Окрошка на квасі з ковбасою – Класичні рецепти приготування

Коли ми чуємо слово окрошка, у нас відразу ж з’являються асоціації, наприклад з жарким літнім днем. В цей час без неї не обійтися, вона допомагає нам врятуватися від спеки, і при цьому малокалорійна. В спекотний день, дуже хочеться пити, не дуже хочеться їсти. Тут дуже добре підійде холодненький супчик.

На сьогоднішній день існує безліч різних рецептів цієї страви. Відрізняється як заправкою, так і її складом. На мій смак, найкращий варіант приготування, рідкий кефір або домашній квас.

Сьогодні розберемо з вами 5 простих і дуже смачних рецептів окрошки на квасі з ковбасою. А так само вашій увазі пропоную оцінити рецепти чудового холодного борщу.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

Окрошка на квасі з ковбасою

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

Окрошку на квасі з ковбасою готує напевно кожен. Але як зробити її по-справжньому смачною, насиченою, густий. Коли з’ївши порцію, неодмінно хочеться добавки.

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена — 450 гр.
  • Яйце — 4 шт.
  • Огірок свіжий — 2 шт. (невеликих)
  • Зелена цибуля — пучок
  • Кріп — 3 гілочки
  • Сіль — за смаком
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Сметана — для подачі (за смаком)
  • Квас — 1,5 — 2 літра

Спосіб приготування:

1. Очистити огірок від шкірки. Нарізаємо дрібними кубиками.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

2. Яйця відварюємо круто, дрібно рубаємо.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

3. Ковбасу також нарізаємо дрібними кубиками.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

4. Дрібно шаткуємо цибулю.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

5. Всі інгредієнти поєднуємо разом. Підсолюємо при необхідності. Ретельно перемішуємо і наливаємо квас.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

6. Розкладаємо по тарілках, додаємо сметану і рубаний кріп. Приємного апетиту.

Окрошка на квасі зі свіжим огірком

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

Пропонуємо Вам просту і швидку окрошку. Квас можна взяти покупної.

Інгредієнти:

  • Ковбаса варена — 450 гр.
  • Яйце — 4 шт.
  • Огірок свіжий — 2 шт. (невеликих)
  • Зелена цибуля — пучок
  • Кріп — 3 гілочки
  • Гірчиця — 2 ст. ложки
  • Сіль — за смаком
  • Цукор – 1 ч. ложкка
  • Сметана (або майонез) — для подачі (за смаком)
  • Квас — 1,5 — 2 літра
  • Картопля – 4 шт.
  • Редис – 10 шт.

Спосіб приготування:

1. Промиваємо огірки ретельно під проточною водою. Нарізаємо кубиками.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

2. Відваримо картопля наріжемо кубиками.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

3. Яйця відварюємо круто і дрібно рубаємо.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

4. Беремо варену ковбасу і також нарізаємо дрібними кубиками.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

5. Зелену цибулю і кріп промиваємо під проточною водою, дрібно шаткуємо.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

6. Нарізаємо довільно редиску.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

7. Лук і кріп додаємо сіль, цукор і гірчицю. Ретельно перемішуємо, щоб цибуля дав сік.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

8. Всі інгредієнти складаємо в одну тару.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

9. Додаємо солі за смаком і добре перемішуємо.

10. Розкладаємо по тарілках, заливаємо квас, сметану (майонез) і подаємо до столу.

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

Приємного Вам апетиту!

Рецепт з солоними огірками

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

Цей холодний супчик, необхідно не тільки правильно приготувати, але і правильно їсти.

Інгредієнти:

  • Варена картопля – 4 шт.
  • Яйця курячі — 3 – 4 шт.
  • Огірки солоні — 4 – 5 шт.
  • Петрушка, зелена цибуля, кріп — пучок
  • Сметана для подачі
  • Гірчиця — 2 ч. ложки
  • Квас — 1,5 літра
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Редис – 10 шт.
  • Часник – за бажанням.

Спосіб приготування:

1. Для окрошки нарізаємо кубиками приблизно 1,5 на 1,5 варену картоплю, для того щоб картопля нарізався рівно і не кришився, його необхідно заздалегідь зварити і дати охолонути. Нарізану картоплю складаємо миску.

2. Приблизно також нарізаємо солоні огірки. І Додаємо до картоплі.

3. Сюди ж додаємо нарізану редиску.

4. Варену ковбасу ріжемо кубиками.

5. Зварені круто яйця розрізаємо навпіл і відокремлюємо від жовтка (вони нам знадобляться для заправки), а білки дрібно нарубаем і додаємо в нашу основу.

6. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо, накриваємо і ставимо в холодильник.

7. Яєчні жовтки розминаємо, додаємо до них гірчицю за смаком і розтираємо до однорідної маси, прибираємо в холодильник.

8. Зелена заправка зазвичай готується перед подачею, беремо кріп, зелена цибуля, півнику, промиваємо під проточною водою і дрібно шаткуємо (при бажанні можна додати трохи часнику), солимо , перемішуємо і зліг придавим товкачиком, щоб зелень дала сік, сильно м’яти немає необхідності.

9. При подачі страви, кладемо в тарілку заправку з жовтка і гірчиці, за смаком додаємо трошки квасу, щоб гірчиця повністю розійшлася.

10. Кладемо нарізані овочі, зелень, перемішуємо і розбавляємо обов’язково холодним квасом до бажаної густоти.

Окрошечку, як ви знаєте, подають зі сметаною. Наше блюдо готове. Приємного апетиту!

Смачна окрошка з мисливськими ковбасками

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

Нам знадобиться:

  • Картопля – 200 гр.
  • Квас хлібний – 1 л.
  • Редис – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Мисливські ковбаски – 2 шт.
  • Кріп – за смаком
  • Зелена цибуля – за смаком
  • Яйце куряче – 2 шт.

Спосіб приготування:

1. Для початку зваримо картоплю в мундирі. Промиваємо картоплю і ставимо варитися.

2. В інший посуд наливаємо води і ставимо варитися яйця круто. Яйця будуть варитися протягом 10 хвилин, після цього заливаємо їх холодною водою.

3. Промиємо редиска, огірки та зелень.

4. Починаємо різати дрібними кубиками огірок (можна зрізати шкуру)

5. Потім зрізаємо хвостики з редиски і нарізаємо довільно.

6. Коли яйця готові, знімаємо з них шкаралупу і дрібно кришимо.

7. Картоплю очищаємо і ріжемо кубиками.

8. Ковбаски нарізаємо круглишочками (ну або на ваш розсуд).

9. Беремо велику каструлю і складаємо всі інгредієнти в неї. За смаком солимо, можна навіть додати трохи чорного меленого перцю. Ретельно перемішуємо.

10. Потім ми дрібно шаткуємо зелень: кріп, зелену цибулю (можна використовувати петрушку).

11. В каструлю, заливаємо квас, все добре перемішуємо. Наливаємо в тарілку і за смаком додаємо зелень, найчастіше окрошку їдять зі сметаною, але можна зверни увагу на майонез. Приємного апетиту.

Рецепт з грибами

Окрошка на квасе с колбасой - Классические рецепты приготовления

Для приготування відмінно підійдуть печериці, лисички та гливи. Якщо ви вирішили приготувати суп з додаванням сушених грибів, то вам необхідно замочити їх на ніч у каструлі з водою.

Інгредієнти:

  • Гриби (печериці) – 200 гр.
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Огірок свіжий – 2-3 шт. (середніх розмірів)
  • Редиска свіжа – 6-7 шт. (середніх розмірів)
  • Картопля – 4 шт. (середніх розмірів)
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Кріп, петрушка – за смаком
  • Квас хлібний – 2 літри (несолодкий)
  • Сіль – за смаком
  • Сметана для подачі

Спосіб приготування:

1. Гриби промиваємо, додаємо в каструлю з водою, ставимо на середній вогонь, час від часу перевіряємо ступінь їх готовності. Після того, як вони готові, викладаємо на друшляк, щоб вода скла. Бульйон не виливаємо, він ще стане в нагоді.

2. В іншій каструлі варимо яйця. Після їх готовності залишаємо їх у холодній воді.

3. Ще нам необхідно відварити картоплю в мундирах. Після того як картопля зварилася і охолола, з допомогою ножа очищаємо його від шкірки і на обробній дошці ріжемо її на невеликі квадратики і викладаємо в глибоку миску.

4. Потім з ковбаси знімаємо плівку і кришимо її кубиками.

5. Яйця дрібно подрібнюємо.

6. Промиваємо редис, огірок, нарізаємо їх дрібними кубиками.

7. Зелень після промивання дрібно шаткуємо.

8. Всі інгредієнти складаємо в одну тару.

9. Гриби підсохли, тому подрібнюємо їх, так як вам більше подобається. Додаємо до решти продуктів.

10. Поки робимо заправку для супу, компоненти прибираємо в холодильник.

11. У глибокій мисці робимо мікс з квасу, грибного бульйону, сметани (за смаком можна додати хрін).

12. Все добре перемішуємо до утворення однорідної консистенції. Потім ставимо в холодильник.

13. Коли всі компоненти охолонуть, дістаємо з холодильника і змішуємо. Солимо за смаком. І розливаємо по тарілочках.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: