Грибний суп з заморожених грибів з перловкою – рецепт з картоплею, фото

Перловка – це одна з тих корисних круп, які очищають організм від шлаків і є профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту. Вона містить клітковину, провітамін А і кремнієву кислоту, підвищує імунітет, зміцнює серцево-судинну систему. Про користь грибів так само говорити багато не варто – всім відомо про те, скільки в них білка і вітамінів, необхідних людині. Саме тому суп із заморожених грибів з перловкою, рецепт якого ми пропонуємо, – це приголомшливе поєднання не тільки смачні, але і корисних продуктів.

Заморожувати можна будь-які гриби – печериці, гливи, лісові білі, або боровики, опеньки, маслюки та інші. І готувати з них навіть взимку супчик, який ні в чому не поступається звареному з свіжих. Для більшої ситності і м’ясного аромату використовують також курячий бульйон.

Грибной суп из замороженных грибов с перловкой - рецепт с картошкой, фото

Порада: перловку перед приготуванням потрібно залишити в холодній воді на 30 хвилин, потім залити окропом ще на 1 годину. Завдяки цьому крупа буде очищеної і розпареним.

Інгредієнти

  • заморожені гриби 350 г
  • перлова крупа 150 г
  • оливкова олія 50 г
  • гілочки петрушки 2 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • лавровий лист 3 шт.
  • вода 3 л
  • сіль за смаком
  • мелений перець за смаком

На порцію

Калорії: 77.3 ккал

Білки: 2.1 м

Жири: 3.9 р

Вуглеводи: 8.5 г

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп из замороженных грибов с перловкой - рецепт с картошкой, фото

    Очистити і дрібно нарізати цибулю. Так само подрібнити петрушку.

  • Грибной суп из замороженных грибов с перловкой - рецепт с картошкой, фото

    Гриби розморозити, промити кілька разів і покришити на шматочки, якщо потрібно. Покласти їх у каструлю з водою, довести до кипіння і варити ще 15 хвилин. Потім потрібно зняти з бульйону піну і кинути в нього лавровий лист. Після цього дістати гриби і перекласти в окремий посуд.

  • Грибной суп из замороженных грибов с перловкой - рецепт с картошкой, фото

    Додати в каструлю з водою і варити перловку орієнтовно 35 хвилин.

  • Грибной суп из замороженных грибов с перловкой - рецепт с картошкой, фото

    На оливковій олії обсмажити цибулю 10-15 хвилин. На що залишився після цього олії обсмажити гриби 10 хвилин, постійно помішуючи. Додати до них знову цибулю, сіль, перець і перемішати.

  • Грибной суп из замороженных грибов с перловкой - рецепт с картошкой, фото

    Отриману суміш кинути в каструлю з майже готовою перловою крупою, продовжуючи варити суп ще 15 хвилин.

  • Грибной суп из замороженных грибов с перловкой - рецепт с картошкой, фото

    Приправити страву сіллю і перцем, кип’ятити ще 3-5 хвилин. Потім додати зелень петрушки.

  • Грибной суп из замороженных грибов с перловкой - рецепт с картошкой, фото

    Подавати суп краще відразу після приготування, попередньо залишивши його 15 хвилин настоятися під кришкою.

Порада: заморожені гриби обов’язково потрібно покласти відтавати заздалегідь. Намагайтеся, щоб рідина, яка утворилася при заморожуванні, не потрапила в ваше блюдо при варінні – ретельно злийте її.

Грибной суп из замороженных грибов с перловкой - рецепт с картошкой, фото

Є також варіант приготування цього супу з картоплею. На дану кількість порцій беруть 700 г овоча (приблизно 6 бульб). Його потрібно очистити і нарізати великими кубиками. Картоплю слід додавати до грибів під час обсмажування, а потім готувати далі по рецепту з іншими інгредієнтами. Так само добре поєднується з іншими компонентами страви варений рис, який деякі кулінари кладуть замість перлової крупи.

Грибний суп з перловкою виходить дуже ситним і насиченим. А його аромат не залишить байдужим жодного поціновувача цього делікатесу. Ми показали найпростіший рецепт з фото – можна сміливо починати готувати смачний і корисний обід. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: