Класичний борщ: рецепти з покроковими фото

Борщ – є найулюбленішим і смачним універсальним стравою у слов’янських народів, так само як і збірна м’ясна солянка,яке люблять багато хто, від малого, так і до велика. А як же все таки правильно і смачно зварити хороший, наваристий суп, щоб він вийшов по справжньому корисним і апетитним? Звичайно, в інтернеті дуже багато різної інформації про його приготуванні – один спосіб краще іншого, і я вам постараюся догодити тут своїми найкращими і перевіреними рецептами.

Звичайно за старим і добрим традиціям, той самий український борщ ніколи не готується без всіма улюбленого сала, яке надає йому надзвичайно насичений і неповторний смак і аромат. Всі самі старанні домогосподарки сало товчуть в ступі, щедро додаючи в нього часник.

Сьогодні приготуємо борщ за класичним рецептом, плюс до всього він буде иллюстрированн фотографіями. Насправді нічого складного в його приготуванні немає, головне не порушувати послідовність закладки продуктів і потрібно дати йому як слід настоятися. Адже з кожним днем він стає все більш насиченим і багатше за своїм смаком.

Так само я нещодавно опублікував чудові рецепти смачного, наваристого, запашного супу харчо, любителі даного страви, будь ласка, перейдіть по посиланню.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Як приготувати борщ з квашеною капустою

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • М’ясо на кістці — 0,5 кг
  • квашена капуста — 400 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • картопля — 4 шт
  • буряк — 1 шт
  • часник — 4 зубчики
  • морква — 1 шт
  • олія соняшникова — 30 мл
  • паста томатна — 1 ст. ложка
  • лавровий лист — 2 шт
  • петрушка суха — 10 гр
  • цукор — 1 чайна л
  • сіль і чорний мелений перець — за смаком.

Спосіб приготування:

М’ясо спускаємо в каструлю з водою, ставимо на плиту, після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь на слабкий, солимо за смаком і відварюємо протягом 2 годин, періодично знімаючи піну.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

По закінченню часу, виймаємо готове м’ясо з бульйону.

Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо його брусками і кладемо в цей самий бульйон.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

М’ясо відокремлюємо від кісток і спускаємо туди ж.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо і нарізаємо, після чого в сковороді пасеруємо на олії на повільному вогні.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Моркву миємо, натираємо на крупній тертці, додаємо до цибулі і обсмажуємо разом до готовності.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Далі перевіряємо картоплю на готовність і якщо він готовий, додаємо капусту з розсолом і варимо до готовності.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Томатну пасту кладемо в пасеровку, ретельно перемішуємо і кладемо в суп.

Туди ж спускаємо натерту на крупній тертці буряк. І слідом всипаємо цукор і перець.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Зубчики часнику і зелень дрібно шаткуємо, додаємо в суп. Вогонь вимикаємо і даємо йому настоятися.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Накладаємо по тарілочках і подаємо до столу зі сметанкою.

Дуже смачний борщ з куркою

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Курячі стегна — 4 шт
  • картопля — 3 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 2 шт
  • томатна паста — 3 ст. ложки
  • перець болгарський — 1 шт
  • капуста білокачанна — 0,5 кг
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль і чорний перець горошком — за смаком.

Спосіб приготування:

Курячі стегна миємо, нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в каструлю з водою. Ставимо її на вогонь. Після того як вода закипить, зливаємо її і заливаємо нову.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Додаємо цілісну цибулину, одну моркву, лаврове листя, перець горошком і сіль за смаком. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь на слабкий і варимо до готовності під кришкою.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Натираємо моркву на крупній тертці і перекладаємо в сковороду з рослинним маслом і ставимо на плиту. Туди ж кладемо невеликими квадратиками нарізаний болгарський перець, томатну пасту і заливаємо 100 грамами води. Тушкуємо до готовності на середньому вогні, приблизно 10 хвилин.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

А коли бульйон буде готовий, додаємо в нього нарізану невеликими кубиками картоплю.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Викладаємо з каструлі сварившиеся і віддали свої соки, моркву, ріпчасту цибулю, лаврове листя і перець.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

В той час коли картопля вже майже зварилася, додаємо нарізану соломкою капусту і через п’ять хвилин кипіння додаємо тушковану заправку.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Тушкуємо ще 5 хвилин, додаємо дрібно нашатковану зелень, перемішуємо, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь і залишаємо настоятися.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Пригощаємо смачним супчиком своїх домочадців з коханою сметанкою. Їжте на здоров’я.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Свинина — 500 гр
  • вода — 3 літри
  • буряк велика — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • капуста білокачанна — 0,5 кг
  • картопля — 3 шт
  • лавровий лист — 2 шт
  • лимон 1/2 шт
  • цукровий пісок — 1 столова ложка
  • масло вершкове — 20 гр
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Промиваємо м’ясо під холодної проточній воді, нарізаємо середніми шматками і варимо в каструлі на середньому вогні близько 40 хвилин.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Далі буряк і моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю нарізаємо кубиками. І обсмажуємо в олії на сковороді з додаванням цукру і лимонного соку хвилини 3-5.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Після чого додаємо бульйон, приблизно 2-3 ополоники і тушкуємо на повільному вогні, ще приблизно пів години.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Шаткуємо капусту соломкою, кладемо її в каструлю з бульйоном і солимо за смаком.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Як тільки суп закипить, туди ж закидаємо нарізану брусочками картоплю і варимо до готовності.

Після чого додаємо готову, тушковану заправку і лавровий лист.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Через п’ять хвилин вимикаємо плиту, накриваємо кришкою суп і залишаємо настоюватися.

Борщ на яловичому бульйоні

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна — 150 грам
  • яловичий бульйон — 2 літри
  • картопля — 6 шт
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • буряк — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • сік томатний — 1 стакан
  • часник — 2-3 зубчики
  • рослинне масло — 35 мілілітрів
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Вливаємо в каструлю яловичий бульйон. Якщо раптом його виявилося менше двох літрів, то тоді можна додати звичайної води.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

На великій тертці натираємо буряк і моркву. Цибулю нарізаємо дрібним квадратиком і обсмажуємо його на сковороді в олії до напівготовності.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Туди ж кладемо моркву, половину натертого буряка, томатний сік і доводимо до готовності на середньому вогні.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Другу половину буряків закидаємо в киплячий бульйон і після того як вона втратить свій колір, додаємо нарізану кубиками картоплю.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Після того, як картопля проварилася 5-7 хвилин, туди ж кладемо нашатковану капусту і овочеву обжарку, приготовану нами.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

В той момент коли всі інгредієнти дійдуть до готовності, нам необхідно додати помиту і нарізаний чорнослив, солимо і перчимо за смаком. Варимо ще пару хвилин і вимикаємо.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Суп готовий і тепер можна в нього видавити через прес 2-3 зубчики часнику і подаємо до столу.

Рецепт пісного борщу без м’яса

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Інгредієнти:

  • Буряк велика — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • морква — 2 шт
  • томатна паста — 2 столові ложки
  • картопля — 3 шт
  • помідори — 2 шт
  • оливкова олія — 2 ст. л
  • зелень петрушки і кропу — по 3 гілочки
  • хмелі-сунелі — 1/2 чайної л
  • часник — 2-3 зубчики
  • запашний перець горошком — 3-5 шт.
  • лавровий лист — 2 шт
  • сіль і мелений чорний перець — за смаком.

Спосіб приготування:

В першу чергу нам потрібно помити й очистити овочі. Після чого буряк, моркву і цибулину натираємо на крупній тертці. В моєму випадку электротерка.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Далі отриману масу перекладаємо в підходящу каструлю, туди ж додаємо середньо нарізані на квадратики помідори, томатну пасту і 2-3 столові ложки оливкової олії.

Після чого ставимо каструлю на середній вогонь на 15 хвилин, накриваємо кришкою і періодично помішуємо кожні 2-3 хвилини, щоб овочі рівномірно протушились і не підгоріли.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Після того, як овочі будуть готові і в своїй масі, скоротяться практично в двоє, додаємо нарізану соломкою картоплю і заливаємо 1,5 літрами води.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Після того, як суп закипить нам необхідно засипати перераховані вище приправи, перець і сіль по смаку, перемішуємо. І варимо ще 15 хвилин до готовності картоплі.

Классический борщ: рецепты с пошаговыми фото

Вимикаємо, видавлюємо часник і даємо ще трохи настоятися під закритою кришкою.

Подаємо наш супчик зі сметаною і свіжою зеленню.

Як приготувати класичний борщ в мультиварці (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: