Квасолевий суп з яловичиною – рецепт з фото, приготування на бульйоні

Незважаючи на те, що приготування яловичини займає багато часу, вона не перестає користуватися такою популярністю. Ще б пак, адже цей різновид м’яса так добре поєднується з іншими продуктами, в тому числі і з квасолею. Яловичина містить білок, цинк, залізо, а також швидко засвоюється організмом.

Готування описаного нижче супу хоч і займає два з половиною години, але рецепт точно не можна назвати складним. Повторити покроково всі дії зможе і початківець кухар. Головне – чітко слідувати інструкції, дивитися фото, а також відео. Потрібно розуміти, що це не те блюдо, яке готують на швидку руку. Але доклавши трохи зусиль, можна отримати ситний і корисний обід. Для мультиварок цей рецепт також підходить.

Фасолевый суп с говядиной - рецепт с фото, приготовление на бульоне

Порада: щоб в два рази зменшити час приготування квасолі, її краще попередньо замочити в холодній воді на 8-10 годин.

Варто зауважити, що для готування супу можна брати будь-квасоля, навіть стручкову, але смачніше всього виходить саме біла. Вона може бути свіжою, сушеної або консервованої – квасолевий суп з яловичиною все одно вийде дуже смачним.

Інгредієнти

  • квасоля ½ ст.
  • яловичина 400 г
  • картопля 2 шт.
  • пучок петрушки 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • оливкова олія 1 ст. л.
  • сіль за смаком
  • мелений перець за смаком
  • вода 1.5 л

На порцію

Калорії: 205.4 ккал

Білки: 14.8 м

Жири: 8.8 р

Вуглеводи: 16.7 м

Кроки 2 год. 20 хв. Відео-рецепт

  • Фасолевый суп с говядиной - рецепт с фото, приготовление на бульоне

    Приготування супу варто починати з яловичини: потрібно ретельно промити м’ясо, нарізати шматочками розміром на свій розсуд, покласти в каструлю з водою і поставити на вогонь. Після закипання варити м’ясо ще 1.5 години, постійно знімаючи пінку. Посолити, додати перець, добре перемішати.

  • Фасолевый суп с говядиной - рецепт с фото, приготовление на бульоне

    Засипати в бульйон вимиту квасолю і варити ще 60 хвилин.

  • Фасолевый суп с говядиной - рецепт с фото, приготовление на бульоне

    Підготувати овочі: очистити і промити. Бульби картоплі, нарізати великими кубиками, цибулю – дрібними, моркву крупно натерти. Подрібнити петрушку.

  • Фасолевый суп с говядиной - рецепт с фото, приготовление на бульоне

    На розпечену сковороду вилити олію і обсмажувати на ньому цибулю, поки він не придбає золотавий відтінок.

  • Фасолевый суп с говядиной - рецепт с фото, приготовление на бульоне

    Додати всі овочі в суп, варити ще 20 хвилин.

  • Фасолевый суп с говядиной - рецепт с фото, приготовление на бульоне

    Подавати страву краще відразу після приготування, прикрасивши кожну порцію петрушкою.

Ось такий густий, ароматний і ситний суп виходить, якщо правильно готувати інгредієнти і робити все за рецептом.

Фасолевый суп с говядиной - рецепт с фото, приготовление на бульоне

Для смаку на свій розсуд можна додати в тарілку ложку сметани, а також тертий часник.

Це цікаво: квасоля корисна для людини не тільки змістом величезної кількості білка, але і своїми омолоджуючими властивостями – сама Клеопатра, на думку істориків, наносила на обличчя маску з протертої через сито квасолі. Сьогодні до такого натурального косметичного засобу також додають чайну ложку меду та оливкової олії.

Щоб додати фасолевому супу з яловичиною поживних властивостей, можна доповнити його і іншими інгредієнтами. Наприклад, рис, гречка, вівсянка або вермішель зроблять перше блюдо наваристим і ще більш смачним. Крупу попередньо слід промити, а краще навіть замочити на 2 години. Її кладуть у бульйон за 20-30 хвилин до того, як суп буде знятий з вогню.

Зелень теж підійде яка завгодно – петрушку, наприклад, можна замінити кропом. Що стосується яловичини, беруть будь-яку її частину, смак супу це не зіпсує, але краще, щоб м’ясо було з невеликою кількістю кісток. Якщо взяти свинину або курку, потрібно враховувати час приготування. Наприклад, для птиці воно набагато коротше.

Порада: щоб отримати бульйон швидко, всього за півгодини, можна зварити фарш з будь-якого м’яса. Тільки в цьому випадку готовий суп повинен настоятися перед поданням не менше 20 хвилин.

Багато господинь не нехтують також бульонными кубиками, регулюють смак і аромат страви спеціями – на свій розсуд. Можете поекспериментувати і ви – це просто і цікаво. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: