Рецепт грибного супу-пюре

Звичайний блендер здатний перетворити обридлий суп в першокласний кулінарний шедевр. Французи приділяють дуже багато уваги обіду, так як в їх розумінні цей прийом їжі повинен бути самим незабутнім. Суп-пюре – це можливість приготувати не тільки смачну, ситне, але й дуже гарну домашню їжу.

Класичний суп завжди складається з грибів, засмажки, картоплі і круп, але за бажанням можна брати будь-які інгредієнти, які вам подобаються. Готувати його нескладно. Подібна їжа не дуже калорійна, а щоб витягти максимальну користь, рекомендуємо додавати шпинат або брокколі.

Брокколі не даремно називають «королевою капусти» – це дуже корисний дієтичний овоч, який містить безліч вітамінів, але низьку калорійність. А також дуже важливі містяться в капусті бета-каротини, необхідні для зору і гарного росту волосся, нігтів. Корисніше всього брокколі в сирому вигляді, але і варена теж зберігає більшу частину вітамінів. Якщо ваша дитина відмовляється їсти капусту, то супи-пюре – це відмінна можливість включити в раціон овочі.

Рецепт грибного супа-пюре

Рецепт грибного супу-пюре

Цікаво знати: якщо заглиблюватися в історію, то будь-суп-пюре, в який додали молочну основу (вершки або молоко), автоматично стає крем-супом. У даному рецепті вершки додаються швидше для смаку, але від них легко можна відмовитися, тоді страва буде мати менше кілокалорій і ви не видужаєте ні на грам.

Інгредієнти

  • вода 1 л
  • печериці 300 г
  • броколі 400 г
  • цибуля 50 г
  • олія соняшникова 30 мл
  • вершки 20% – 100 г
  • сіль 1 ст. л.
  • перець мелений чорний ½ ч. л.
  • кріп 1 пучок

На порцію

Калорії: 92.3 ккал

Білки: 3.8 р

Жири: 7.2 г

Вуглеводи: 4.1 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Рецепт грибного супа-пюре

    Каструлю з водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Гриби необхідно ретельно перебрати, очистити і вимити. Стежте, щоб там не було чорних плям, слизу або цвілі, такі гриби краще одразу викинути. Замість печериць можна брати будь-які їстівні гриби. Поріжте їх довільно і обсмажте на сковороді у власному соку 5 хвилин. Засипте їх у киплячу воду. Варити потрібно максимум 5 хвилин. Пам’ятайте, що чим менше ви варите інгредієнти, тим більше в них залишається корисностей, адже саме до цього ми і прагнемо.

  • Рецепт грибного супа-пюре

    До грибів відразу ж викладаємо помитий і почищений брокколі і продовжуємо варити. Для зручності капусту треба розділити, щоб вона швидше приготувалася.

  • Рецепт грибного супа-пюре

    Цибулю чистимо, миємо й нарізаємо півкільцями. Відправляємо його на сковороду пассероваться в олії протягом 5 хвилин з усіх боків до золотистої скоринки. Додаємо до супу і варимо ще 2 хвилини, ретельно перемішуючи.

  • Рецепт грибного супа-пюре

    Солимо всю масу, а потім подрібнюємо її ручним блендером. Якщо немає такого пристрою, можна використовувати звичайний, але це не дуже зручно, так як доводиться постійно перекладати пюре туди-сюди.

  • Рецепт грибного супа-пюре

    Додаємо до супу вершки, добре перемішуємо і варимо ще трохи. Щоб зробити страву більш наваристим і калорійним, можна додати трохи вершкового масла.

Подавати суп-пюре рекомендують разом зі свіжими сухариками і зеленню. На різних фото і відео з ресторанів кухаря подають такі перші страви разом з порізаними грибами і прикрашають крапелькою сметани. Приємного апетиту!

Суп-пюре в мультиварці

Рецепт грибного супа-пюре

Спосіб приготування такої їжі в мультиварці нічим не відрізняється від аналогічного на плиті. Готувати треба всі складові відразу. Для зручності всі інгредієнти, тобто гриби, брокколі, моркву і цибулю найкраще обсмажувати разом. Обов’язкова умова – викладати по жорсткості. Відварити гриби окремо не потрібно. Потім потушенные у власному соку овочі необхідно всього лише залити гарячою водою і в режимі «смаження» швидко довести масу до кипіння.

Потім виставте режим «суп» на півгодини, закрийте кришку мультиварки і дочекайтеся закінчення приготування. Можна виставляти й інше час, головне, щоб всі інгредієнти зварилися. Після того, як суп буде готовий, подрібнюємо його з допомогою ручного блендера. Для таких випадків дуже корисно мати це компактний пристрій, щоб не переливати суп з ємності в ємність. Після того, як перетворили суп у пюре, його можна проварити ще хвилин 5, а потім залишити в режимі підігріву на 5-10 хвилин.

Пісний варіант приготування

Супи хороші тим, що викидаючи калорійні інгредієнти, можна легко знайти продукти, які будуть пісними, дієтичними і, що найголовніше, корисними. Гриби – це практично ідеальний замінник тваринного білка, тому в піст люди можуть не переживати.

Відмовитися доведеться хіба що від вершків або молока, але якщо дуже хочеться, ви завжди можете замінити його соєвим аналогом. Масло для смаження слід використовувати тільки рослинна (соняшникова, оливкова або лляна), але ніяк не вершкове. В іншому ви вільні вибирати будь-які інгредієнти: крупи, каші, овочі і спеції.

Приготування грибного супу-пюре з молоком

Рецепт грибного супа-пюре

Найчастіше подібні традиційні супи готують з 20% вершками: вони роблять страву більш наваристим і щільним, але також додають чимало калорій. Вершки легко можна замінити знежиреним молоком. Якщо ви сидите на дієті і слідкуйте за кількістю калорій, то це прекрасна можливість зробити суп не тільки дуже ситним, але легким і малокалорійним.

Молоко додається в суп точно так само, як і вершки, після того, як ви подрібнили перше блюдо блендером. Його кількість регулюйте самі, але на запропоновані пропорції буде достатньо 300 мл. З молока також можна зробити ошатну світлу «шапочку», як на капучіно, змішавши в невеликій каструльці з маслом, а потім збивши це все в блендері.

Порада: супи-пюре бажано готувати на один раз, хоча деякі господині, діставши їх з холодильника, розігрівають в мікрохвильовці.

Веганські рецепт

В принципі, технологічний процес приготування вегетаріанського супу нічим не відрізняється від пісного: вам потрібно відмовитися від м’ясної бульонной основи і вершкового масла. Молочну продукцію можна замінити молоком рослинного походження.

Це, до речі, відмінний варіант і для тих людей, чий організм не засвоює лактозу: у світі існує безліч аналогів коров’ячого молока. Якщо ви відкриті для нових речей, то можете спробувати приготувати суп на кокосовому молоці, хоч подібні експерименти з їжею і на любителя.

Для тягучості багато знамениті кулінари радять замість вершків додавати кешью. Він надає супу особливий смак і аромат, тому обов’язково спробуйте приготувати суп-пюре за подібним рецептом. Кешью для нього необхідно просто перебити в блендері.

Домашні грибні супи дуже різноманітні. Освіжити обридле страва допоможе звичайний блендер, вершки і молоко, тому не бійтеся експериментувати з такими класичними першими стравами. Гриби чудово поєднуються з молочною продукцією, овочами та горіхами, тому результат вас не розчарує.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: