Пісний грибний суп – рецепт як варити

Для деяких пост — важкий час, адже безліч поживних продуктів, таких як риба, і м’ясо, доводиться виключати з раціону, а однією капустою ситий не будеш. Тоді поспішають на допомогу грибочки — малокалорійні і неймовірно корисні. Печериці, лисички, печериці — вибирайте будь-які і готуйте смачний суп за пропонованим рецептом! Також на нашому сайті ви зможете знайти і інші грибні страви з покроковими фото і відео приготування, обов’язково подивіться!

Постный грибной суп - рецепт как варить

Порада: для пісного супу підійдуть абсолютно будь-які гриби, які вам до душі, але особливо смачним страва вийде з використанням печериць або білих.

Інгредієнти

  • Вода 1.5 л
  • Гриби 500 г
  • Картопля 500 г
  • Морква 200 г
  • Ріпчаста цибуля 100 г
  • Рослинна олія для смаження 100 мл
  • Пшеничне борошно 50 г
  • Зелень (будь-який) 50 г
  • Сіль за смаком
  • Спеції за смаком

На порцію

Калорії: 60 ккал

Білки: 1.4 м

Жири: 3.5 м

Вуглеводи: 5.4 г

Кроки 1 годину. 10 хв. Відео-рецепт

  • Постный грибной суп - рецепт как варить

    Першим кроком підготуємо інгредієнти: ретельно перебираємо гриби від пошкоджених і порченных, після гарненько промиваємо під проточною водою від можливого піску чи сміття. Великі грибочки слід розрізати навпіл або навіть на кілька частин. Очистимо від шкірки і ретельно ополоснем картоплю, моркву і цибулю, також не забуваємо промити зелень

  • Постный грибной суп - рецепт как варить

    Картоплю нарізаємо на кубики середнього розміру (приблизно 2-3 см в діаметрі), цибулю дрібно (до 1 см), моркву тонкими кільцями, гриби на пластинки, а зелень дрібно шаткуємо.

  • Постный грибной суп - рецепт как варить

    В каструлю, заливаємо половину підготовленого рослинного масла (50 мл) і відправляємо її на середній вогонь. Обсмажуємо на ній цибулю протягом пари хвилин, після кладемо до нього моркву і обсмажуємо все разом ще трошки.

  • Постный грибной суп - рецепт как варить

    Доливаємо в каструлю воду і чекаємо її кипіння.

  • Постный грибной суп - рецепт как варить

    Додаємо в майбутній суп картопля і накриваємо кришкою каструлю, варимо приблизно 20-25 хвилин до майже повної готовності картоплі.

  • Постный грибной суп - рецепт как варить

    На сковороду заливаємо олію і розігріваємо його, після кладемо в нього пластинки грибів і смажимо 5-7 хвилин, постійно перемішуючи. Додаємо борошно, ретельно розмішуємо і додаємо в каструлю з картоплею і піджаркою. Варимо все разом ще 2-3 хвилини.

  • Постный грибной суп - рецепт как варить

    На цьому етапі в суп можна додати макарони чи локшину, деякі види круп або зробити галушки.

  • Постный грибной суп - рецепт как варить

    Засипаємо рубану зелень, солимо і перчимо.

Порада: суп можна приготувати не тільки з свіжих грибів, але також підуть мариновані, заморожені і навіть сушені — змінюється лише їх кількість і обробка перед початком приготування страви.

Перед подачею супу слід дозволити настоятися мінімум 10 хвилин, а після можна буде порадувати рідних і близьких смачною і ароматною грибною юшкою. Приготувавши її в мультиварці, ви звільните час, який можна присвятити собі чи улюбленому заняттю.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Постный грибной суп - рецепт как варить

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: