Харчо за класичним рецептом. 5 кращих покрокових рецептів

Суп харчо з яловичиною, рисом, спеціями і вершковим соусом ткемалі прийшов до нас із Грузії. Сама його і важлива відмітна особливість — це яловичий бульйон і густа текстура. Хоча в окремих регіонах Грузії, рецепт приготування може трішки відрізнятися від класичного.

Для тих хазяєчок, які ще не готували це чудове блюдо, напевно стане безцінним. Тому що використовуючи прості і доступні інгредієнти можна без великих труднощів отримати смачне, апетитне і дуже ситне перше блюдо. А так як дане блюдо відноситься до національної кухні Грузії, то це означає, що в ньому має бути велика кількість перцю і часнику.

Отже, дорогі мої читачі у сьогоднішній статті я Вам докладно розповім і покажу, як правильно приготувати харчо за класичним рецептом, саме такий готували і їли в радянський час. Так само пропоную оцінити мої минулі рецепти Горохового супу з копченими реберцями.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Харчо по класичному рецепту з куркою та картоплею

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Інгредієнти:

  • Куряче філе на кісточці — 400 гр
  • рис довгозерний — 100 гр
  • картопля — 3 середніх шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • часник — 2-3 зубчики
  • томатна паста — 2 ст. л
  • масло рослинне для обсмажування
  • аджика — 1 ст. л
  • хмелі-сунелі
  • сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом готуємо необхідні продукти. Потім спускаємо куряче м’ясо в каструлю в киплячу підсолену воду і варимо на середньому вогні.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Тим часом займемося овочами і для цього потрібно невеликими шматочками нашаткувати моркву, ріпчасту цибулю і злегка обсмажити їх на сковороді в рослинному маслі.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Далі додаємо томатну пасту і помішуючи доводимо до готовності протягом 2-3 хвилин.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Після того, як спустили куряче філе, пройшло вже пів години, тепер туди ж в каструлю спускаємо рис і залишаємо варитися ще на 20 хв.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

За 10 хвилин до готовності, додаємо середніми кубиками нарізану картоплю.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

А так само обсмажені овочі, подрібнений часник, аджику, хмелі-сунелі, сіль і перець за смаком.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Знімаємо суп з плити, накриваємо кришкою, залишаємо його трохи настоятися, а після подаємо до столу.

Рецепт приготування супу харчо з свинини з волоськими горіхами

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Інгредієнти:

  • Свинина — 500 гр
  • рис довгозерний — 150 гр
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • помідори середні — 3 шт
  • томатна паста — 1 ст. л
  • волоський горіх чищений — 100 гр
  • часник — 4 зубчики
  • хмелі-сунелі — 1 ст. л
  • масло рослинне — 2 ст. л
  • зелень, сіль і перець за смаком.

Спосіб приготування:

Свинину промиваємо та нарізаємо на шматки середнього розміру. Спускаємо її в каструлю з товстим дном, додаємо нашатковану цибулю півкільцями і наливаємо олію.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Обсмажуємо її протягом 5-7 хвилин, періодично помішуючи, а потім вливаємо приблизно 2,5 літра окропу. А коли вода в каструлі закипить спускаємо в неї ретельно промитий рис.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Далі робимо обжарку і для неї необхідно з помідорів зняти шкірку, нарізати їх на шматочки і обсмажити на сковороді з томатною пастою в олії до м’якості.

Ідеально для харчо використовувати кислий соус ткемалі, але так само його можна замінити звичайною томатною пастою, при цьому потрібно додати кілька крапель лимонного або гранатового соку.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Волоські горіхи подрібнюємо будь-яким доступним для вас способом, за допомогою блендера, пропускаємо через м’ясорубку або дрібно шаткуємо з допомогою ножа, з’єднуємо з хмелі-сунелі. І коли м’ясо буде готове перекладаємо горіхи з приправою разом з обсмаженими помідорами в суп.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Тепер подрібнюємо зелень, зубчики часнику і кладемо в готову страву. Перемішуємо, знімаємо з плити і даємо трохи настоятися протягом 15-20 хвилин із закритою кришкою. Після чого розливаємо по тарілочках і подаємо до столу.

Смачний харчо з яловичини

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Інгредієнти:

  • Яловичина — 500 гр
  • рис — 100 гр
  • волоські горіхи — 100 гр
  • соус ткемалі — 3 ст. л
  • часник — 4 зубчики
  • солодкий перець — 1 шт
  • томатна паста — 60 гр
  • лавровий лист — 3 шт
  • хмелі-сунелі — 1 ст. л
  • кінза
  • сіль і червоний перець за смаком.

Спосіб приготування:

Промиту яловичину викладаємо в каструлю, заливаємо водою, кладемо лавровий лист і ставимо на вогонь.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Після закипання, зменшуємо вогонь, знімаємо піну, яка утворилася і продовжуємо варити на слабкому вогні протягом 1,5 годин.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

По закінченню часу проціджуємо отриманий бульйон через сито, м’ясо відокремлюємо від кісток, нарізаємо на порційні шматочки і повертаємо назад в бульйон.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Далі до м’яса додаємо промитий рис і дрібно нашатковану солодкий перець, попередньо у якого вилучили плодоніжку і насіння.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Для заправки необхідно на сковороді в рослинному маслі обсмажити до легкого золотистого кольору дрібно нашатковану цибулю. Потім кладемо томатну пасту і відразу добре все перемішуємо.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Тепер перемелюємо очищений волоський горіх в кавомолці або перекручений через м’ясорубку, з’єднуємо його з часником, попередньо пропущений через спеціальний прес. Перекладаємо масу в сковороду з обсмаженням, перемішуємо і відразу ж знімаємо з плити.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Перекладаємо готову заправку в суп, соус ткемалі, хмелі-сунелі, сіль і перець за смаком.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Залишилося тільки всипати дрібно нарубану кинзу, накрити кришкою і зняти готову страву з вогню.

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Даємо настоятися протягом 10-15 хвилин і подаємо.

Як правильно приготувати харчо з баранини в мультиварці

Харчо по классическому рецепту. 5 лучших пошаговых рецептов

Інгредієнти:

  • Баранина — 500 гр
  • рис — 150 гр
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • борошно — 1 ст. л
  • волоські горіхи — 1/2 склянки
  • соус ткемалі — 100 гр
  • часник — 5 зубчиків
  • перець чорний горошком — 6 шт
  • перець червоний мелений — 1/2 ч. л
  • кінза петрушка
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

1. М’ясо добре промиваємо, видаляємо плівку і жили. Потім нарізаємо на шматочки не більше 2 см завтовшки.

2. Далі складаємо його в чашу мультиварки, включаємо програму «Суп»і виставляємо на 1 годину.

3. По закінченню часу, після звукового сигналу, проціджуємо бульйон в іншу каструлю, а м’ясо виймаємо.

4. Лук очищаємо і подрібнюємо невеликим кубиком. Змащуємо рослинним маслом чашу мультиварки, висипаємо в неї цибулю і ставимо програму «Смаження». Обсмажуємо його періодично помішуючи до напівпрозорого стану.

5. Тепер додаємо до нього шматочки м’яса і смажимо протягом ще 5-7 хвилин.

6. Ретельно промиваємо рис, краще всього кілька разів, кладемо до м’яса і заливаємо бульйоном. Включаємо і виставляємо час на півгодини.

7. Тим часом, поки нудиться рис, очищаємо від шкаралупи горіхи і дрібно рубаємо їх разом з часником, після чого всю масу висипаємо в миску.

8. Ближче до завершення кладемо спеції і соус ткемалі. А в той момент коли встановлений час закінчиться, додаємо подрібнену зелень і даємо настоятися хвилин 15, за цей час він повинен насититися всіма ароматами доданих інгредієнтів.

Харчо по-грузинськи з ткемалі (відео)

Можна зварити у себе вдома справжній грузинський суп? Безсумнівно можна! Раджу приготувати його тим, хто тільки починає знайомитися з даної кухнею. Саме це блюдо досить просте, дуже ароматне і смачне!

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: