Пісний грибний суп з печериць – рецепт з фото

Якщо ви постите або худнете, вважаючи кожну калорію, необов’язково сидіти напівголодними цілими днями, харчуючись однією капустою. Існує безліч рослинних рецептів, які здатні повною мірою забезпечити білком, жирами і вуглеводами. Різноманітні грибні супи — одні з них. Готувати їх дуже просто, а заправлені вермішеллю, гречкою або перловкою, вони перетворюються в ситний обід для тих, кому худнути не треба.

Постный грибной суп из шампиньонов - рецепт с фото

Для легкого пісного супу можна використовувати будь-які гриби: гливи, білі, підберезники, опеньки, але найчастіше готують з печериць, так як вони постійно є в магазинах. При варінні ці грибочки трохи зменшуються, але все одно зберігають форму, тому ви зможете приготувати не тільки смачний, але ще й дуже гарний суп. З правильною подачею рядове страва зможе стати чи не кулінарним шедевром, тому запасайтеся інгредієнтами і починайте варити. Сміливо експериментуйте з тим, чого і скільки покласти, а допоможуть вам в готуванні наші покрокові фото і відео.

Важливо: якщо зі свіжими грибочками все ясно, то сушеним і замороженим потрібна додаткова обробка. Перші краще відмочити у воді протягом 2-3 годин, а другу залишити в холодильнику або потримати при кімнатній температурі.

Суп за запропонованим рецептом виходить дуже легким і низькокалорійним. Це те, що треба для дієти або поста, але якщо ви хочете зробити його більш ситним, то можете додати крупи на свій вибір, побільше картопляного пюре, квасолі, гороху або локшини.

Інгредієнти

  • вода 1.5 л
  • печериці 500 г
  • цибуля 100 г
  • морква 200 г
  • картопля 400 г
  • олія оливкова 20 г
  • сіль 1 ст. л.
  • перець чорний мелений ½ ч. л.
  • петрушка 1 пучок
  • лавровий лист 3 шт.
  • перець горошком 3 шт.
  • кріп 1 пучок
  • борошно пшеничне 2 ст. л.

На порцію

Калорії: 102.7 ккал

Білки: 3.3 м

Жири: 5 р

Вуглеводи: 11.1 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Постный грибной суп из шампиньонов - рецепт с фото

    У каструлі на сильному вогні розігріваємо воду і кидаємо туди лавровий лист і перець горошком, а в цей час чистимо та миємо печериці. Край необхідно зрізати ніжки, а верхній шар шкурки зняти, починаючи від губки і до самого центру. Потім грибочки потрібно порізати не дуже тонкими пластинками, так як в процесі варіння вони ще зменшаться.

  • Постный грибной суп из шампиньонов - рецепт с фото

    На сковороді розігріваємо олію – якщо готуємо абсолютно веганські суп, то краще використовувати продукт рослинного походження, не вершкове. Підійде оливкова, соняшникова або лляне, обирайте на свій смак.

  • Постный грибной суп из шампиньонов - рецепт с фото

    Цибулю чистимо, миємо й нарізаємо дуже дрібними кубиками. Кидаємо в гаряче масло і на сильному вогні обсмажуємо його протягом 5 хвилин з обох сторін.

  • Постный грибной суп из шампиньонов - рецепт с фото

    Морква або нарізаємо тонкою соломкою, або тремо на тертці – у другому випадку супчик буде дуже ніжним, а овоч віддасть воді більше кольору. Додаємо моркву до зажарки і всі разом обсмажуємо на середньому вогні протягом 10 хвилин під кришкою.

  • Постный грибной суп из шампиньонов - рецепт с фото

    Картоплю чистимо, промиваємо та нарізаємо кубиками або соломкою. Кидаємо варитися в киплячу воду на 15 хвилин. Потім перець і лаврове листя потрібно вийняти.

  • Постный грибной суп из шампиньонов - рецепт с фото

    Коли зажарка приготується, додаємо на сковороду порізані шампіньйони. Відразу солимо і даємо нашій заправці 10 хвилин припуститься у власному соку. Потім через сито висипаємо борошно і стежимо, щоб не було грудочок.

  • Постный грибной суп из шампиньонов - рецепт с фото

    Викладаємо вміст сковороди в каструлю з водою, ретельно перемішуємо, солимо за необхідності. Потім даємо супу поваритися під кришкою на повільному вогні ще 10 хвилин, а в цей час сервіруємо стіл.

Так як суп абсолютно рослинний і пісний, подавати його рекомендують з дрібно порізаною зеленню, часником і цибульними стрілками. Гостям можна в окремій тарілці подати чорний і білий хліб на вибір, а також свіжі хрусткі сухарики, приємного апетиту!

Постный грибной суп из шампиньонов - рецепт с фото

Запропонований рецепт підходить і для мультиварок: користуючись режимами «гасіння», «смаження» і «суп», приготувати смачне перше блюдо зможе навіть новачок в кулінарії. Обов’язково експериментуйте з складом і кількістю інгредієнтів, щоб зварити приголомшливий грибний супчик для всієї родини.

Сподобався рецепт? Збережіть його до себе в Pinterest, FB, VK, OK, G+, Instagram щоб не втратити!

Постный грибной суп из шампиньонов - рецепт с фото

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: