Грибний суп зі свининою – рецепт на бульйоні

Грибний суп, приготовлений на свинячому бульйоні, – це не тільки ситні, але і смачне, ароматне перше блюдо. Особливо цікавий інгредієнт – свіжі лисички. Багаті вітамінами А, В1 і В2, Е, а також необхідними мікро – і макроелементами (залізом, цинком, магнієм, кальцієм та ін), ці гриби корисні для людини.
Лисички зміцнюють імунітет і тонус м’язів, роблять благотворний вплив на зорову і серцево-судинну системи, підшлункову залозу та печінку. Ці гриби борються з варикозним розширенням вен, а також покращують стан шкіри і волосся.

Це цікаво: лисички називають грибами-антибіотиками», адже вони містять особливу речовину – хіноманноза. Це полісахарид, відмітною властивістю якого є згубний вплив на паразитів (при повній відсутності нанесення шкоди людському організму). Навіть при зборі грибів у лісі, ви ніколи не зустрінете червивих лисичок – їх не буває в природі.

Крім корисних властивостей, гриби мають і приємним смаком. Лисички добре поєднуються з різними продуктами. На просторах інтернету можна знайти безліч фото, покроково демонструють, як смачно приготувати грибні страви. Сьогодні ми пропонуємо вам ознайомитися з рецептом ароматного і наваристого супу зі свининою і лисичками.

Грибной суп со свининой - рецепт на бульоне

Рецепт грибного супу зі свининою

Немає загальноприйнятого класичного рецепту приготування грибного супу з шматочками свинини. Варити його можна, використовуючи різні компоненти. З грибів можна брати білі, печериці або гливи. Можна варіювати і овочевий склад страви. Враховуючи високу корисність лисичок, як такого компонента страви, зупинимося на них і розглянемо технологію готування супу докладніше.

Інгредієнти

  • Свинина 400 г
  • Гриби (лисички) 200 г
  • Вода 2 л
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Вершкове масло 30 г
  • Рослинна олія 3 ст. л.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Петрушка за смаком
  • Сіль за смаком

На порцію

Калорії: 99.4 ккал

Білки: 3.5 м

Жири: 8.3 р

Вуглеводи: 2.6 р

Кроки 1 годину. 15 хв. Відео-рецепт

  • Грибной суп со свининой - рецепт на бульоне

    В першу чергу чистимо цибулю. Нарізаємо його дрібними кубиками або півкільцями.

  • Грибной суп со свининой - рецепт на бульоне

    У каструлю з товстим дном вливаємо олію і додаємо туди цибулю. Обсмажуємо його на невеликому вогні до розм’якшення і прозорості (5 хвилин).

  • Грибной суп со свининой - рецепт на бульоне

    Тим часом моєму м’ясо, обробляємо його (видаляємо зайвий жир і плівочки). Свинину ріжемо на порційні шматочки середньої величини.

  • Грибной суп со свининой - рецепт на бульоне

    Коли цибуля набуде потрібного стану, додаємо до нього вершкове масло. Чекаємо, щоб воно розтопилося, а потім викладаємо нарізане м’ясо. Ретельно перемішуємо лопаткою, накриваємо ємність кришкою і тушкуємо все на слабкому вогні (близько 15 хвилин).

  • Грибной суп со свининой - рецепт на бульоне

    Чистимо, миємо овочі і гриби, а потім подрібнюємо їх. Очищений від насіння перець ріжемо невеликими кубиками, моркву – тонкою соломкою, картопля – брусочками. Форму нарізки лисичок вибираємо за своїм розсудом (головне – дрібно, щоб було зручно їсти).

  • Грибной суп со свининой - рецепт на бульоне

    Додаємо в каструлю моркву. Солимо за смаком м’ясо-овочеву суміш. Далі під кришкою тушкуємо все разом ще близько 10 хвилин.

  • Грибной суп со свининой - рецепт на бульоне

    Закладаємо до підготовлюваної зажарки і болгарський перець. Тушкуємо. Через 5 хвилин відправляємо туди ж гриби. Добре перемішавши, готуємо під кришкою ще 15 хвилин.

  • Грибной суп со свининой - рецепт на бульоне

    Вливаємо в ємність воду, чекаємо її закипання. Після – перекладаємо в каструлю картоплю і додаємо лавровий лист. На середньому вогні потрібно готувати суп ще 25 хвилин.

  • Грибной суп со свининой - рецепт на бульоне

    За 2-3 хвилини до закінчення готування додаємо дрібно нашатковану петрушку. Даємо супу прокипіти кілька хвилин і знімаємо його з вогню.

Порада: шматки свинини після промивання бажано просушити, використовуючи паперовий рушник. Це дозволить видалити зайву вологу з м’яса, і воно не буде сильно «шипіти» при смаженні.

При використанні мультиварки потрібно послідовно використовувати режими «Смаження», «Гасіння» і «Суп». Головне – виставляти правильний час готування для кожного етапу. В цілому, покрокова інструкція залишається незмінною.

Готувати такий суп нескладно, адже до процесу не потрібно заздалегідь готуватися. Візьміть необхідні інгредієнти – і крок за кроком перетворюйте їх в смачне і ситне гарячу страву. Пробуйте і у вас все вийде!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: