рецепт с фото пошагово, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    Покладіть сушені гриби в каструлю, в якій збираєтеся готувати, влийте 2000 мл води і залиште для напитывания вологою мінімум на 180 хвилин. Після чого бульйон процідити, а гриби промийте і поріжте.

  • Грибной суп из сушеных грибов с перловкой - рецепт с фото пошагово, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    Засипте В каструлю перебрану крупу і поставте на середній вогонь. При закритій кришці варіть приблизно 40 хвилин.

  • Грибной суп из сушеных грибов с перловкой - рецепт с фото пошагово, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    В цей час очистіть і промийте овочі. Наріжте крупно картоплю, дрібненько цибулька і натріть моркву.

  • Грибной суп из сушеных грибов с перловкой - рецепт с фото пошагово, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    У сковорідці розігрійте гарненько масло, всипте цибулю. Дайте овочу стати злегка прозорим, а потім доповніть засмажку морквою і грибами. Смажте не довше 10 хвилин.

  • Грибной суп из сушеных грибов с перловкой - рецепт с фото пошагово, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

    Перекладіть обсмажену суміш в каструлю, туди ж засипте картоплю і варіть до повної готовності коренеплоду. Не забудьте посолити і додати прянощі.

Порада: для приготування супу вибирайте будь-які їстівні гриби. Це не має особливого значення. Можуть бути як білі, так і печериці. У будь-якому випадку ви досягнете бажаного ефекту за рахунок того, що використовуєте саме сушений продукт.

Рецепт супу з сушеними грибами і перловкою з м’ясом

Грибной суп из сушеных грибов с перловкой - рецепт с фото пошагово, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

Більш ситний варіант супу з м’ясом, проте, він вже не підійде тим, хто постує, ні вегетаріанцям. А от інші його оцінять на 5 з плюсом.

Порада: для приготування супу використовуйте абсолютно будь-яку частину курки. Це може бути як дієтична грудка, так і більш соковите червоне м’ясо стегон. Але в будь-якому випадку зніміть з птиці всю шкірку і видаліть кісточки з хрящами.

Час приготування: 1 година 25 хвилин

Кількість порцій: 12

Енергетична цінність

  • калорійність – 97.5 ккал;
  • білки – 11.5 м;
  • жири – 0.8 м;
  • вуглеводи – 11.2 р.

Інгредієнти

  • курка – 500 г;
  • гриби сушені – 50 г;
  • перлова крупа – 70 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • картопля середній – 4 шт.;
  • вода – 2 л;
  • спеції – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Залийте грибочки в окремій мисці пристойною кількістю окропу і залиште на час, який вам, до речі, буде потрібно для підготовки інших компонентів.
  2. Відразу ж поставте варитися курочку і замачиваться перебрану перлову крупу.
  3. Коли основні кроки зроблено, залишилося приготувати інші компоненти. А саме почистити і помити овочі, щоб надалі їх подрібнити. Щодо того, як вам різати інгредієнти, особливих вказівок немає. Всі господині готують супи по-своєму. Однак, ми рекомендуємо нарізати картоплю досить великими шматочками, а ось цибулю з морквою порізати як можна дрібніше.
  4. Коли курка зварилася так, що м’ясо з легкістю відходить від кістки, дістаньте її на тарілку і переберіть.
  5. У бульйон додайте проціджений відвар з грибів. В середньому у вас повинно вийти близько 2-х літрів рідини. Якщо не вистачає – долийте з чайника.
  6. Покладіть в каструлю перлову крупу і варіть 20 хвилин, після чого додайте картоплю.
  7. В цей час на сковорідці з розігрітим маслом, пасеруйте цибулю, моркву і дрібно різані гриби.
  8. Коли вміст каструлі майже зварилася, перекладіть в посуд засмажку. Посоліть і залиште на плиті до повного приготування.
  9. Засипте зеленушку і дайте трохи настоятися, попередньо накривши супец кришкою.

Порада: при варінні будь-якого супу на основі м’ясного бульйону, який ви готуєте допомогою варіння м’яса самостійно, обов’язково проціджують рідина. Це зробить бульйон більш прозорим, і в супі не будуть попадатися неприємні зовні недоноски від м’ясного продукту.

Рецепт супу з сушеними грибами, перловкою і солоними огірками

Грибной суп из сушеных грибов с перловкой - рецепт с фото пошагово, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

Мегафантастический суп, якому немає рівних! У ньому поєднується все: і терпкий запах лісових грибів, і аромат копченого м’яса, і тонкі кислі нотки солоного огірка.

Час приготування: 1 година 40 хвилин

Кількість порцій: 15

Енергетична цінність

  • калорійність – 228 ккал;
  • білки – 7 г;
  • жири – 18.3 м;
  • вуглеводи – 8.9 р.

Інгредієнти

  • гриби сушені – 50-100 г;
  • картопля – 300 г;
  • копчені реберця – 600 г;
  • перловка – 70 г;
  • огірок солоний – 2 шт.;
  • морква велика – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • томатна паста – 3 ст. л.;
  • олія соняшникова 50 мл;
  • вода – 2500 мл;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Замочіть в окремих чашках гриби і крупу. У цьому стані нехай перебувають близько 3 годин.
  2. В цей час відваріть до готовності ребра. Відокремте м’ясо від кістки. Процідіть бульйон. Закладіть м’ясо відразу в каструлю і додайте перлову крупу. Варіть ½ години.
  3. Очистіть картоплю, наріжте, засипте в каструлю. Аналогічно вчинити з грибами.
  4. Через 15 хвилин можете приступати до засмажки. Для цього зніміть з моркви шкірку, у цибулі видалити лушпиння. Подрібніть. Огірки теж необхідно подрібнити, але тільки кубиками. Якщо використовуєте великі зеленці, то зріжте шкірку і вийміть насіння.
  5. На сковорідці розжарте масло, обсмажте спочатку цибулю з морквою, після додайте огірок. Варіть 5 хвилин і додайте кілька добрих ложок томатної пасти. Нехай покипить. Готову зажарку перекладіть в каструлю.
  6. Посоліть за смаком і варіть до моменту, поки картопля не почне розварюватися.

Порада: не полінуйтеся і знайдіть в магазині ребра домашнього копчення. Як правило, вони відрізняються більшою мясистостью і насиченим запахом багаття.

Приготування грибного супу з перловкою і картоплею

Грибной суп из сушеных грибов с перловкой - рецепт с фото пошагово, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

Деякі супи передбачають використання якогось одного інгредієнта або ж замінюються, як, наприклад, картопля, коренем селери. Однак у більшості випадків використовуються обидва продукту. І ось тут важливо дотримуватися всі нюанси приготування.

По-перше, перловку обов’язково перебирають, промивають і замочують.

А, по-друге, крупа кладуть у страву в першу чергу. Якщо порушити цю послідовність, то картоплю просто перетворитися на кашу або будуть попадатися тверді непроварена крупинки.

Приготування в мультиварці

Грибной суп из сушеных грибов с перловкой - рецепт с фото пошагово, приготовление с картофелем и мясом в мультиварке

Якщо у вас вдома вже зовсім запорошилася мультиварка, то саме час дістати її і приготувати смачний грибний супчик. Хронологія приготування в цьому приладі залишається стандартною, однак, значно прискорює процес і запобігає гори посуду. Тут підійде будь техніка фірми: хоч «Редмонд», хоч «Панасонік».

У разі приготування в мультиварці необхідно також гриби замочити заздалегідь. А потім просто пассеруете необхідні для засмажки овочі в режимі «Смаження» і закладаєте в каструлю всі компоненти, залив їх водою.

Ну а далі можна піти декількома шляхами. Це або режим «Гасіння» і час в 1 годину, або режим «Суп» з установкою таймера на 40 хвилин.

На закінчення хочемо зазначити, що нехтувати перловкою не варто, як би вона вам не «взлюбилась» ще з дитячого садка (а саме звідти і ростуть ноги цієї проблеми у багатьох). Лише доповнюйте її «правильними» компонентами типу сушених грибів і готуйте із задоволенням! Приємного вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: