Крем суп з грибів з вершками – рецепт

Легкий грибний крем-суп – пісне перше блюдо. Його регулярно пропонують у ресторанах багатьох країн світу. Така юшка відрізняється ніжністю і ароматом, завдяки тому, що містить в рецепті свіжі лісові гриби і вершкові продукти. Суп зігріє вас в зимові холоди і освіжить спекотним літом. Його можна зварити з різних видів грибів. Для юшки підійдуть опеньки, лисички, підберезники. Проте особливо смачний суп вийде з асорті печериць та білих грибів.

Ці два сорти “лісових мешканців” можна дістати в будь-який час року в магазині або на ринку. А що стосується інших грибів, то можуть виникнути проблеми. Тому рекомендується подумати про наявність цих продуктів завчасно. Цілком вдало можна використовувати заздалегідь підготовлені грибочки – заморожені, сушені або мариновані. Наш покроковий рецепт з фото допоможе вам зварити нескладний французький обід прямо у себе на кухні.

Порада: особливо смачним і насиченим суп виходить на основі бульйону, приміром, з курки, але не біда, якщо у вас немає можливості готувати на ньому, цілком підійде і звичайна очищена вода.

Крем суп из грибов со сливками - рецепт

Крем-суп з грибів з вершками

Інгредієнти

  • вода 600 мл
  • гриби 500 г
  • вершки (20%) 200 мл
  • ріпчаста цибуля 100 г
  • вершкове масло 50 г
  • пшеничне борошно 50 г
  • рослинна олія 20 мл
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

На порцію

Калорії: 87 ккал

Білки: 1.9 м

Жири: 7.5 м

Вуглеводи: 3.1 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Крем суп из грибов со сливками - рецепт

    Першим кроком підготуємо інгредієнти: очистимо від шкірки і ретельно промиємо під проточною водою цибулю і грибочки.

  • Крем суп из грибов со сливками - рецепт

    Нарізаємо цибулю невеликими кубиками, гриби – так само або тонкими пластинками. Форма подрібнення на розсуд господині, однак, варто пам’ятати про те, що чим більше порції, тим довше вони будуть готуватися.

  • Крем суп из грибов со сливками - рецепт

    Робимо зажарку: на розігріту сковороду, рясно змащену рослинним маслом, додаємо цибулю і обсмажуємо овоч пару хвилин до приємного золотистого відтінку. Після відправляємо до нього гриби, солимо, перчимо і тушкуємо ще близько 20 хвилин, не збавляючи тиск газу.

  • Крем суп из грибов со сливками - рецепт

    Кладемо в зажарку третю частину води і перебиваємо все в блендері.

  • Крем суп из грибов со сливками - рецепт

    У каструлі розтоплюємо вершкове масло і додаємо борошно, гарненько перемішуємо до однорідності, приєднуємо подрібнені гриби і заливаємо воду, що залишилася. Варимо 5-7 хвилин.

  • Крем суп из грибов со сливками - рецепт

    Вливаємо вершки, доводимо до кипіння. Юшка готова до вживання. Однак для того, щоб відчути її насичений смак і аромат, рекомендується залишити під закритою кришкою каструлю ще на півгодини.

Поряд із зазначеними складовими, в суп можна додати сир, сметану і утяжелить картоплею. Таким чином, у страві збільшиться кількість калорій, але це компенсується неперевершеним ароматом і смаком.

Готувати такий крем-суп абсолютно нескладно, в чому ви можете переконатися, подивившись відео з процесом готування, а приготувавши його в мультиварці, ще більш спростіть собі життя. Завдяки розумному кухонному приладі ви збережете не тільки час і сили, але і скоротіть кількість брудного посуду, так як всі продукти будуть готуватися в чаші агрегату. Удачі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: