Квасолевий суп з копченостями – рецепт зі свинячими реберцями, фото

Щоб перші страви виходили більш поживними і поживними, в них неодмінно повинен бути присутнім інгредієнт, містить білки. Тому майже всі супи і борщі ми намагаємося готувати з м’ясом. Але білок є не тільки в тваринній їжі. Наприклад, квасоля його містить не менше, ніж яловичина.

Квасолевий суп — блюдо смачне і наваристое. І можна підсилити цей ефект, зробивши його набагато смачніше й пахучіше, якщо приготувати з копченостями замість сирого м’яса. Отже, квасолевий суп з копченими реберцями — покроковий рецепт з фото.

Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

Інгредієнти

  • квасоля 200 г
  • свинячі реберця копчені 300 г
  • картопля 200 г
  • морква 100 г
  • цибуля 100 г
  • солодкий перець 100 г
  • соняшникова олія 30 мл
  • вода 3 л
  • кріп 1 пучок
  • лавровий лист 2 шт.
  • мелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

На порцію

Калорії: 125 ккал

Білки: 9.7 р

Жири: 4.3 г

Вуглеводи: 12 р

Кроки 60 хв. Відео-рецепт

  • Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

    Уважно переберіть квасоля, видаліть сміття і зіпсовані квасолини. Суха труха найкраще відокремлюється в процесі промивання: вона спливає на поверхню і залишається тільки злити разом з водою. Замочіть перебрану квасолю на кілька годин. Ця рідина більше не потрібна, наповніть каструлю чистою, поставте на вогонь. Після закипання зніміть пінку і варіть квасолю хвилин 30-40. Ближче до кінця трохи посоліть.

  • Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

    Почистіть картоплю, порізати її на шматочки будь-якої форми. Головне, щоб вони були невеликими.

  • Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

    Злити з квасолі відвар, викладіть на неї картоплю і наберіть 3 л окропу.

  • Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

    Як тільки вода почне булькати, зніміть пінку і викладіть в каструлю копчені реберця. Додайте лавровий лист і варіть все разом приблизно 20 хвилин.

  • Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

    Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Моркву потріть на крупній тертці. Солодкий перець звільнити від насіння і перегородок і поріжте тонкою соломкою.

  • Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

    Прожарити на сковороді олію, викладіть в нього спочатку цибулю, потім моркву. Обсмажуйте їх, поки вони не придбають золотистий колір.

  • Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

    Тепер додайте в сковороду подрібнений солодкий перець, перемішайте і витримайте на плиті всього пару хвилин.

  • Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

    Надішліть овочеву зажарку в суп, готуйте ще 5 хвилин.

  • Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

    Посоліть і поперчіть. При цьому обов’язково враховуйте, що копчені реберця досить солоні. Так що приправи сипте потроху і постійно пробуйте.

  • Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

    Зніміть каструлю з супом з плити, додайте подрібнений кріп і дайте настоятися під кришкою.

Порада: деякі господині кладуть зажарку в суп не в кінці готування, а приблизно в середині. Чим довше вона пробуде в супі, тим більше смаку віддасть страви. Щоправда, в такому разі солити її не можна, оскільки ця сіль піде в бульйон і картопля вийде твердим.

Фасолевый суп с копченостями - рецепт со свиными ребрышками, фото

Можна доповнити квасолевий суп улюбленими спеціями, кріп замінити петрушкою, комбінувати в одному блюді кілька сортів квасолі, щоб воно вийшло не тільки смачним, але і красивим. Головне при цьому пам’ятати, що квасоля різних сортів вариться по-різному довго.

Завдяки копченого м’яса у супу будуть просто приголомшливі смак і аромат. До того ж це заощадить вам час, адже м’ясо вже придатне для вживання і не доведеться відварювати його окремо. Так що неодмінно спробуйте приготувати квасолевий суп з копченими свинячими реберцями, вам точно сподобається. Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: